واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آخرين هفته سال 2013هند از تحريم ايران كامياب شد/طلا رنگ باخت
پيشنهاد قطر براي كمك به ايران در برداشت بيشتر از پارس جنوبي عجيبترين خبر و كاميابي هند از تحريم ايران داغترين خبر هفته بود.
به گزارش گروه اقتصاد بينالملل خبرگزاري فارس، هفتهاي كه گذشت، آخرين هفته سال 2013 بود و از روز چهارشنبه تعطيلات كريسمس و سال جديد ميلادي آغاز شد.
اين هفته هم، پول نفت ايران در بانكهاي هندي خبرساز بود؛ همچنين موضوع ديگر كه رسانه هاي خارجي بسيار به آن پرداختند، فاش شدن رسوايي مالي بزرگ در تركيه بود كه شايعاتي در مورد صادرات طلاي ايران در اطراف آن شنيده مي شد.
* پيشنهاد عجيب و غريب قطر
يكي از عجيبترين خبرهاي هفته، پيشنهاد قطر براي كمك به ايران در برداشت بيشتر از پارس جنوبي بود؛ قطري كه با شركت توتال دست به يكي كرد تا ذخاير گازي ايران در ميدان عظيم پارس جنوبي كمتر از ميزان واقعي اعلام شود تا بتواند سهم بيشتري ببرد و 60 درصد درآمدهاي صادراتي و تقريبا تمام توليد گاز خود را از اين ميدان تامين ميكند، مي خواهد به ايران براي توسعه سهم اين كشور در بزرگترين ميدان گازي جهان، كمك كند!
*هفته نه چندان طلاييِ طلا
اين هفته، هفتهاي چندان طلايي براي طلا نبود. اين فلز گرانبها كه سالها از قِبَل سياستهاي محرك پولي بانك مركزي آمريكا سود برده و 12 سال متوالي افزايش قيمت داشت در هفته پاياني سال ميلادي با اعلام فدرال رزرو مبني بر كاهش برنامههاي محركي اين بانك به شدت كاهش يافت و به پايينترين ميزان در 6 ماه اخير رسيد.
البته فلز زرد امسال روي خوشي از سرمايهگذاران نديده بود و جذابيتي براي آنها نداشت بطوريكه 28 درصد از ارزش خود را از دست داد و نخستين كاهش سالانه پس از 12 سال را ثبت كرد و بيش از پيش از چشم سرمايهگذاران افتاد. طلا در آخرين روز كاري بازارهاي جهاني پيش از تعطيلات كريسمس 1205.30 معامله شد.
*مثلت ايران، طلا و هالكبانك
دولت تركيه طي يك هفته گذشته با بزرگترين رسوايي فساد مالي روبرو شده كه دامان فرزندان چند تن از وزراي دولت، مقامات امنيتي و نظامي و همچنين رئيس بانك دولتي «هالك بانك» را گرفت و به دنبال انتشار اين اخبار و شايعاتي مبني بر ارتباط اين افراد با صادرات طلا به ايران، روزنامه حريت تركيه در گزارشي در اينباره نوشت: مثلث ايران، طلا و هالكبانك براي دور زدن تحريمهاي ايران و تسويه بدهي انرژي آنكارا به اين كشور بوده است.
*كاميابي دهلينو از تحريم ايران
پس از انتشار اخباري از سودهاي كلاني كه از پول نفت ايران نصيب هنديها شد و به دنبال آن درخواست تهران براي دريافت سود از محل حساب سپردههاي پولهاي نفت ايران در بانك هندي يوسياُ و ناز كردن هنديها براي پرداختها، يك روزنامه هندي طي گزارشي ابعاد ديگري از كاميابي هنديها را روشن كرد و نوشت: تحريمهاي ايران براي دهلينو مفيد بوده، چرا كه اين كشور سال گذشته 8 ميليارد دلار نفت از ايران وارد كرده، بدون اينكه حتي يك دلار از هند خارج شود.
البته پيش از اين، وزير نفت هند نيز از صرفهجويي 8.5 ميليارد دلاري هند با افزايش واردات نفت از ايران خبر داده بود و گفته بود: براي كاهش كسري بودجه به واردات نفت از ايران ادامه ميدهيم.
پولهاي انباشته شده ايران در حسابهاي بانكي هند منفعت ديگري براي اين كشور به دنبال داشت و آن هم افزايش صادرات به ايران بود چراكه تهران براي استفاده از روپيههاي ناشي از فروش نفت خود به دهلينو، چارهاي جز خريد كالاهاي هندي ندارد.
بر اساس اطلاعات بانك يوسياُ كه مبادلات تجاري با ايران را انجام ميداد، صادرات هند به ايران اخيرا به حدود 500 ميليون دلار رسيده است درحاليكه اين رقم براي سال گذشته 40 ميليون دلار بوده است كه نشان از 12 برابر افزايش دارد.
*پيشنهاد جديد پاكستان براي خط لوله صلح در راه است
پاكستانيها كه خط لوله انتقال گاز ايران برايشان بسيار حياتي است، در ادامه تلاشهاي بيثمر خود براي معاف كردن اين خط لوله از تحريمهاي آمريكا، طرح جديدي را دنبال ميكنند. منابع پاكستاني در اين رابطه گفتند كه اين كشور در نشست آينده كارشناسان تهران و اسلامآباد پيشنهاد خواهد كرد تا توافق دو كشور به «معاهده دوجانبه» تغيير كند.
و ديگر اينكه اداره گمرك چين اعلام كرد كه پكن در ماه نوامبر روزانه 538 هزار و 513 بشكه نفت از ايران وارد كرده كه نسبت به ماه گذشته 2 برابر افزايش يافته است.
انتهاي پيام/ك
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]