واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: آلودگي هوا سالانه 8 ميليارد دلار به كشور خسارت ميزند
«بر اساس اعلام بانك جهاني سالانه ۸ميليارد دلار بابت آلودگي هوا به ايران ضرر وارد مي شود كه اگر اين مبلغ را در ناوگان عمومي و حذف خودروهاي فرسوده سرمايه گذاري كرده بوديم اين ميزان آلايندگي نداشتيم.» .
به گزارش مهر، اين مطلب را سعيد متصدي معاون سازمان حفاظت محيط زيست در برنامه اي تلويزيوني اعلام كرد و افزود: مديريت واحد براي مقابله با آلودگي هوا پاسخگو نخواهد بود و بايد مديريت يكپارچه باشد ؛ تاكنون كميته كاهش آلودگي هواي تهران سه جلسه خوب داشته و مقرر شده است خودروسازان تا ابتداي سال 93 همه خودروهاي توليدي خود را منطبق با استانداردهاي يورو 4 ارائه كنند.
او ادامه داد: قدمت آلودگي هواي تهران به سال ۱۳۵۰برميگردد، يعني آلودگي هوا پديدهاي است كه ساليان سال ما را تحت تاثير قرار داده ولي هرگاه از يك التزام و برنامه برخوردار بوده ايم ، آلودگي هوا كنترل شده است.
متصدي با بيان اين كه از سال 82 به طور كلي سرب از بنزين ايران حذف شد، افزود : ارتقاي سطح استاندارد خودروها، گسترش سيستم
حمل و نقل عمومي و جذب سرب جزو برنامههاي اصلي سازمان محيط زيست است و اين سازمان با دستگاه هاي متخلف هيچ مماشاتي نخواهد داشت.
در ادامه اين برنامه ، مويد حسيني صدر نايب رئيس فراكسيون محيط زيست مجلس هم اظهار داشت :مجلس همواره براي مقابله با آلودگي هوا همكاري كاملي با دولت داشته است و هم اكنون اعلام آمادگي مي كند كه هر پيشنهاد دولت در اين زمينه را بررسي خواهد كرد.
او با اشاره به اين كه شهرهاي شانگهاي چين با 45 ميليون نفر جمعيت و استانبول تركيه با 15 ميليون نفر جمعيت مشكل آلودگي هوا را حل كرده اند ادامه داد: اين مشكل در تهران هم با جديت دستگاه هاي اجرايي قابل حل است و شوراي عالي محيط زيست با حضور رئيس جمهوري بايد حداقل هر 15 روز يكبار تشكيل شود و مسائل آلودگي هوا را بررسي كند.
حجت الله بهروز مديرعامل شركت كنترل ترافيك شهر تهران هم با اشاره به اين كه سالانه 20 كيلومتر خط مترو در تهران ساخته مي شود از توسعه خطوط تندرو اتوبوسراني براي كاهش آلودگي هوا خبر داد و افزود: با اين حال اگر خودروهاي فرسوده از دور خارج نشوند و برنامه اي براي موتورسيكلت هاي تهران تدوين نشود تاثير چنداني نخواهد داشت.
او ادامه داد: شهرداري تهران از حداكثر توان خود استفاده مي كند و قرار است در سال آينده حداقل 10 هزار خودروي پاك به تاكسي ها و 1000 دستگاه اتوبوس پاك به ناوگان حمل ونقل عمومي شهر تهران اضافه شود.همچنين حميدرضا صارمي معاون امور شهرداري هاي سازمان شهرداري ها و دهياري هاي وزارت كشور تاكيد كرد: اكنون مصرف انرژي كشور در بخش ساختمان هفت برابر ميانگين جهاني است كه فرهنگ نادرست ساخت و ساز مسكن را مي رساند.
او با اشاره به اين كه در قانون مديريت
حمل ونقل و سوخت 75 درصد حمل ونقل كلانشهرها بايد به وسيله ناوگان عمومي انجام شود تاكيد كرد: سهم اتوبوسراني كه بايد در حمل و نقل شهري 40 درصد باشد 36 درصد است و قطار شهري هم به جاي سهم 10 درصد ي فقط سه درصد از حمل و نقل شهري را بر عهده دارد؛در حالي كه شاخص بهره مندي از قطار شهري تهران 30 درصد بايد باشد.
هشدارمديركل محيط زيست استان تهران
از سوي ديگر محمد هادي حيدرزاده مديركل محيط زيست استان تهران در گفتگو با ايسنا هشدار داد: بر اساس اطلاعات ايستگاههاي سنجش آلودگي هواي تهران بر ميزان غلظت آلايندههاي منوكسيدكربن، دياكسيد گوگرد و ذرات معلق كمتر از 10 ميكرون افزوده شد.
او ادامه داد: به اين ترتيب ميانگين غلظت آلاينده ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون با 155 پي اس آي همچنان فراتر از حد مجاز و در شرايط هشدار است. حيدرزاده افزود: انتظار ميرود شاخص كيفيت هواي تهران همچنان در شرايط هشدار باقي بماند و به اين علت از كودكان، سالمندان و بيماران قلبي و ريوي در خواست ميكنيم كه از تردد در هواي آلوده خودداري كنند.
آلوده ترين مناطق
مديركل محيط زيست استان تهران به آلاينده ذرات معلق كمتر از 2.5 ميكرون اشاره كرد و توضيح داد: بر اساس اطلاعات ايستگاههاي سنجش آلودگي هوا، پارك رازي در منطقه 11 با 178 ، شهرداري منطقه 15 با 167، پارك سلامت در منطقه 17 و پارك قائم در منطقه 18 با 163، تهرانسر در منطقه 21 با 160، دانشگاه علم و صنعت در منطقه 4 با 158، فرمانداري شهر ري در منطقه 20 با 154، شهرك چشمه در منطقه 22 با 153، سوهانك در منطقه 4 با 151، شادآباد در منطقه 18 با 147، دانشگاه تربيت مدرس در منطقه 6 با 143 و پيروزي در منطقه 13 با 136 پي اس آي به ترتيب آلودهترين مناطق تهران هستند.
همايش ملي مديريت آلودگي هوا و صدا
از سوي ديگر ديروز در تهران همايش ملي مديريت آلودگي هوا و صدا برگزار شد كه دكتر يوسف حجت دبير اين همايش تاكيد كرد: نبايد راهحلهاي عجيب و غريب مانند برداشتن كوهها و آب پاشي هوا را مطرح كنيم بلكه موقعيت طبيعي شهر تهران را پذيرفت و طبق آمايش سرزمين عمل كرد.او افزود: هنوز نمي دانيم چقدر از آلودگي هوا به ويژه آلاينده ذرات معلق منشاء طبيعي دارد كه نشان ميدهد بايد از فناوري و دانش براي حل معضل آلودگي هوا استفاده كنيم.
اگر يك ايستگاه سنجش آلودگي هوا را در يكي از نقاط اطراف تهر ان كه هيچ گونه فعاليت انساني در آن انجام نميشود، قرار دهيم و خروجي آن را با شهر تهران مقايسه كنيم متوجه ميشويم كه چه ميزان از آلودگي ذرات معلق مربوط به طبيعت است.
دبير علمي همايش ملي مديريت آلودگي هوا و صدا همچنين اظهار داشت: هنوز حتي تركيب ذرات معلق را تشخيص ندادهايم ، مثلا در سال هاي اخير ميزان آلاينده ناكس افزايش پيدا كرده كه هنوز حرف علمي مشخصي راجع به آن نزده ايم.
حجت با بيان اينكه نداشتن اطلاعات دقيق نبايد باعث كم كاري و تعلل شود افزود: آلوده كردن هوا در چنين شهري جرم و جنايت است كه بايد جلوي آن به هر قيمتي گرفته شود حتي اگر اطلاعاتي راجع به آن نداشته باشيم.
او ادامه داد: شركت ساماندهي شهر تهران براي كاهش بارگذاريهاي پايتخت ايجاد شده است اما اين شركت به جاي بار برداري به شهرك سازي و بارگذاريهاي جديد و بيشتر تشويق ميكند.
اصلاح استاندارد بنزين و خودرو هم از جمله اين فعاليتهايي است كه بايد جدي گرفته شود و در اين زمينه موفق نبوده ايم.
حجت با بيان اين كه مشكل اصلي شهر تهران اقشار آسيبپذير است توضيح داد: برخي از خودروهاي داخلي 2 گرم بر كيلومتر آلودگي ايجاد ميكنند در حالي كه يك پيكان قديمي كه توسط افراد محروم استفاده ميشود 60 تا 70 گرم بر كيلومتر آلودگي دارد.
در حالي كه اگر خودروي هيبريدي را وارد كشور كنيم و به جاي خودروي يورو2 بگذاريم آلودگي دو گرم آلايندگي آن به يك گرم كاهش پيدا ميكند .
او ادامه داد: تكنولوژي براي آلوده كنندهها انگيزه ايجاد ميكند . زماني كه به نيروي انتظامي ميگوييم با خودروهاي آلاينده برخورد كنند پاسخ ميدهند كه مامور و دوربين نداريم اما اين در صورتي است كه اطلاعات خودروها در كامپيوتر موجود است و اصلا نيازي به مامور و دوربين نيست.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]