واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ساماندهي نهادهاي پژوهشي كشور ضروري است
قزوين ـ خبرنگار اطلاعات: براي جلوگيري از تحليل رفتن انرژي در حوزه پژوهش بايد بين نهادهاي پژوهشي كشور مديريت و هماهنگي ايجاد شود.
نايب رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي در آيين قدرداني از پژوهشگران برتر استان قزوين با تأكيد بر ضرورت ساماندهي نهادهاي پژوهشي در كشور، گفت: براي مسائل علمي و پژوهشي نياز به بنگاههايي داريم كه فعاليتهاي پژوهشي را علاوه بر بررسي مسائل اقتصادي در تمامي حوزهها مديريت كنند.
دكتر خان محمدي با اشاره به قدرت دانش دستگاههاي حوزه صنعت كشور تأكيد كرد: يكي از مشكلات صنايع كشور اين است كه قدمت دانش و دستگاههاي برخي از صنايع حتي به نيم قرن ميرسد در حالي كه ديگر كشورها، سرمايه در گردش، نه براي توليد بلكه براي توسعه هزينه ميشود.
وي با تأكيد بر لزوم استفاده از فرصتهاي پژوهشي افراد متخصص، افزود: پژوهشها در كشور بايد به روزرساني شود و يكي از دلايل عقب ماندن كشور در برخي از حوزههاي صنعتي بيتوجهي به حوزه پژوهش است.
او حلقه مفقوده پژوهش كشور را راهاندازي بنگاههاي رابط دانست و اعلام كرد: به دليل نداشتن سرمايه مورد نياز، پژوهشگران با مشكلات مالي روبرو هستند و چرخه پژوهشي كشور به افراد برون تخصص سپرده ميشود.
دكتر خان محمدي سرمايهگذاري در حوزه صنعت خودروسازي كشور را داراي اشكال دانست و گفت: از 30 سال پيش مشخص بود كه به دليل نداشتن دانش كافي در حوزه خودروسازي در اين صنعت به نتيجه مطلوب نخواهيم رسيد و اين در حالي است كه كشور داراي ظرفيت بزرگ در حوزه كشاورزي و صنعت نفت است و اگر توان خود را در اين حوزهها معطوف ميكرديم امروز تحريمها هيچ تأثيري در كشور نداشت.
وي تأكيد كرد: با مديريت درست و برنامهريزي صحيح ميتوان پروژههاي پژوهشي كه در مرز دانش جهاني هستند و موجب پيشرفت جامعه ميشوند را مورد حمايت قرار داد.
در ادامه استاندار قزوين با اشاره به اين كه در حوزه پژوهش كلياتي در كشور وجود دارد، گفت: در اين زمينه پيگيري اولويت براي شناخت موضوع، تحقيق براي افزايش سطح كيفي زندگي و انجام تحقيقات در مدت زمان مشخص ميتواند خروجي مناسبي داشته باشد.
مرتضي روزبه پويايي و نشاط در دستگاههاي اجرايي را در گرو وجود بدنه كارشناسي دانست و افزود: بدنه كارشناسي دستگاههاي اجرايي از طريق داشتن برنامههاي پژوهشي تكميل ميشود.
وي با اشاره به ظرفيت دانشجويي و دانشگاهي استان قزوين يادآور شد: با توجه به وجود 140 هزار دانشجو و نيز وجود 3000 واحد توليدي و صنعتي در استان قزوين ميتوان در مديريت كلان از اين ظرفيت بهرهمند شد.
به گفته او با مديريت صحيح و برقراري ارتباط از طريق متوليان عرصه پژوهش در حوزههاي صنعت، كشاورزي، خدمات و ... تحول شگرفي در منطقه ايجاد ميشود.
معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري قزوين نيز در اين آيين از تشكيل كميته كارشناسي پژوهش در استان خبر داد و گفت: اين كميته با هدف پيگيري اولويتهاي پژوهشي، عناوين و طرحهاي پژوهشي و بررسي تحقيقات تشكيل شده است.
درافشاني با اشاره به اين كه بر اساس بودجه امسال بايد 1 تا 3 درصد از اعتبارات دستگاههاي اجرايي در حوزه پژوهش هزينه شود، افزود: بر اساس اين قانون تمام دستگاههاي اجرايي موظف هستند حداقل يك درصد از اعتبارات خود را در حوزه پژوهش هزينه كنند.
وي اعلام كرد: در اين رابطه كارگاه آموزشي براي رابطين پژوهشي دستگاههاي اجرايي تشكيل ميشود تا نحوه توزيع اعتبارات، استفاده از ظرفيت مراكز تحقيقاتي و آموزش عالي و ... مورد بررسي قرار گيرد.
رئيس دانشگاه جامع علمي ـ كاربردي نيز با اشاره به تأكيد مقام معظم رهبري براي كاربردي كردن آموزش در جامعه افزود: بر اين اساس مصوبه تأسيس دانشگاه علمي ـ كاربردي در سال 1372 به تصويب رسيد.
دكتر گرجي از ايجاد 968 مركز آموزشي علمي ـ كاربردي در 32 واحد استاني خبر داد و يادآور شد: 600هزار دانشجو در 900 رشته فني و حرفهاي و مهارتي در كشور مشغول به تحصيل هستند.
او با اشاره به حذف 600 رشته غيرمهارتي دانشگاه جامع علمي ـ كاربردي در 3 سال اخير، گفت: در اين مدت 700 رشته مهارتي به رشتههاي آموزشي دانشگاه علمي ـ كاربردي اضافه شده است.
در اين آيين از پژوهشگران واحدهاي برتر پژوهشي استان قزوين از جمله گروه علوم پزشكي، كشاورزي، صنعتي و فني و حرفهاي با اهداي لوح قدرداني شد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]