واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: موافقت يك انجمن آمريكايي با تحريم نهادهاي علمي و پژوهشي رژيم صهيونيستي
يك انجمن علمي بزرگ آمريكا تحريم علمي و فرهنگي رژيم صهيونيستي را به تصويب رساند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبكه تلويزيوني ريل نيوز ؛ " علي ابو نيما" ، از موسسان انتشارات انتفاضه الكترونيك و نويسنده كتاب «مبارزه براي رسيدن به عدالت در فلسطين» در گفتگو با اين شبكه درباره بيانيه صادره اين انجمن در خصوص تحريم مراودات فرهنگي و علمي با موسسات و دانشگاههاي اسرائيل گفت « بر اساس اين قطعنامه ، اعضاي انجمن مطالعات آمريكا درخواست يك انجمن مدني فلسطين را براي تحريم موسسات علمي و فرهنگي به تصويب رساندند. اين نهاد ها شامل موسسات علمي و فرهنگي هستند كه با اسرائيل در زمينه اشغال سرزمين فلسطينيان و نقض حقوق مردم فلسطين همكاري و مشاركت مي كنند. اين اقدام بصورت نمادين به مفهوم تحكيم همبستگي با مردم فلسطين و مخالفت با نقض حقوق آنهاست اما در واقع ، اين انجمن با هيچيك از دانشگاهها و نهادهاي علمي اسرائيل همكاري مشترك نخواهد داشت و كمك مالي هيچيك از اين موسسات را نمي پذيرد. اين انجمن از اعضا خود كه پنج هزار عضو داشته و برخي از چهره هاي علمي شاخص آمريكا نيز در آن عضويت دارند خواست پايبندي خود را به اين اصول حفظ نمايند. البته اين تحريم شامل افراد نبوده و مانع از سفر و حضور چهره هاي علمي اسرائيل در نشست هاي علمي آمريكا نخواهد شد مگر زماني كه اين افراد خواه اسرائيلي بوده يا غير اسرائيلي به نمايندگي از تل آويو يا نهادهاي علمي و پژوهشي اسرائيل سفر كنند.
وي در پاسخ به انتقاد افرادي كه معتقدند اين اقدام با تبادل آزاد عقايد مغايرت دارد گفت « شماري از چهره هاي علمي و فرهنگي حامي اين قطعنامه قبلا به اين مسئله پاسخ دادند. هيچ چيز مردم را ملزم نمي كند براي حمايت از تبادل آزاد عقايد بايد با نهادها و موسسات علمي اسرائيل همكاري كنند. مردم آنگونه كه خود مايلند مي توانند به تبادل آزاد افكار بپردازند اما براي اين كار نيازي به همكاري با رژيم يا نهادها و موسسات علمي فرهنگي اسرائيلي ناقض حقوق مردم فلسطين ندارند.
قطعنامه صادره هيچگونه مغايرتي با تبادل آزاد افكار ندارد. در واقع نكته جالب اينجاست كه اين قطعنامه تاكنون مباحثات و مناظره هاي بسياري را بوجود آورده است. همانطور كه مي دانيد ، موضوع نقض حقوق مردم فلسطين بدست اسرائيل تاكنون در آمريكا و رسانه هاي اين كشور يك تابو به شمار مي آمد. اما در نتيجه صدور اين قطعنامه ، دهها مطلب در اين مورد در رسانه ها و مطبوعات آمريكا منتشر شده است.
وي در خصوص نمونه هايي از نقض حقوق مردم فلسطين بدست نهادهاي علمي و فرهنگي اسرائيل گفت نمونه هاي متعددي در اين زمينه وجود دارد كه به برخي از آنها اشاره مي كنم. دانشگاههاي اسرائيل همكاري نزديكي با نظاميان اسرائيلي دارند كه سرزمين مردم فلسطين را به اشغال در آورده و مصادره كردند. نظاميان در زمينه بكار گيري و آموزش نيروها در دانشگاهها فعاليت دارند. علاوه بر آن ، دانشگاهها در زمينه تحقيق و پژوهش براي ساخت تسليحات و سلاح هايي كه بطور مستقيم براي نقض حقوق مردم فلسطين استفاده مي شود با نظاميان همكاري مي كنند. بطور مثال ، دانشگاه تل آويو بر ويرانه هاي چند روستاي فلسطيني بنا نهاده شده است كه سال هزارو نهصدو چهل و هشت پاكسازي قومي شدند.
بخشي از دانشگاه عبري در بيت المقدس در زميني تاسيس شده است كه از زمان اشغال سرزمين فلسطينان در سال هزارو نهصدو هفت و اشغال كرانه باختري مصادره شده است. موسسه آي دي سي هرتزليا بطور مستقيم در تبليغات اسرائيل نقش داشته و اتاقهاي جنگي را در زمان حمله اسرائيل به غزه تشكيل داده است و از دانشجويان درخواست كرد بر روي شبكه هاي اجتماعي با ارائه نظرات خود از رژيم اسرائيل حمايت كنند و اين درحالي است كه هيچيك از بنيادهاي علمي و دانشگاههاي اسرائيل در برابر نقض حقوق مردم فلسطين موضع نگرفتند.»
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]