پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850951845
اصلاح بدغذايي كودك
واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: اصلاح بدغذايي كودك
برخی از کودکان برای این که به اندازه ای کافی غذا بخورند. نیاز به کمک والدین دارند. در واقع مشکل تغذیه و بدغذایی کودکان، مشکل شایع و نگران کننده ای برای والدین است
برخی از کودکان برای این که به اندازه ای کافی غذا بخورند. نیاز به کمک والدین دارند. در واقع مشکل تغذیه و بدغذایی کودکان، مشکل شایع و نگران کننده ای برای والدین است.
دلایل بدغذایی کودکان و راهکارهای اصلاح آن
تصور ذهنی ما درباره کودکان این است که همه آنها به طور ذاتی و طبیعی باید به غذا خوردن علاقه داشته باشند و زمانی که گرسنه شوند به راحتی سر سفره یا میز بنشینند تا غذایشان را بخورند اما حقیقت این است که برخی از کودکان برای این که به اندازه ای کافی غذا بخورند. نیاز به کمک والدین دارند. در واقع مشکل تغذیه و بدغذایی کودکان، مشکل شایع و نگران کننده ای برای والدین است.
در این مقاله قصد داریم شما را از مهم ترین دلایل بدغذایی کودکان و راهکارهای برخورد مناسب با این مشکل آگاه کنیم. دلایل بدغذایی کودکان
ابتدا باید علت بدغذایی یا کم خوراکی کودک خود را بفهمیم. برای فهم علت، زیاد راه دوری نروید، علت را عموما در رفتار و شیوه های فرزندپروری خود راحت تر می توانید پیدا کنید. در واقع به غیر از علت بیمار بودن کودک، مانند عفوت مجاری ادراری یا بیماری های دیگر، که می تواند بر تغذیه کودک تاثیر منفی بگذارد، سایر علل به مسائل والدینی مربوط می شود. برای آنکه کمی در این زمینه کمک تان کرده باشیم، در ادامه، به ذکر چند نوع رفتارها، که گرایش به کم اشتهایی را در کودک افزایش می دهد، اشاره می کنیم:
1- مادر یا دیگر مراقبین کودک به دفعات از غذا به عنوان ابزاری برای تنبیه کودک استفاده می کنند. مثلا او را مجبور می کنند غذایی را که دوست ندارد بخورد، کودک نیز این عمل را می آموزد و لجبازی خود را از طریق غذا نخوردن نشان می دهد.2- به ساعات غذا خوردن اهمیت داده نمی شود. رعایت دقیق ساعت غذا خوردن و داشتن برنامه غذایی، به کودک اهمیت خوردن غذا را نشان می دهد.3- سخت گیری بیش از حد در آداب تغذیه نیز غذا خوردن را در ذهن کودک تبدیل به عملی ملال آور می سازد. تا حدودی طبیعی است غذا از قاشق کودک بریزد یا تمایل داشته باشد از غذایی بیشتر و از غذایی دیگر کمتر بخورد، بنابراین نباید حتما اصرار داشت هر آنچه و به هرگونه که والدین می پسندند کودک نیز به همان طریق عمل کند.
4- وقتی غذاخوردن در محیطی به دور از آرامش و همراه با کشمکش والدین با یکدیگر انجام می شود. در این هنگام نمی توان انتظار داشت کودک به حضور در این موقعیت تمایلی نشان دهد. زیرا وقت غذا خوردن، برای او همیشه تداعی کننده مشاجرات والدین خواهد بود.
5- برخی مادران بیش از حد نگران غذا خوردن کودک هستند.
هنگامی که مادر آن به صورت افراطی نسبت به تغذیه کامل کودک اظهارنگرانی می کنند، معمولا با قاشق و ظرف غذا به دنبال کودکان راه می افتند و تصور می کنند با این عمل تغذیه کامل و مورد نظرشان امکانپذیر است؛ حال آنکه اصرار بیش از حد به غذا خوردناشتیاق کودک را از میان می برد و کودک از غذا به عنوان شیوه ای برای جلب توجه استفاده می کند.6- بی توجهی به استقلال طلبی کودک.
مخالفت در امر غذا خوردن می تواند نوعی میل به استقلال در کودک باشد، یعنی کودک دوست دارد خودش غذا بخورد و قاشق را به دست بگیرد و اگر مادر روی تمیزی و پاکیزگی بیش از حد تمرکز کند یا وسواس داشته باشد مبادا لباس های کودک کثیف شود یا غذا را روی زمین بریزد؛ یک کشمکش قدرت بین مادر و کودک به وجود می آید. از یک طرف مادر می خواهد کنترل اوضاع را به دست بگیرد و خودش به کودک غذا بدهد و از طرف دیگر کودک اصرار دارد خودش کارهایش را انجام دهد.توصیه هایی برای والدین
نکته مهم این است که اگر فرزند شما به راحتی غذایش را می خورد و به غذ خوردن علاقه نشان می دهد، یا در وزن و قد مشکلی ندارد، لازم نیست از روش های زیر استفاده کنید اما در صورتی که کودکی دارید که اگر او را رها کنید به اندازه کافی غذا نمی خورد یا نمی توانید او را تنها برای خوردن غذا یک جا بنشانید، این راه ها به کارتان خواهد آمد.ابتدا از روش نادیده گرفتن استفاده کنید.
اگر فرزندتان ناگهان علاقه اش را به غذایی از دست می دهد و از خوردن آن امتناع دارد، به این موضوع توجهی نکنید. اجازه دهید آنچه دوست دارد، بخورد و آنچه را نمی خواهد، نخورد و پس از اتمام زمان غذا خوردن، ظرف غذایش را بدون هیچ اشاره و اهمیتی بردارید. اگر مشخص کرد از کدام ماده غذایی بدش می آید، در حالی که قبلا آن را می خورده است، حساسیت نشان ندهید و چند روز بعد دوباره آن ماده را در غذا بریزید. احتمالا غذایش را می خورد چون می داند علاقه نداشتن او توجه کسی را جلب نکرده و باید به دنبال راهی دیگر برای جلب توجه باشد.بد غذایی را برای بچه ها تبدیل به سلاح نکنید.
مورد دیگری که باید به آن دقت کنید این است که در حضور کودک با دیگران درباره بدغذایی او یا کودکان دیگر صحبت نکنید، با این کار او را در این مورد حساس خواهید کرد. بچه ها از این که مرکز توجه شما و صحبت هایتان باشند لذت نمی برند و ممکن است برای این منظور درباره غذا خوردن بازی دربیاورند و شما ناچار شوید از این شیوه و نگرانی به عنوان ابزار و سلاحی برای تحت فشار قرار دادن کودک استفاده کنید. همچنین سعی کنید هیچ وقت کار را به آنجا نرسانید که او حس کند شما برای غذا خوردن او باید دنبالش بدوید. حس مشارکت کودک را در غذا خوردن تقویت کنید.
در هنگام تهیه غذا، می توانید مشارکت فرزند خود را، هر چند کم، به کار گیرید تا احساس مثبتی نسبت به تهیه غذا در او ایجاد کنید. برای کودک بشقاب، کاسه و لیوان مخصوص به خودش بخرید. بهتر است او را هم همراه خود ببرید و اجازه دهید خودش ظرف هایش را انتخاب کند. همچنین می توانید برای خرید مواد غذایی، به خصوص آنهایی که کودک می خورد، از او کمک بگیرید و اجازه دهید او هم انتخاب کند.زمان غذا خوردن را مفرح کنید.
برای ایجاد شادی و نشاط و ایجاد احساسات مثبت در کودک به هنگام غذا خوردن می توان از روش های مختلفی استفاده کرد. برای مثال می توانید یکی دوتا از عروسک هایش را کنار او بنشانید و با اجرای یک نمایش غذای کودک را به او بدهید؛ یا اینکه برای فرزندتان نقاشی بکشید. عکس خودش را بکشید و با خوردن هر قاشق یکی از اعضای آن را کامل کنید. مثال دیگر برای مفلرح کردن غذا خوردناین است که هنگام غذا دادن به کودکتان برایش قصه بگویید یا کتاب بخوانید؛ می توانید خاطره ای که کودک آن را دوست دارد، مثل رفتن به پارک، برایش بازگو کنید.غذا خوردن کودک در جمع همسالان را تقویت کنید.
وقتی بچه ها با هم هستند بهتر غذاغ می خورند. اگر فرزند شما در حال بازی کردن با دوستانش است، از آنها بخواهید همه برای غذا خوردن بیایند یا اینکه غذای شان را به محل بازی شان ببرید. یا در این زمان شرایطی را فراهم کنید که فرزند شما با کودکی که اشتهای خوبی دارد و خوب غذا می خورد، همراه شود. بچه ها معمولا از هم تقلید می کنند.
ممکن است فرزند شما هم برای امتحان کردن غذا تشویق شود. در این راستا می توانید از کودک خود یا بچه های دیگر هنگام خوردن غذا فیلم بگیرید و بعضی وقت ها این فیلم را برای فرزندتان بگذارید تا او به خوردن غذا تشویق شود. به ترجیجات غذایی کودکان خود اهمیت دهید
هر گاه متوجه شدید دلیل علاقه نداشتن به غذای خاص، طعم و مزه غذا نیست و فقط احساس نامطلوب غذا در زبان و دهان است، شیوه تهیه را عوض کنید. برای مثال اغلب کودکان به هویج خام بیشتر از پخته علاقمندند یا سیب زمینی سرخ کرده را به آب پز ترجیح میدهند.
نوعی را که دوست دارد، برای او تهیه کنید. برخی از مواد غذایی نیز برای کودک، حداقل تا سنین خاصی بسیار بدطعم هستند، برای جبران می توان از مواد غذایی مغذی تری استفاده کرد اما کودک را مجبور به خوردن آن نوع ماده غذایی خاص نکنید.در تهیه غذا سلیقه به خرج دهید
حتما در نحوه غذا دادنبه کودک خود و نیز طعم ورنگ و ظاهرا غذا دقت کنید. در درجه اول باید غذا دقت کنید. در درجه اول باید غذایی را برای او تهیه کنید که او را تحریک کند؛ برای مثال اگر غذای رنگی برایش جذابتر است، غذاهایی با رنگ های متنوع برای او تهیه کنید.
همچنین غذا را به نوعی شکل بدهید که او دوست دارد. غذاها به شکل انگشتی، رنگی و جذاب برای کودکان مطلوب هستند. مثلا بیشتر بچه ها فرم پیتزا را خیلی دوست دارند یا اینکه دوست دارند غذا را در دست بگیرند و بخورند.الگوی سالم تغذیه را مد نظر داشته باشید.
یکی از چیزهایی که مانع خوردن غذا یا میان وعده های مغذی در بچه ها می شود، خوردن تنقلات است؛ بهتر است تا حد امکان از خرید و نگهداری اینگونه تنقلات خودداری کنید. همچنین به یاد داشته باشید مادر، پدر یا خواهر و برادر بزرگتر بهترین الگو و راهنما برای کودکان هستند. فرزند شما غذاهایی را خواهد خورد که شما می خورید، نه آنهایی که به او می گویید بهتر است بخورد. پس سعی کنید همیشه مواد غذایی مفید خریداری کنید و رژیم غذایی سالم و متناسبی داشته باشید. در زمینه غذا خوردن هم قاطع باشید.
نگران نباشید و باور کنید فرزند شما با یک وعده غذا نخوردن آسیب نمی بیند، یا سوءتغذیه نمی گیرد. پس باقیمانده غذایش را نخورید یا به او شکلات و بیسکویت ندهید، چون باید بداند اگر غذایش را نخورد، چیز دیگری به جای غذا به او داده نخواهد شد. فقط در هنگام غذا خوردن سایر اعضای خانواده به او چند گزینه پیشنهاد دهید، آن هم پیشنهادهای کم زحمت! یعنی اگر غذا سوپ بود و کودک شما دوست نداشت، می توانید خوردن نان و پنیر را به او پیشنهاد دهید اما به پختن یک غذای دیگر مشغول نشوید، در این صورت کودک یا انتخاب ساده دوم را می پذیرد یا پیامد بدغذایی خود یعنی گرسنگی را تحمل می کند. از کمک تخصصی غافل نشوید.
اگر کودکتان به شدت بدغذاست یا غذا نمی خورد، و همچنین با راهکارهای فوق، تغییری در او حاسل نشد، باید او را نزد متخصص کودک یا کارشناس تغذیه ببرید؛ پس از بررسی های لازم و رد احتمالات جسمی، در صورت نیاز، نزد روان شناس نیز ببرید.
سپيده دانايي
چهارشنبه 4 دی 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
رئيس كميته امداد چرام:توزيع بيش از 342 ميليون ريال سبدغذايي بين كودكان تحت حمايت چرام
رئيس كميته امداد چرام توزيع بيش از 342 ميليون ريال سبدغذايي بين كودكان تحت حمايت چرام رئيس كميته امداد چرام گفت از ابتداي سال جاري تا پايان آبان ماه از سوي كميته امداد اين شهرستان بيش از 342 ميليون ريال براي جلوگيري از سوءتغذيه كودكان نيازمند زير شش سال هزينه شده است عليحسن مظيك فعال حقوق كودك در گفتوگو با ايلنا؛ بازگرداندن كودك به تحصيل، يك چهارم نگهداري در كانون اصلاح و تربيت هزين
يك فعال حقوق كودك در گفتوگو با ايلنا بازگرداندن كودك به تحصيل يك چهارم نگهداري در كانون اصلاح و تربيت هزينه دارد بازگرداندن هر كودك به چرخه تحصيل سالانه ۲۰۰ هزار تومان خرج بر ميدارد در حالي كه هزينه نگهداري هر كودك بزهكار در كانون اصلاح و تربيت روزي ۵۰ هزار تومان است هنگاميخودنمايي فضاي باز سياسي/ ليدري آيتالله هاشميرفسنجاني بر مجلس خبرگان/ روياي كودكانه يك تئورسين اصلاحات
خودنمايي فضاي باز سياسي ليدري آيتالله هاشميرفسنجاني بر مجلس خبرگان روياي كودكانه يك تئورسين اصلاحات آنچه در گزارش زير جمعآوري شده است چكيدهاي از عملكرد احزاب و تشكلهاي سياسي در آذر ماه سال جاري است به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران در پي تاكيدات رئيسجمهور منتخب بر انگهداري كودكان در كانون اصلاح و تربيت روزي ۵۰ هزار تومان هزينه دارد
نگهداري كودكان در كانون اصلاح و تربيت روزي ۵۰ هزار تومان هزينه دارد بازگرداندن هر كودك به چرخه تحصيل سالانه ۲۰۰ هزار تومان خرج بر ميدارد در حالي كه هزينه نگهداري هر كودك بزهكار در كانون اصلاح و تربيت روزي ۵۰ هزار تومان است هنگامي كه ما درهاي مدرسه را بر روي كودكاني كه اوراق هوتصويري/ پليس بوليوي با كودكان معترض به اصلاح قانون كار درگير شد
تصويري پليس بوليوي با كودكان معترض به اصلاح قانون كار درگير شد تهران واحد مركزي خبر اجتماعي 1392 09 28 00 00 00 08 پليس بوليوي با ده ها كودك معترض به اصلاح قانون كار مقابل پارلمان اين كشور ديگر شد به گزارش مونيتورينگ اخبار خارجي واحد مركزي خبر همزمان با تدوين قانون جديد ككسب 17 ديپلم افتخار كودكان خوزستاني در مسابقه بين المللي نقاشي نوا زاگورا
كسب 17 ديپلم افتخار كودكان خوزستاني در مسابقه بين المللي نقاشي نوا زاگورا اهواز واحد مركزي خبر اجتماعي 17 ديپلم افتخار پانزدهمين مسابقه بينالمللي نقاشي quotation mark نوا زاگورا quotation mark 2013 در كشور بلغارستان به 17 كودك خوزستاني اختصاص يافت مدير كانون پرورش فكري كودمجلس آماده اصلاح طرح تاسيس سازمانهاي مردمنهاد/ وزارت كشور پيشنهادات خود را ارايه كند
مجلس آماده اصلاح طرح تاسيس سازمانهاي مردمنهاد وزارت كشور پيشنهادات خود را ارايه كند سخنگوي كميسيون اجتماعي مجلس در واكنش به پيشنهاد وزير كشور مبنيبر مسكوت ماندن طرح تاسيس و فعاليت سازمانهاي مردمنهاد گفت طرح مذكور به دوره هشتم مجلس برميگردد و هنوز تبديل به قانون نشده استآغاز درمان كودكان شين آبادي از۳۰آذر
آغاز درمان كودكان شين آبادي از۳۰آذر معاون اجرايي معاونت درمان وزارت بهداشت با اشاره به اينكه درمان كودكان آسيب ديده شين آبادي از ۳۰ آذر آغاز ميشود گفت هيچ بودجه اي از سوي آموزش و پرورش در اين خصوص به وزارت بهداشت تعلق نگرفته است تسنيم محمود رضا محقق اظهار داشت علت تاخير درموزير دادگستري تصريح كردمنشور حقوق شهروندي ايراداتي دارد/ توجه بيشتر به حقوق كودكان
وزير دادگستري تصريح كردمنشور حقوق شهروندي ايراداتي دارد توجه بيشتر به حقوق كودكان وزير دادگستري گفت دولت ادعايي در كامل بودن منشور حقوق شهروندي ندارد و انتشار پيش نويس آن نيز به منظور جلب مشاركت همگاني براي تنظيم و رفع ايرادات احتمالي آن انجام گرفته است به گزارش خبرگزاري فارسواشنگتنپست گزارش داداستخدام كودكان براي آموزش در اردوگاههاي القاعده سوريه
واشنگتنپست گزارش داداستخدام كودكان براي آموزش در اردوگاههاي القاعده سوريه روزنامه واشنگتنپست در گزارشي از اقدام گروه تروريستي القاعده سوريه در به كارگيري كودكان كم سن براي حضور در جنگ اين كشور خبر داد كه پديدهاي رو به گسترش است به گزارش خبرگزاري فارس روزنامه واشنگتنپست درفرشاد مومني: دولت در مهار تبعات شوك درماني موفق عمل كرد/اصلاح قانون هدفمندي جاي تشكر دارد
فرشاد مومني دولت در مهار تبعات شوك درماني موفق عمل كرد اصلاح قانون هدفمندي جاي تشكر دارد محمد صالحي دولت يازدهم نحوي اجراي قانون هدفمندي يارانه ها را از لايحه بودجه جدا كرده است تا با دقت بيشتر به آن بپردازد و نحوي اجراي اين قانون را در سال آينده را طي يك لايحه جداگانه تا پاياناين روبات كودكتان را بيل گيتس مي كند+ عكس
اين روبات كودكتان را بيل گيتس مي كند عكس فن برنامه نويسي داراي اصول و قواعدي است كه در صورت آموزش صحيح از دوران كودكي مي تواند به سرعت در فرد پيشرفت كرده و او را در اين هنر متبحر سازد البته اين امر نيازمند حمايت خانواده و سرپرستان كودك است به گزارش خبرنگار علمي باشگاه خبرنگارامديركل كانون پرورش فكري خراسان جنوبي خبر دادكسب ديپلم افتخار مسابقه بينالمللي نقاشي بلغارستان توسط كودك بشروي
مديركل كانون پرورش فكري خراسان جنوبي خبر دادكسب ديپلم افتخار مسابقه بينالمللي نقاشي بلغارستان توسط كودك بشرويهاي مديركل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان خراسان جنوبي گفت ابوالفضل طهاني كودك 6 ساله بشرويهاي از ميان 2 هزار و 658 اثر از 27 كشور جهان ديپلم افتخار پانزدهمين مساب-