تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834235283
هزينه اسبابكشي پايتخت چقدر ميشود؟
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هزينه اسبابكشي پايتخت چقدر ميشود؟
خبرآنلاين نوشت: در سال 68 هزينه انتقال پايتخت 10 برابر بودجه عمومي دولت در آن سال بر آورد شده بود؛ بر همين مبنا انتقال پايتخت در سال 92 معادل 786 ميليارد دلار هزينه در بر دارد.
در ادامه اين مطلب آمده است: 228 سال از روزي كه آغا محمدخان قاجار تهران را به عنوان پايتخت خود انتخاب كرد، ميگذرد. در اين مدت اين شهر با فراز و فرودهاي زيادي مواجه بوده . نقطه مشترك تمام اين سالها اين بوده كه تهران هر روز بزرگتر و فربهتر شده است. تهران كه در زمان آغا محمدخان قاجار يك قريه خوش آب و هوا بود، امروز تبديل شده است به يك كلان شهر كه يكي از معضلات جدي آن مشكل آلودگي هواست.
اولين بار در سال 1364 طرح انتقال پايتخت از تهران به نقطه ديگر به مناسب 200 سالگي پايتختي تهران مطرح شد. اين طرح آن زمان به دليل اينكه كشور درگير جنگ بود چندان مورد توجه قرار نگرفت. بعد از اتمام جنگ و با شروع به كار دولت سازندگي در كشور بار ديگر اين مسئله مورد توجه دولتمردان در دولت سازندگي قرار گرفت. دولت سازندگي كه در آن زمان علاقهمند به انجام كارهاي بزرگ بود. طرح مطالعه انتقال پايتخت را در دستور كار خود قرار داد. برآوردهاي اوليه در آن زمان نشان داد هزينه انتقال پايتخت از تهران چيزي حدود 5 هزار ميليارد تومان هزينه خواهد داشت، اين هزينه در سال 68 معادل 10 برابر بودجه عمومي دولت و شش برابر بودجه كل كشور بود.
اين هزينه به قدري سرسامآور بود كه دولت تصميم گرفت بر روي طرحهاي ديگر كار كند. در آن زمان دولت ميبايست به مشكلات به جا مانده از جنگ رسيدگي كند. هزينههاي سنگين بازسازي خرابيهاي جنگ به قدري بود كه دولت نميتوانست به اين گونه طرحها بپردازد. اين طرح تا سال 1386 مسكوت ماند و تنها در پاره از مواقع بحثهايي جسته و گريخته در اين باره مطرح ميشد.
در سال 86 و همزمان با طرح مجدد اين موضوع در دولت و تاييد آن در غالب مصوبه توسط مجمع تشخيص مصلحت نظام دوباره بحث انتقال پايتخت در دستور قرار گرفت. در آن زمان مجمع تشخيص مصلحت نظام براي اجراي شدن اين طرح شش پيش شرط در نظر گرفت. هر چند اين مصوبه مورد استقبال دولت نهم قرار گرفت، اما تا پايان عمر دولت نهم هيچ اقدام عملي براي انجام اين مصوبه انجام نگرفت. اين بحث در دولت دهم مورد توجه قرار گرفت و در ابتداي سال 89 شاهد اقداماتي از سوي دولت در اين زمينه بوديم. اولين اقدام دولت دهم در اين زمينه را بايد در مصاحبه رئيس دولت با رسانه ملي در فرودين ماه و بحث انتقال پنج ميليون نفر از تهران را به عنوان راه حل معضلات تهران مطرح كرد، جستجو كرد. همچنين بحث انتقال كاركنان دولت به شهرستانها كليد خورد و با افتتاح سايتي به عنوان انتقالي جمعآوري اطلاعات متقاضان خروج از پايتخت آغاز شد كه البته در دو ماه اول تنها 1400 نفر از كركنان دولت در اين سايت ثبتنام كردند؛ در حالي كه تعداد كاركنان دولت مستقر در تهران چيزي در حدود 600 هزار نفر برآورد ميشوند.
با اين حال دولت دهم هم اقدامي عملي در اين زمينه انجام نداد. تنها تلاش كرد تا مانند دولت سازندگي، به اصلاح جزئي در اين زمينه بپردازد، اما اين بار با شيوه خود.
در بهمن ماه 91 طرحي با عنوان انتقال پايتخت در مجلس مطرح شد. اين طرح ديروز در صحن علني به بحث گذاشته شد و كليات آن به تصويب نمايندگان رسيد.
بر اساس اين طرح و در صورت تصويب نهايي جزئيات آن در صحن علني، بهمنظور بررسي و جمعبندي مطالعات انجام شده درباره تمركززدايي و ساماندهي شهر تهران و انتقال پايتخت سياسي و اداري كشور، شوراي ساماندهي پايتخت با عضويت رئيس جمهور يا معاون اول رئيسجمهور، وزير كشور، دو نفر از اعضاي كميسيونهاي شوراها و برنامه و بودجه مجلس، وزير راه، وزير نيرو، وزير جهاد كشاورزي، وزير اقتصاد، وزير نفت، معاونت برنامهريزي رئيسجمهور، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، شهردار تهران، نماينده ستاد كل نيروهاي مسلح و رئيس سازمان پدافند غيرعامل تشكيل ميشود.
انتقال پايتخت بدون نظر رهبري امكانپذير نيست
معاون پارلماني رئيسجمهور تأكيد كرد: انتقال پايتخت موضوع مهم و بزرگي است از جنس سياستهاي كلي نظام و نه از جنس تقنين از اين رو بدون نظر رهبري امكان اجرايي شدن اين تصميم وجود ندارد.
مجيد انصاري اظهار داشت: براي زلزله استان تهران به عنوان يك مركز سياسي بايد فكر اساسي كرد همانطوركه ژاپن با اين مشكل مواجه است و براي مقابله با آن زير ساختها را آماده كرده است.
وي در مورد بحث تامين منابع مالي اين طرح گفت: غيرممكن است در افق بيست ساله با محدوديتهاي مالي كشور بتوانيم حداقلهاي مورد نياز را تأمين كنيم.
انصاري با تأكيد بر اينكه مگر ميشود زيرساختهاي موجود را به سادگي در جاي ديگر ايجاد كرد، افزود: آيا انتقال تمام قوا، صدا و سيما، ستاد نيروهاي مسلح و دستگاههاي گوناگون از جمله نهاد مقدس رهبري امكان دارد؟ آيا انتقال راه آهن، فرودگاهها و زيرساختهاي ديگر وجود دارد؟
انصاري افزود: نميتوان كاركنان دولت و وزارتخانهها را به اجبار منتقل كرد يا به آنها گفت در تهران بمانند و ما در جاي ديگر استخدام جديد داشته باشيم. تجربه پاكستان و ساير كشورها در زمينه انتقال پايتخت موفق نبوده است و با توجه به اينكه تهران ظرف دهها سال شكل گرفته است هيچكدام از نقاط كشور ظرفيت استقرار اين امكانات و جمعيت را ندارد.
معاون پارلماني رئيسجمهور تأكيد كرد: از رهگذر انتقال پايتخت، انتقال عادلانه امكانات ميسر نخواهد بود.
معاون پارلماني رئيسجمهور تأكيد كرد: انتقال پايتخت موضوع مهم و بزرگي است از جنس سياستهاي كلي نظام و نه از جنس تقنين از اين رو بدون نظر رهبري امكان اجرايي شدن اين تصميم وجود ندارد.
هزينه انتقال پايتخت
786 ميليارد دلار هزينه يك اسبابكشي
بحث انتقال پايتخت از تهران بارها مطرح شده است و بعد از پيروزي انقلاب در روزهاي بعد از جنگ و همزمان با بلندپروازيهاي دولت سازندگي اين طرح روي ميز دولت قرار گرفت اما عملي نشد، برآوردهاي اوليه در آن زمان نشان داد هزينه انتقال پايتخت از تهران چيزي حدود 5 هزار ميليارد تومان هزينه خواهد داشت. اين هزينه در سال 68 معادل 10 برابر بودجه عمومي دولت و شش برابر بودجه كل كشور بود، اين هزينه سنگين باعث شد كه طرح انتقال پايتخت با طرح كاهش جمعيت جايگزين شود، همان برنامه اي كه دستور كار غلامحسين كرباسچي بر اساس آن تنظيم شده بود.
طرح مجدد اين موضوع در مجلي نهم و تصويب كليات آن به رغم همه مخالفتهاي صورت گرفته دوباره اين سوال را ايجاد ميكند كه اجراي طرح انتقال پايتخت چقدر هزينه برميدارد، منصور حقيقتپور عضو كميسيون امنيت ملي هزينه انتقال پايتخت را 100 ميليارد دلار برآورد كرده است كه رقمي بسيار سنگين است.
اما اگر بخواهيم معيار دقيقتري در مورد هزينه انتقال پايتخت داشته باشيم بايد به ارقام برآورد شده در سال 68 مراجعه كنيم، همانطور كه اشاره شد در آن زمان هزينه انتقال پايتخت رقمي معادل 5 هزار ميليارد تومان برآورد شده بود اين رقم به نرخ امروز ارزشي معادل 223 هزار ميليارد تومان دارد كه با احتساب نرخ دلار 2450 توماني ميتوان گفت اگر اندازه حجم دولت معادل سال 68 باشد از نظر تعداد كاركنان و دستگاههاي اجرايي و ديگر شاخصها امروز انتقال دولت رقمي معادل 91 ميليارد دلار هزينه خواهد داشت.
اما نسبت ديگري نيز در محاسبات سال 68 لحاظ شده است، در سال 68 هزينه انتقال پايتخت اداري كشور معادل 10 برابر بودجه عمومي همان سال هزينهبر بوده است، با رعايت همين نسبت با در نظر گرفتن بودجه عمومي 236 هزار ميليارد توماني سال 92 بايد 10 برابر اين رقم را براي انتقال دولتي با ابعاد امروز از تهران تخصيص پيدا كند، اين رقم براساس نرخ دلار 3000 توماني هم هزينه اي معادل 786 ميليارد دلار بر اقتصاد كشور تحميل ميكند.
آيا واقعا پرداخت چنين هزينهاي كه بيش از درآمد نفتي كشور طي دهه 80 شمسي است ميتواند مابهازاي مناسبي براي اقتصاد ايران به همراه داشته باشد و يا باز هم مانند سال 68 بايد به دنبال يك شهردار جديد براي تهران بگرديم تا مشكلات موجود را به جاي انتقال پايتخت از طريقي ديگر حل كند.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
پول اسبابكشي پايتخت چقدر ميشود؟
پول اسبابكشي پايتخت چقدر ميشود در سال 68 هزينه انتقال پايتخت 10 برابر بودجه عمومي دولت در آن سال بر آورد شده بود بر همين مبنا انتقال پايتخت در سال 92 معادل 786 ميليارد دلار هزينه در بر دارد خبرآنلاين در سال 68 هزينه انتقال پايتخت 10 برابر بودجه عمومي دولت در آن سال بر آوردپول اسباب کشی پایتخت چقدر میشود؟
پول اسباب کشی پایتخت چقدر میشود در سال 68 هزینه انتقال پایتخت 10 برابر بودجه عمومی دولت در ان سال بر آورد شده بود بر همین مبنا انتقال پایتخت در سال 92 معادل 786 میلیارد دلار هزینه در بر دارد خبرآنلاین در سال 68 هزینه انتقال پایتخت 10 برابر بودجه عمومی دولت در ان سال برعضو كميسيون اجتماعي مجلس در گفتوگو با فارس:طرح انتقال پايتخت هزينهبر ولي با مشكلات فراوان تهران بايد اجراي
عضو كميسيون اجتماعي مجلس در گفتوگو با فارس طرح انتقال پايتخت هزينهبر ولي با مشكلات فراوان تهران بايد اجرايي شود عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي با اذعان بر اينكه انتقال پايتخت هزينهبر است گفت طرح انتقال پايتخت به شهري كم جمعيت راه حل مناسبي براي كاهش آلوگي هواي اينهزينه پرتاب ميمون به فضا چقدر شد؟
هزينه پرتاب ميمون به فضا چقدر شد مدير پروژه اعزام انسان به فضا گفت سامانه جذب ضربه فرود حسگرهايي براي اندازه گيري ميزان صوت و پرتاب كاوشگر با سوخت مايع از جمله سه فناوري بوده است كه همزمان با پرتاب كاوشگر پژوهش مورد آزمايش قرار گرفت ايرنا دومين كاوشگر ايراني حامل موجود زنده37 ميليون بشكه نفتي كه فستفود ميشود/هزينه نيم ميليوني هر خانوار براي غذاي آماده
37 ميليون بشكه نفتي كه فستفود ميشود هزينه نيم ميليوني هر خانوار براي غذاي آماده ابراهيم عليزاده آن طور كه از بررسيهاي بانك مركزي ميتوان محاسبه كرد 77 ميليون ايراني سالانه بيش از 11 1 هزار ميليارد تومان براي خوردن غذا و خوراكيهاي آماده فست فود يا مواد غذايي سريع هزينه ميكانتقال پايتخت هزينه گزافي بر مردم تحميل مي كند/ بايد به فكر اصلاح ساختار تهران بود
انتقال پايتخت هزينه گزافي بر مردم تحميل مي كند بايد به فكر اصلاح ساختار تهران بود پاكدشت - خبرگزاري مهر عضو مجمع نمايندگان استان تهران ضمن مخالفت با انتقال پايتخت و تاكيد بر ضرورت اصلاح ساختار تهران گفت انتقال پايتخت هزينه گزافي را بر مردم تحميل مي كند فرهاد بشيري در گفتگو باعلیآباد کتول پایتخت میشود؟/ طنز
علیآباد کتول پایتخت میشود طنز شهرام شکیبا طرح انتقال پایتخت را که کلیات آن در مجلس تصویب شد دستمایه طنز امروز خود در خبرآنلاین قرار داده است به گزارش نامه نیوز شکیبا مینویسد باز زمستان شد و هوا بالاپایین شد و آلودگی به سروقتمان آمد نفس کشیدن سخت شده است از شدت آلودگیهزينه گذرنامه در سال ۹۳ گران نميشود/ ۷۵ هزار تومان براي صدور، تعويض و تمديد
هزينه گذرنامه در سال ۹۳ گران نميشود ۷۵ هزار تومان براي صدور تعويض و تمديد دولت در لايحه بودجه سال ۹۳ كل كشور هزينه صدور تعويض و تمديد هر گذرنامه را ۷۵ هزار تومان پيشنهاد داده است كه نسبت به سال جاري تغييري نكرده است به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران مجموع درآمد د10 سال درآمد نفت؛ هزینه اسباب کشی و انتقال پایتخت
10 سال درآمد نفت هزینه اسباب کشی و انتقال پایتخت در سال 68 هزینه انتقال پایتخت 10 برابر بودجه عمومی دولت در ان سال بر آورد شده بود بر همین مبنا انتقال پایتخت در سال 92 معادل 786 میلیارد دلار هزینه در بر دارد به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین 228 سال از روزی که آغا محمدخاننايب رئيس فراكسيون مديريت شهري مجلس در گفتوگو با فارس:انتقال پايتخت 25 سال زمان و 30 هزار ميليارد تومان هزين
نايب رئيس فراكسيون مديريت شهري مجلس در گفتوگو با فارس انتقال پايتخت 25 سال زمان و 30 هزار ميليارد تومان هزينه نياز دارد نايب رئيس فراكسيون مديريت شهري مجلس شوراي اسلامي با اشاره به طرح و ساماندهي و انتقال پايتخت گفت انتقال پايتخت 25 سال زمان و 30 هزار ميليارد تومان هزينه نياموافقت مجلس با كليات طرح انتقال پايتخت از تهران (پس از گذشت 35 سال از رفتن شاه، هنوز از عنوان پايتخت استفاده م
موافقت مجلس با كليات طرح انتقال پايتخت از تهران پس از گذشت 35 سال از رفتن شاه هنوز از عنوان پايتخت استفاده ميشود بخش خبري نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني ديروز كليات طرحي را تصويب كردند كه در صورت نهايي شدن بخشي از مركزيت كشور تهران به مكان و يا شهر ديگري از ايرانهزینه پرتاب میمون به فضا چقدر شد؟
هزینه پرتاب میمون به فضا چقدر شد مدیر پروژه اعزام انسان به فضا گفت سامانه جذب ضربه فرود حسگرهایی برای اندازه گیری میزان صوت و پرتاب کاوشگر با سوخت مایع از جمله سه فناوری بوده است که همزمان با پرتاب کاوشگر پژوهش مورد آزمایش قرار گرفت ایرنا دومین کاوشگر ایرانی حامل موجود زنده باسالانه هزينههاي بالايي صرف عفونتهاي بيمارستاني ميشود
سالانه هزينههاي بالايي صرف عفونتهاي بيمارستاني ميشود گزارشها نشان ميدهند كه عفونت دستگاه ادراري با حدود 40 تا 45 درصد شايعترين عفونت در بيمارستانها است و پس از آن عفونت ناشي از زخم جراحي عفونت دستگاه تنفسي و عفونت دستگاه گردش خون قرار دارند علي اكبر مرادي دانشيار-
گوناگون
پربازدیدترینها