تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843060194




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس تأكيد كرد؛ ضرورت افزايش نرخ باروري كلي از 1.8 به 2.1/ اجراي سياست هاي جديد جمعيتي بدون همكاري هاي بين بخشي ميسر نيست


واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس تأكيد كرد؛ ضرورت افزايش نرخ باروري كلي از 1.8 به 2.1/ اجراي سياست هاي جديد جمعيتي بدون همكاري هاي بين بخشي ميسر نيست


خبرگزاري آريا-مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس اعلام كرد: براساس آخرين اطلاعات حاصل از سرشماري سال 1390، نرخ باروري كلي به عدد 1.8 رسيده است كه حداقل بايد به 2.1 برسد.
به گزارش خبرگزاري آريا،دكتر محمداسماعيل مطلق گفت: براي پيشگيري از منفي شدن رشد جمعيت كه برپايه برخي اطلاعات موجود، در صورت تداوم وضعيت فعلي پس از حدود سال 1420 آغاز خواهد شد، ضروري است كه با انجام تمهيدات مختلف و در كوتاه ترين فاصله زماني ممكن، نسبت به ارتقاي اين شاخص تا حداقل 2.1 (ميزان جايگزيني) و بيشتر اقدام شود.

وي افزود: با توجه به پيام مقام معظم رهبري در راستاي ريشه يابي اين امر بديهي است كه شناسايي پديده هايي كه منجر به كاهش جمعيت شده و برنامه ريزي در راستاي بهبود آن ها مي تواند نقش مهمي در جبران كاهش نرخ باروري كلي جمعيت ايفا كند.

وي ادامه داد: بر اساس اطلاعات حاصل از بررسي هاي متفاوت يكي از مقوله هايي كه به عنوان عامل اين كاهش قلمداد مي شود پديده تك فرزندي است.

وي بيان داشت: تك‌ فرزندي پديده‌يي است كه در سال‌هاي گذشته رو به فزوني نهاده است. اگر چه هم خانواده هاي شهري و هم خانواده هاي روستايي به اين امر رو آورده اند، ولي اين مسئله بيشتر در خانواده هاي شهري ديده مي شود.

مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس با تأكيد بر اين كه اجراي سياست هاي جديد جمعيتي بدون همكاري هاي بين بخشي و مشاركت ساير سازمان ها و دستگاه هاي مرتبط ميسر نيست، گفت: نگرش نسبت به فرزندآوري، احساس فشار هاي اجتماعي براي فرزندآوري، و ميزان كنترل بر امكانات و منابع اقتصادي و حمايتي مورد نياز براي داشتن فرزند ديگر، سه عامل مستقيم و بلافصل تعيين كننده نيات باروري است.

دكتر مطلق افزود: تغيير نگرش زنان نسبت به مسئله تحصيل و منزلت اجتماعي آنان سبب شده كه بخش قابل توجهي از زنان سال هاي بيشتري را صرف تحصيل كرده و ازدواج را تا پايان تحصيلات به تاخير بيندازند. اين تاخير يكي از عواملي است كه مي تواند سهمي در كاهش باروري ايفا كند.

وي بيان داشت: بر اساس يك پژوهش انجام شده،‌ 28.3 درصد (حدود يك سوم)‌ از جامعه مورد مطالعه داراي يك فرزند بودند. اگرچه سن افراد تك فرزند كمتر از سايرين بود، ولي نكته مهم افزايش درصد تك فرزندي با افزايش سطح تحصيلات زن و مرد بود.

وي اظهار داشت: تجزيه و تحليل بيشتر نشان داد كه تك فرزندي در زناني كه از تحصيلات دانشگاهي برخوردار بودند 10 برابر زنان بي سواد بود. همچنين ميانگين تعداد فرزند دلخواه در كساني كه يك فرزند داشتند تفاوت قابل توجهي با سايرين نشان داد.

وي به عوامل كاهش تعداد فرزندان همچون عوامل اجتماعي مثل شهرنشيني، اشتغال، تغيير سبك زندگي اشاره كرده و گفت: با توجه به بالا نبودن نرخ اشتغال زنان (حدود 14 درصد) تاثير تحصيلات مادران اهميت بيشتري داشته است. همچنين براساس برخي مطالب ارايه شده در حوزه خارج از وزارت بهداشت، از منظر رفتارشناسي نيز بخش قابل توجهي از قشر تحصيلكرده تمايل به بيش از يك فرزند ندارند.

وي يكي از اثرات مهم و نامطلوب پديده تك فرزندي را به هم خوردن توازن و تعادل نسلي دانست و گفت: سهم مادران تحصيل كرده از جمعيت آينده در مقايسه با مادران كم تحصيلات بسيار كمتر بوده و سبب كاهش متوسط ضريب هوشي جامعه خواهد شد.

وي افزود: اين امر دقيقا همان رهنمود مقام معظم رهبري است كه: "يكي از مشكلات ما اين است كه برجسته ترين زوج هاي ما كه نخبگان هستند كمترين فرزند را دارند كه اين يك ضرر بزرگ است چون كشور را از ژن انسان هاي برتر محروم مي كنيم."

مدير كل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس در پايان از معاونين بهداشتي دانشگاه ها خواست: با توجه به واقعيات مطروحه،‌ شناسايي خانواده هاي تك فرزند كه عليرغم برخورداري از شرايط مناسب تمايلي به داشتن فرزند بعدي ندارند را در برنامه ريزي و مداخله هاي بهداشتي قرار دهند و به منظور فرهنگ سازي و آموزش در راستاي ارتقاي نرخ باروري كلي و طراحي و اجراي مناسب مداخلات در اين راستا اهتمام ورزند

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آریا نیوز]
[مشاهده در: www.aryanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن