واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ۲۵ درصد مكملهاي دارويي در كشور قاچاق هستند
رئيس انجمن علمي داروسازان ايران، از وجود نزديك به ۲۰۰ قلم مكمل دارويي ماهوارهاي در بازار دارويي كشور خبر داد كه هيچ پشتوانه علمي ندارند.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران،به نقل از مهر، دكتر سيدحميد خوئي در نخستين كنفرانس "تجويز و مصرف منطقي مكملها در بيماريهاي مختلف" كه روز چهارشنبه در مركز همايشهاي رازي برگزار شد، با بيان اينكه پزشك يا داروساز بايد همواره سلامت و ايمني بيماران را در اولويت قرار دهند و به عنوان عضوي از تيم ارائهكننده خدمات بهداشتي درماني، خود را نسبت به حفظ و ارتقاي سلامتي مردم، مسئول بداند، افزود: وي بايد همه دانش، توان و تجربه خود را در اين راستا بكار گيرد و با اتكا به شناخت، دانش و تجربه خود در جهت سعادتمندي و سلامتي مردم گام بردارد.
وي با بيان اينكه مكملها به دليل قيمت و عدم نياز به ارائه نسخه، ميتوانند انگيزههاي اقتصادي و تجاري ايجاد كنند، گفت: در كشور ما همانند بسياري از كشورهاي در حال توسعه، مصرف مكملها به دليل مشكلات تغذيهاي و سوء تغذيه نسبتا بالاست. البته بيشترين مصرف مكملهاي ويژه لوكس و خارجي توسط اقشار متمول جامعه مصرف ميشود.
خوئي ادامه داد: اما افرادي كه فقر ناشي از سوء تغذيه دارند، به دلايل مختلف از جمله دلايل اقتصادي به اين مكملها دسترسي پيدا نميكنند. وي به نقش آسيبرسان فستفودها در ميان خانوادههاي ايراني اشاره كرد و گفت: طي سالهاي اخير فستفودها به آفتي تبديل شده كه به جان خانوادهها افتاده است و مشكلات بسياري را ايجاد كرده است. فستفودها، چاقكنندههاي خوب با ارزش غذايي بسيار پايين هستند.
خوئي ادامه داد: به رغم اينكه بسياري از بيماريها طي سالهاي اخير سير نزولي داشتهاند، ايدز، ديابت و بيماريهاي غيرواگير از اين دست با رشد صعودي روبرو بودهاند و بايد گفت عامل اصلي ديابت، چاقيهاي ناشي از كم تحركي و مصرف فستفودهاست.
رئيس انجمن علمي داروسازان ايران با بيان اينكه پزشك يا داروسازهرگز نبايد آگاهانه و تعمدي در توليد، تجويز، توزيع، تبليغ و عرضه داروهاي غيراستاندارد، تاريخ مصرف گذشته، فاقد كالري و فاقد نقش درماني مشاركت كند، گفت: همچنين وي بايد هميشه سعي كند دانش و معلومات حرفهاي خود را به روز كند و همواره منابع علمي معتبر و لازم براي يك تجويز منطقي منطبق با ضوابط حرفهاي در دست داشته باشد.
وي با بيان اينكه امروز در بازار دارويي ايران نزديك به ۲۰۰ فرآورده مكمل دارويي ماهوارهاي وجود دارد، افزود: اين مكملهاي دارويي ماهوارهاي از هيچ پشتوانه علمي برخوردار نيستند.
رئيس نخستين كنفرانس تجويز و مصرف منطقي مكملها در بيماريهاي مختلف افزود: امروز وقتي از پزشكي سئوال ميكنند داروهاي ايراني بهتر هستند يا داروهاي خارجي؟ ممكن است به دليل منافع اقتصادي برخي از آنها داروها يا مكملهاي خارجي را بهتر بدانند. در صورتي كه امروز در بازار داروهاي پاكستاني و هندي بسياري وجود دارد كه به اسم داروهاي خارجي به فروش ميرسد، اما اين گونه نيست كه اينها از داروهاي ايراني بهتر باشند. اين ذهنيت اشتباهي است كه لزوما همه داروهاي خارجي حتما بهتر از داروهاي ايراني هستند.
خوئي با بيان اينكه پيشبيني ميكنيم حدود ۲۵ درصد از مكملهاي موجود در بازار داخلي، قاچاق باشند، گفت: واقعيت اين است كه مكملها، فرآوردههاي معجزهگري نيستند. مصرف بيش از حد ويتامينها ميتواند خطرناك و حتي تهديدكننده حيات باشد. مكملها جايگزين غذا نيستند ولي ميتوانند كمبودهاي غذايي را جبران كنند. وي ادامه داد: مكملها هم ميتوانند مانند داروهاي شيميايي خطرناك باشند، داروهاي گياهي نيز همين گونه است. خطرناك ترين سموم، سموم گياهي هستند.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]