واضح آرشیو وب فارسی:الف: سالانه ۸ ميليارد دلار ضرر آلودگي هوا در ايران
معاون سازمان حفاظت محيط زيست گفت: بر اساس اعلام بانك جهاني سالانه ۸ ميليارد دلار بابت آلودگي هوا به ايران ضرر وارد مي شود كه اگر همين ميزان را در ناوگان عمومي و حذف خودروهاي فرسوده سرمايه گذاري كرده بوديم اين ميزان آلايندگي نصيب ما نمي شد.
به گزارش واحد مركزي خبر، آقاي متصدي در برنامه گفتگوي ويژه خبري سه شنبه شب شبكه دوم سيما افزود: هم اكنون مصرف انرژي كشور ۵۰۰ كيلو وات ساعت برمتر مربع است در حالي كه متوسط جهان آن ۳۰ كيلو وات است. وي با اشاره به اين كه مديريت واحد براي مقابله با آلودگي هوا پاسخگو نخواهد بود گفت: بايد مديريت يكپارچه باشد و تا كنون كميته كاهش آلودگي هواي تهران سه جلسه خوب داشته و مقرر شده است خودروسازان تا ا بتداي سال ۹۳ همه خودروهاي توليدي خود را منطبق با استانداردهاي يورو ۴ توليد كنند. وي از مردم و گروههاي مردم نهاد خواست با دولت همكاري داشته باشند و تاكيد كرد: سازمان محيط زيست با دستگاههاي متخلف هيچ مماشاتي نخواهد كرد .
در اين گفتگو همچنين آقاي حسيني صدر، نايب رئيس فراكسيون محيط زيست مجلس، گفت : مجلس همواره همكاري كاملي با دولت در زمينه كنترل و مقابله با آلودگي هوا داشته است و هم اكنون نيز اعلام آمادگي مي كند كه هر پيشنهادي كه دولت در اين زمينه دارد مورد بررسي قرار خواهد داد.
وي با تاكيد بر اين كه تمامي قوانين به طور مطلوبي تصويب شده است افزود: اجراي قانون مي تواند منجر به نتيجه شود.
وي با اشاره به اينكه شهرهاي شانگهاي چين با ۴۵ ميليون نفر جمعيت واستانبول تركيه با ۱۵ ميليون نفر جمعيت مشكل آلودگي هوا را حل كرده اند گفت: اين مشكل در تهران نيز با جديت دستگاههاي اجرايي قابل حل است و شوراي عالي محيط زيست با حضور رئيس جمهور بايد حداقل هر ۱۵ روز يكبار تشكيل شود و مسائل آلودگي هوا را مورد كنترل و بررسي قرار دهد.
وي با اشاره به اينكه بر اساس اعلام بانك جهاني سالانه ۸ ميليارد دلار بابت آلودگي هوا به ايران ضرر وارد مي شود گفت: اگر همين ميزان را سرمايه گذاري كرده بوديم و ناوگان حمل ونقل عمومي را گسترش داده و خودروهاي فرسوده را از دور خارج كرده بوديم اين ميزان آلايندگي نصيب ما نمي شد. در اين گفتگو، آقاي بهروز، معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران با اشاره به اين كه سالانه ۲۰ كيلومتر خط مترو در تهران احداث مي شود از توسعه خطوط تندروي اتوبوسراني به عنوان برخي از اقدامات شهرداري تهران براي كاهش آلودگي هوا خبر داد و گفت: با اين حال اگر خودروهاي فرسوده از دور خارج نشوند و برنامه اي نيز براي موتورسيكلت هاي تهران تدوين نشود تاثير چنداني نخواهد داشت.
وي افزود: شهرداري تهران از حداكثر توان خود استفاده مي كند و قرار است در سال آينده حداقل ۱۰ هزار خودروي پاك به عنوان تاكسي و ۱۰۰۰ اتوبوس پاك به ناوگان حمل ونقل عمومي شهر تهران اضافه شود.
همچنين صارمي معاون امور شهرداريهاي سازمان شهرداريها و دهياريهاي وزارت كشور با اشاره به اينكه عواملي كه در شدت آلاينده هاي تهران موثر است محصور بودن اين كلانشهر در كوهها و واقع شدن صنايع بزرگ در مناطق غربي تهران است گفت: هم اكنون مصرف انرژي كشور در بخش ساختمان ۷ برابر ميانگين جهاني است كه ناشي از فرهنگ نادرست ساخت و ساز مسكن مي باشد.
وي افزود: هم اينك ۵۴ ميليون نفر جمعيت شهري داريم كه ۴۰ درصد آن فقط در ۸ شهر كشور ساكن هستند. صارمي با اشاره به اينكه در قانون مديريت حمل ونقل و سوخت ۷۵ درصد حمل ونقل عمومي كلانشهرها بايد توسط حمل ونقل عمومي انجام شود تصريح كرد: هم اكنون سهم اتوبوس كه بايد ۴۰ درصد باشد ۳۶ درصد است و قطار شهري نيز در كلانشهرها كه بايد حداقل ۱۰ درصد باشد سه درصد است.
وي افزود: در تهران نيز شاخص بهره مندي قطار شهري همان ۳۰ درصدي است كه در اين قانون به آن اشاره شده است.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]