واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك روانشناس:يك نوع از افسردگيها، اختلالات عاطفي فصلي هستند
يك روانشناس گفت: همه افراد جامعه ميبايست به بحث مشاوره اهميت دهند تا از بروز اختلالات روحي جلوگيري شود.
افسردگي يكي از انواع بيماريهاي روحي شايعي است كه علائم مخصوص به خود را دارد؛ از جمله احساس اندوه، بيقراري، بي اشتهايي، گوشه گيري، گريههاي مكرر و... به راستي چگونه ميتوان اين بيماري را بهموقع تشخيص و درمان كرد؟ پاسخ به سئوالات بالا و توضيحات بيشتر را از دكتر حميدرضا مهاجراني، عضو هيئت علمي دانشگاه در استان مركزي جويا شدهايم.
حميدرضا مهاجراني در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه لرستان، با بيان اينكه افسردگي شكلهاي مختلفي دارد و براساس شكلهاي مختلف آن تشخيصهاي متفاوتي داده ميشود، گفت: يك نوع از افسردگيها، اختلالات عاطفي فصلي هستند كه حالت افسردگي فقط مربوط به يك لحظه خاص است و اين نوع از افسردگي بيشتر در قسمتهاي شمال كشور كه هوا ابري است شيوع دارد.
وي افزود: افسردگي كه امروزه بيشتر مردم آن را ميشناسند، افسردگي اساسي است كه همراه با احساس ناراحتي و غم و سكوت است ولي علائم دقيقتري دارد كه انجمن روانشناسي آن را مطرح كرده و مهمترين موارد آن، از كار افتادگي فرد در جامعه و از زندگي و شغل است به گونهاي كه حتي فرد نميتواند خوردن و خوابيدن درستي داشته باشد.
دكتر مهاجراني، استرس محيطي، رژيم غذايي نادرست، بيماريهايي مانند سرطان يا ديابت و بعضي نوع قرصها مانند قرص فشارخون را از ديگر عوامل ايجاد كننده افسردگي ذكر و تصريح كرد: افسردگي بعد از زايمان و افسردگي حالتي كه فرد به هنگام ناكامي و شكست به آن مبتلا ميشود نيز از ديگر انواع اين بيماري است.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه در مورد آمار مبتلايان به اين بيماري در ايران گفت: در كشور ما در يك نظرسنجي كه در سال 87 انجام شد، 34 درصد از افراد جامعه به آن مبتلا بودند.
وي با اشاره به اينكه علت اصلي افسردگي به طور دقيق مشخص نيست ادامه داد: بعضي از محققين معتقدند كه افسردگي صرفاً ژنتيكي است ولي گروه ديگري مخالف اين نظر هستند و در حقيقت ژنتيك و محيط را باعث ايجاد اين بيماري مي شناسند.
اين روانشناس علائم افسردگي در كودكان را بياشتهايي، عدم علاقه به بازيهاي گروهي، اختلال در خوردن و خوابيدن دانست و افزود: البته همه اين عوامل بايد با هم رخ دهند تا بتوانيم بگوييم كه فرد به افسردگي مبتلا شده است.
مهاجراني با بيان اينكه روزمرگي يكي از عوامل مهم بروز افسردگي است كه در روانشناسي اجتماعي به آن پرداخته شده است، اضافه كرد: روزمرگي در امورات زندگي زمينه ظهور اين بيماري را ايجاد ميكند و افراد ميبايست با مديريت صحيح و ايجاد فضايي مناسب در محل كسب و كار و خانواده از بروز آن پيشگيري كنند.
وي با اشاره به تأثير بيكاري بر بروز افسردگي تصريح كرد: گرچه بيكاري يكي از معضلاتي است كه زمينه ايجاد افسردگي را مهيا ميكند اما اگر فرد اعتماد به نفس داشته باشد ميتواند در مقابل مشكلات اجتماعي مقاوم باشد.
اين روانشناس در ادامه درباره اثربخشي داروهاي ضد افسردگي بيان كرد: مصرف دارو با اينكه بر بيماري افسردگي تاثير مثبت ميگذارد لكن داراي عوارض جانبي است.
مهاجراني ادامه داد: داروها بر قسمتهاي مختلف مغز افراد تاثير ميگذارد و باعث عوارض ميشود بنابراين ميبايست همزمان با مصرف دارو از مشاوره استفاده شود كه اين امر در تسريع درمان بسيار مؤثر خواهد بود.
وي در مورد نحوه قطع داروهاي ضدافسردگي گفت: قطع دارو بسته به نوع افراد و نوع افسردگي متفاوت بوده و بهترين راه اين است كه جايگزينهايي براي دارو ايجاد شود كه از مهمترين آنها ميتوان به ورزش و مشاوره روان درماني اشاره كرد.
اين روانشناس، مشاوره را در جلوگيري از بروز افسردگي و نيز درمان آن بسيار موثر دانست و افزود: اهميت دادن خانوادهها و افراد به بحث مشاوره از بروز اختلالات روحي به شدت ميكاهد كه لازم است افراد جامعه هرچند به لحاظ روحي رواني مشكل هم نداشته باشند براي پيشگيري و كسب آگاهيهاي لازم به آن اهميت دهند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]