تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند عزوجل مى فرمايد: هيچ مخلوقى نيست كه به غير من پناه ببرد، مگر اين كه دستش را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830034271




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارائه پيشنهاد ممنوعيت بهره‌برداري از جنگلها به دولت


واضح آرشیو وب فارسی:الف: ارائه پيشنهاد ممنوعيت بهره‌برداري از جنگلها به دولت
رييس سازمان محيط زيست از ارائه پيشنهادي براي محدود سازي و تقريبا ممنوعيت بهره برداري از جنگلهاي سالم و طبيعي به دولت خبردادو افزود: بر اين اساس تنها حق برداشت و بهره برداري از جنگلهاي مخروبه و يا چوبهاي افتاده و بيمار وجود دارد و ديگر نبايد از جنگلهاي طبيعي بهره برداري شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست درباره برنامه هاي اين سازمان براي حفاظت و ساماندهي جنگها و همكاري با سازمانهاي ذي ربط در اين زمينه اظهار داشت: مديريت جنگلهاي طبيعي كشور شامل جنگلهاي هيركاني منطقه البرز و جنگلهاي بلوط منطقه زاگرس كه عرصه هاي بسيار ارزشمند جنگلي هستند، بحث بسيار مهمي است. اما متاسفانه اين ذخاير ارزشمند همه در معرض تهديد است.

وي افزود: به طور مثال در زاگرس يك بيماري درختهاي بلوط را در بر گرفته و حدود يك ميليون هكتار را تهديد مي كند و آسيب زيادي هم وارد كرده است و يا يك بحث ديگر مربوط به ريزگردها و خشكسالي است كه آن هم براي اين بخش تهديد محسوب مي شود و نيازمند مديريت و توجه جدي است.

معاون رئيس جمهور ادامه داد: همچنين تغيير كاربري ها، بهره برداري هاي بي رويه، قاچاق چوب، تخريب هايي كه براي جاده سازي، شهرك سازي و ويلا سازي در جنگل هاي شمال اتفاق مي افتد، اينها هم تهديدي براي جنگل هاست. متاسفانه سودجوياني كه سود خود را در غارت منابع طبيعي مي بينند، دستشان طي سالهاي گذشته بسيار باز بوده است.

ابتكار در ادامه با اشاره به اينكه همكاري بسيار خوبي از سوي سازمان حفاظت محيط زيست با وزارت جهاد كشاورزي در بحث ساماندهي و حفاظت از جنگلها شكل گرفته است، گفت: خوشبختانه وزير جهاد كشاورزي رويكرد بسيار دقيق و درستي در اين موضوع دارند و با سازمان جنگلها و مراتع هم همكاري بسيار خوبي در اين موضوع داريم.

ارائه پيشنهاد ممنوعيت بهره برداري از جنگلهاي سالم و طبيعي به دولت
معاون رئيس جمهور خاطر نشان كرد: پيشنهادي براي محدود سازي و تقريبا ممنوعيت بهره برداري از جنگلهاي سالم و طبيعي به دولت ارائه شده است كه بر اين اساس مطرح شده كه فقط حق برداشت و بهره برداري از جنگلهاي مخروبه و يا چوبهاي افتاده و بيمار وجود داشته باشد و ديگر از جنگلهاي طبيعي بهره برداري نشود اين بحث بسيار مهمي است كه بايد به آن پرداخت. البته سالها پيش هم رويكرد ما در سازمان محيط زيست همين بود و هم اكنون نيز اين سياست دنبال مي شود.

لزوم اتخاذ ضوابط سختگيرانه براي حفاظت از جنگلها در برابر آسيب و تخريب
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد: به نظر مي رسد بايد يك ضوابط بسيار سختگيرانه در ارتباط با بحث جنگلها اجرا شود تا بتوانيم جلوي تخريب هايي كه اتفاق مي افتد را بگيريم. سازمان محيط زيست با تمام توان و ظرفيت با سازمان جنگلها در اين موضوع همكاري و همراهي خواهد كرد و بايد از تمام نيرو و توانمندي هم استفاده كنيم تا اهداف و برنامه هاي مشترك را چه در ارتباط با جنگلهاي بلوط و چه در ارتباط با جنگلهاي هيركاني پيش ببريم.

همكاري بسيار خوب سازمان حفاظت محيط زيست با وزارت جهاد كشاورزي و سازمان جنگلها در دولت تدبير و اميد
ابتكار در ادامه تاكيد كرد: خوشبختانه در اين دوره دولت شاهد همكاري بسيار خوب بين اين دو دستگاه خواهيم بود و ما هم افزايي اين دو دستگاه را انشاء الله در برنامه ها داريم. جلسات مشترك، برنامه ريزي ها و فعاليت هاي مشترك شروع شده است. براي اينكه بتوانيم جلوي روند تخريب جنگلهاي طبيعي كشور و اين ذخاير بسيار ارزشمند را بگيريم با جديت اين برنامه ها را ادامه خواهيم داد و هر كاري كه لازم باشد، انجام مي دهيم.

وي افزود: حتي ممكن است به اين نتيجه برسيم كه در نهايت مانند برخي از كالاهاي اساسي چوب هم وارد كنيم زيرا مي توان نيازهاي چوبي كشور را عمدتا يا از زراعت بدست آورد و يا از واردات. هيچ اشكالي ندارد كه ما واردات چوب داشته باشيم زيرا اگر ذخاير طبيعي ما تمام شود، جنگل كه نمي توانيم وارد كنيم.

بازسازي جنگلهاي طبيعي كشور تقريباً غير ممكن است
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه بازسازي جنگل ها را تصور نادرستي دانست و افزود: اين تصور كه مي شود جنگلها را بازسازي كرد يك تصور خيلي غلطي است زيرا اين جنگلها قابل بازسازي نيست. جنگلهاي طبيعي هيركاني تا سه ميليون سال قدمت دارد و در يك شرايط شيب بسيار تند و اكثرا كوهستاني قرار دارند و اينها زماني كه تخريب مي شود ديگر قابل بازگشت نيست. در قالب طرحهاي جنگل داري سعي شد اينها را بازسازي كنند ولي اكثر اين طرحها با مشكل و شكست مواجه شده اند.

ابتكار افزود: اين پايداري و حيات و بقا طولاني جنگلها براي تنوع گروههاي مختلف گياهي، جانوري، ميكروبها و قارچها همه در كنار هم گزينه هاي متنوع يك اكوسيستم بسيار توانمند زيبا و بي نظير را به وجود آورده كه هيچ طرح جنگل كاري نمي تواند آن را بسازد وبا دست بشر نمي توان آن را ساخت.

وي يادآور شد: دنيا الان به اين سو مي رود كه بايد جنگلها را حفاظت كرد زيرا اينها ذخاير بسيار ارزشمندي در جهت حفظ منابع آب، منابع خاك و تلطيف هوا هستند اما متاسفانه ما در حال از دست دادن اين ارزشهاي فوق العاده بالاي معنوي و زيبايي هستيم و همه جاي ايران در حال تبديل شدن به كوير است.

وي افزود: افرادي به طمع اينكه مثلا از شمال لذت ببرند، مي روند و زباله هايشان را آنجا رها مي كنند. چرا افرادي بايد به خودشان اجازه دهند كه محيط زيست را آلوده كنند؟ جنگل ها و مناظر طبيعي نعمت هاي خداوند است كه بايد از آنها لذت برد اما متاسفانه نه تنها كاري براي آنها نمي كنيم بلكه اقدام به آسيب و تخريب هم مي كنيم. اينها چيزهايي است كه به مردم بر مي گردد و نمي توان همه تقصيرها را گردن مسئولان و دولت انداخت.

معاون رئيس جمهور د دولت تصريح كرد: متاسفانه حتي بسياري از افراد تحصيل كرده و متمول هم چنين رفتار بي رحمانه اي با طبيعت دارند. چطور ما به خودمان اجازه مي دهيم كه به اين راحتي به جنگلها آسيب بزنيم يا آنها را تبديل به ويلا كنيم؟ اينها انفال است و اشكالات شرعي و زيست محيطي دارد.

ابتكار تاكيد كرد: بايد براي فرهنگ سازي و آموزش به مردم در اين زمينه همه كمك كنيم و رسانه هاي مختلف مي توانند نقش مهمي در تغيير نگرش رفتار مردم داشته باشند، اينكه مردم چطور نسبت به اين موضوع نگاه كنند براي آموزش و فرهنگ سازي مردم سازمان حفاظت محيط زيست برنامه ويژه اي دارد.

مشاركت مردم در بخش هاي مختلف مديريت كشور از رويكردهاي مهم دولت يازدهم
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، يكي از محورها و رويكردهاي مهم دولت آقاي دكتر روحاني را مشاركت مردم در مديريت كشور عنوان كرد و افزود: ما هم براي اين بخش برنامه داريم و برنامه ريزي دقيقي براي مشاركت مردم و سازمان هاي مردم نهاد در مباحث زيست محيطي شده است.

منزوي شدن تشكل هاي غيردولتي فعال در مسائل زيست محيطي طي سالهاي گذشته
ابتكار تصريح كرد: متاسفانه در سالهاي گذشته سازمانهاي غيردولتي فعال در مسائل محيط زيست آسيب ديده اند و برخورد مناسبي با آنها صورت نگرفت و عده اي از آنها اين كار را رها كردند. اما در اين دوره بايد بتوانيم دوباره آنها را احيا، تقويت، تشويق و حمايت كنيم و يقيناً سازمان حفاظت محيط زيست از تشكل هاي غير دولتي حمايت مي كند.

وي يادآور شد: تشكلهاي غير دولتي كارهاي بسيار ارزشمند و تاثير گذاري براي حفاظت از محيط زيست مي توانند انجام دهند. به طور مثال يك تشكل مردمي مي خواهد در بحث ورزشي -ترويجي كاري انجام دهد. يك ورزشكار خانم؛ به نام الهام اصغري بخشي از خزر را شنا كرده و يا يك آقاي ورزشكاري با دوچرخه در شهرهاي مجاور درياي خزر ركاب زده و در هر شهري و در مدارس به بچه ها در مورد امنيت خزر، حفاظت از دريا و گونه هاي دريايي و اينكه دريا را آلوده نكنيم، آموزش مي دهند. اينها كار بسيار خوب و تاثيرگذاري است.

شهرداري ها، شوراهاي شهر و روستا و دهياري ها به كمك محيط زيست بيايند
ابتكار در ادامه بهره گيري از توان شهرداري ها، شوراهاي شهر و روستا و دهياري ها را از ديگر برنامه هاي دولت براي حفاظت از منابع طبيعي و جنگل ها عنوان كرد و گفت: تعامل با شوراهاي شهر، شهرداري ها و دهياري ها هم جزء برنامه هاي ماست زيرا يكي از شبكه هاي مهم مديريتي كشور شوراها هستند كه ما ارتباط منسجمي با اينها خواهيم داشت و برنامه ريزي هاي منسجمي در اين زمينه صورت خواهد گرفت.

معاون رئيس جمهور در ادامه از شوراهاي اسلامي شهر و روستا براي ايجاد يك ساز و كار زيست محيطي دعوت كرد و افزود: همه شوراها در سطح كشور براي ايجاد يك ساز وكار محيط زيستي تلاش كنند حالا مي خواهند اين امر را در قالب يك كميته، كميسيون، زير كميته و يا يك نهاد سازي محيط زيستي انجام بدهند و يك گروهي در آن شورا مامور شوند تا درباره مسائل محيط زيست شهر و يا روستايشان برنامه ريزي كنند و مي توانند الگو را هم از تهران بگيرند.

وي ادامه داد: الگوي كميته محيط زيست تهران موجود است و ما در آن شش سالي كه در شوراي شهر تهران بوديم، توانستيم يك كميته همه جانبه، فراگير در مسائل محيط زيست شهر تهران ترتيب دهيم. ابتكار خاطر نشان كرد: تمام تجربياتش آن كميته موجود است و آن تجربه قابل انطباق با اقتضائات هر شهر است كه مي توانند آن تجربه را در شهرهاي ديگر هم استفاده كنند. سازمان محيط زيست هم در اين موضوع كمك خواهد كرد تا اين كار را در شهرهاي مختلف انجام دهند. همه ساختار محيط زيست نيز فعال است تا با جلب مشاركت مردم بتوانند اين برنامه ها را پيش ببرند.

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن