واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تصويري/صهيونيست هاي براي پايان ممنوعيت ورود يهودي ها به قدس رايزني مي كنند
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/09/27
00:31:47.16
برخي از نمايندگان پارلمان رژيم صهيونيستي براي رفع ممنوعيت ورود يهودي ها به مسجد الاقصي رايزني مي كنند.
به گزارش مونيتورينگ اخبار خارجي واحد مركزي خبر، در طول چند دهه گذشته بي توجهي يهودي ها به ممنوعيت ورود به مسجد الاقصي كه از سوي خاخام هاي يهودي صادر شده بود، باعث مي شد كه به آنها به عنوان عناصر افراطي نگاه شود. اما اخيرا خواسته آنها مورد علاقه روحانيون ارشد يهودي و دولت اسرائيل قرار گرفته و خشم مسلمانان را به همراه داشته است.
در حال حاضر حضور يهودي ها در منطقه مورد اختلاف با مسلمانان كه از نظر سياسي هم بسيار حساس است، رو به افزايش يافته است و نمايندگان پارلمان اسرائيل در حال تلاش براي رايزني به منظور پايان دادن به ممنوعيت ورود زائران يهودي به مسجد الاقصي و قبه الصخره هستند.
اسرائيل در اين زمينه حتي از اردن هم خواستار صدور مجوز حضور محدود زائران يهودي در قدس شده است.
اين اقدامات باعث نگراني مسلمانان از اقدام اسرائيل براي شكستن توافقات قبلي درباره وضعيت فعلي قدس شده است.
تنش هاي مشابه در گذشته باعث بروز حوادث خشونت آميز و مرگبار شده است.
هم مسلمانان و هم يهوديان اين مكان را از مقدس ترين اماكن خود مي دانند.
در هفته هاي اخير خاخام هاي ارشد يهودي از يهوديان خواستند كه براي زيارت قدس از ديوارهاي اطراف آن بالا نروند. برخي از يهوديان براي دور زدن ممنوعيت هاي ايجاد شده از سوي پليس اسرائيل از ديوارهاي قدس بالا مي روند.برخي ديگر از يهوديان در مكان هايي از ديوار ندبه كه عبادت در آنجا ممنوع است وانمود مي كنند كه در حال صحبت كردن با تلفن هستند اما به ذكر و عبادت مي پردازند و ديگران از اقدامات مشابهي براي پنهان كردن عبادت خود در اين مكان استفاده مي كنند.
خاخام چيم ريچمن از موسسه تمپل از گروهي است كه سالها حامي عبادت يهوديان در قدس است. وي مي گويد: من تنها خواستار اين حق هستم كه لب هاي خود را تكان دهم بدون اينكه كسي به من به گونه اي نگاه كند كه انگار من يك تبهكار هستم.
بر اساس آماري كه روزنامه اسرائيلي ماكور ريشون بر اساس منابع پليس منتشر كرده است، آمار بازديد يهوديان از قدس از سال دو هزار و نه از پنج هزار و هفتصد نفر به هشت هزار و سيص نفر در سال دو هزار و يازده افزايش يافته است. سال گذشته اين آمار به هفت هزار و هشتصد نفر رسيد و امسال به هشت هزار نفر رسيده است.
مسلمانان اين اقدام يهودي ها را تجاوز به قدس مي دانند و در هفته هاي اخير به سختي به اين اقدامات اعتراضات كردند.
در اماكن مقدس در كرانه باختري، ساعت هايي مجزا به مسلمانان و يهوديان براي عبادت اختصاص داده شده است و مسلمانان به چنين روندي در قدس اعتراض دارند.
عزام خطيب مدير كل اداره اوقاف اردن كه مديريت اماكن مقدس قدس را بر عهده دارد، مي گويد: ما اجازه هيچ تجاوزي را به مسجد الاقصي را نمي دهيم و مسلمانان اجازه هيچ حمله اي به يكي از مهمترين مكان هاي مقدس خود را كه به كعبه مرتبط است، نخواهند داد.
خطيب همچنين افزود كه ملك عبدالله دوم پادشاه اردن چندين بار از بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل خواسته است كه از حضور يهودي ها در قدس جلوگيري كند. زيرا اين اقدامات ممكن است بار ديگر باعث شعله ور شدن احساسات ضد اسرائيلي در جهان اسلام شود و آخرين زمان اين گفتگوها دو هفته پيش بوده است.
مقامات اسرائيلي از اظهار نظر درباره اين گفتگوها خودداري كرده اند.
اسرائيل شرق بيت المقدس و مسجد الاقصي را در جنگ سال هزار و نهصد و شصت و هفت از اردن اشغال كرد. در آن زمان پرچم اسرائيل بر فراز قدس بر افراشته شد و فرمانده نظامي اسرائيل جمله اي بر زبان آورد كه عبارتي نمادين شد: «قدس در دستان ما است».
اما فورا پرچم به پايين كشيده شد و اسرائيل مديريت اداري قدس را به اوقاف اردن سپرد تا صلح بر قرار شود.
در سال دو هزار اقدام آريل شارون در بازديد از قدس باعث انتفاضه دوم فلسطين شد.
در پي انتفاضه بيش از سه هزار فلسطيني و هزار اسرائيلي در چندين سال كشمكش كشته شدند.
فلسطيني ها منطقه قديمي شهر و شرق بيت المقدس را به عنوان پايتخت كشور آينده خود مي دانند.
00:34:58.17
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]