تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدايا روزى كن مرا محبّت خودت و محبّت دوستدارانت را و محبّت آنچه مرا به تو نزديك مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829729358




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مسئول ايمني غذا در ايران كيست؟


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مسئول ايمني غذا در ايران كيست؟


افزودني‌ها، سرطان‌زا هستند

كارشناسان بهداشتي نسبت به عوارض خطرناك مصرف بيش از حد مجاز افزودني‌ها و نگهدارنده‌ها در مواد غذايي هشدار مي‌دهند و مي‌گويند كه اگر در مواد غذايي از افزودني‌ها بيش از حد مجاز استفاده شود و مردم نيز در درازمدت از مواد غذايي كه حاوي افزودني است، استفاده كنند، به انواع بيماري‌هاي غيرواگير و سرطان مبتلا مي‌شوند.

كارشناسان هشدار مي‌دهند

به گفته دكتر منصور رضايي، متخصص تغذيه و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، گاه براي ماندگاري، طعم، رنگ و بوي مواد غذايي از انواع مواد افزودني استفاده مي‌شود و اگر اين مواد افزودني در حد غيرمجاز در مواد غذايي يا نوشيدني‌ها استفاده شود، سبب تخريب بافت‌هاي بدن مي‌شود.

او به‌عنوان نمونه مي‌گويد: اگر از ماده افزودني نيترات سديم كه براي ماندگاري سوسيس و كالباس استفاده مي‌شود يا اسپارتام و ساخارين كه از مواد افزودني شيرين‌كننده محسوب مي‌شوند، بيش از حد مجاز استفاده شود، انواع بيماري‌ها و سرطان به سراغ انسان مي‌آيد و به همين دليل بايد نظارت مستمر بر فعاليت كارخانه‌هاي توليد‌كننده شود.

چند روز قبل هم دكتر داريوش فرهود كه از او به‌عنوان پدر علم ژنتيك نام برده شده است، در گفت‌وگو با يكي از خبرگزاري‌ها به صراحت اعلام كرد كه مواد افزودني و نگهدارنده‌ها كه به مواد غذايي افزوده مي‌شود، سرطان زا هستند بنابراين، وزارت بهداشت نبايد منفعل باشد و بگويد 80درصد آبليموها ناخالصي دارد يا 80درصد زعفران‌ها استاندارد نيست. اين وزارت بهداشت است كه بايد مراقب باشد.

دكتر مجيد حاجي فرجي، متخصص تغذيه و رژيم درماني و رئيس انستيتو صنايع غذايي كشورهم به همشهري مي‌گويد: در زمينه ميزان استفاده مجاز از مواد افزودني در مواد غذايي، هم آيين‌نامه بين‌المللي وهم آيين‌نامه داخلي منطبق با استانداردهاي بومي كشور زيرنظر سازمان‌هاي استاندارد و غذا و دارو وجود دارد. براساس اين استانداردها اگر ميزان مواد افزودني در حد مجاز باشد، آن ماده غذايي ايمن است اما اگر ميزان مواد افزودني در مواد غذايي بيش از حد مجاز باشد در درازمدت عوارضي را به‌دنبال خواهد داشت.

به‌عنوان نمونه، نيترات و نيتريتي كه براي ماندگاري گوشت‌هاي كنسروي و فرآوري شده مثل سوسيس و كالباس به‌كار مي‌رود اگر بيش از حد مجاز باشد، احتمال ابتلا به بيماري‌هاي غيرواگير و سرطان را براي افرادي كه در درازمدت از اين مواد غذايي استفاده مي‌كنند بيشتر مي‌كند و يا اگر ميزان بنزوات سديم كه در كنسروها و شورها استفاده مي‌شود بيش از حد مجاز باشد، مواد سمي‌اي توليد مي‌شود كه سبب افزايش راديكال‌هاي آزاد در بدن شده و احتمال بروز بيماري‌هاي غيرواگير را افزايش مي‌دهد. به گفته اين متخصص تغذيه، نظارت بر مواد غذايي فرآوري شده بر عهده سازمان غذا و دارو‌ست و اگر اين سازمان برنحوه اجراي استانداردها نظارت داشته باشد، نگراني در اين زمينه وجود نخواهد داشت.

وزير از نحوه نظارت انتقاد مي‌كند

اما ظاهرا خود وزارت بهداشت هم ازنحوه نظارت بر مواد غذايي گله‌مند است تا جايي كه چند روز قبل وزير بهداشت هم از نحوه نظارت‌ بر محصولات غذايي انتقاد كرد و گفت: دستگاه‌هاي نظارتي بايد در اين زمينه نظارت قوي‌تري داشته باشند. آنچه اكنون به‌عنوان نظارت اتفاق مي‌افتد، خيلي ضعيف است و اين مبحث در وزارت بهداشت تنها در مرحله صدور پروانه بهره‌برداري صورت مي‌گيرد؛ به اين معنا كه پروانه بهره‌برداري گرفته مي‌شود اما متأسفانه ابزاري براي نظارت مناسب در زمينه اينكه پس از اخذ پروانه چه محصولي وارد بازار مي‌شود، وجود ندارد درحالي‌كه اين موضوع بايد برعكس باشد.

دكتر رسول ديناروند، رئيس سازمان غذا و دارو چند‌ماه قبل تصريح كرد كه نظارت بر مواد غذايي مصرفي مردم قطعا ضعيف است. درخصوص نظارت بر مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي نظارت جدي وجود نداشته و مديريت ضعيفي داشتيم و نتوانستيم اين مسئوليت را به نحو شايسته‌اي انجام دهيم اما ان‌شاءالله برنامه‌هاي نظارتي را در اين حوزه تشديد خواهيم كرد تا كاستي‌هاي گذشته را جبران كنيم.حال اين سؤال در ذهن باقي مي‌ماند كه چه‌كسي مسئول ايمني غذاست؟ وقتي، غذايي كه بايد ايمني بدن را تأمين كند به بدن آسيب مي‌رساند.

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن