واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: تحركات پشت پرده براي فتح مجلس دهم
با وجود اينكه زماني نزديك به دو سال براي انتخابات مجلس دهم باقي مانده است اما حساسيت ها بر اين انتخابات از آن جهت كه اصلاح طلبان علاقه زيادي براي فتح صندلي هاي پارلمان نشان مي دهند، از همين حالا خود را نشان مي دهد.
مهر: اصلاح طلب ها براي در اختيار گرفتن مجلس دهم خيز برداشته اند. آن ها معتقدند بايد مجلس را براي هماهنگ شدن با دولت در اختيار بگيرند. محمدرضا عارف راه خود را از بنياد باران جدا كرده و به دنبال تشكيل حزبي براي انتخابات مجلس دهم است. وي با بيان اينكه در حال ارزيابي شرايط كشور و گروههاي سياسي و تشكلها هستيم گفته است فعاليت براي حضور در انتخابات مجلس دهم را در حد راهبردها آغاز كرديم و در حال كار هستيم. معاون اول رئيس جمهور پيشين كشور كه از به عنوان يكي از عوامل پيروزي روحاني در انتخابات رياست جمهوري ياد مي شود گفته است كه معتقديم همه گروههاي سياسي بايد از الان كار انتخاباتي را آغاز كنند تا انتخاباتي پرشور در حد انتخابات رياست جمهوري و يا با مشاركتي بالاتر داشته باشيم. در همين اثنا سخنان سعيد حجاريان تئوريسين جناح اصلاح طلب گفته است «من معتقدم بايد مجلس دهم شبيه مجلس پنجم شود يعني اقليت قوي و تأثيرگذار از اصلاحطلبان وارد مجلس شوند و با توجه به شرايط موجود، چنين چيزي قابل قبول و راضيكننده خواهد بود. در مجلس پنجم، كارگزاران فراكسيوني قوي بودند. به نظر من حضور آقاي ناطق نوري در مجلس بعدي بسيار مؤثر خواهد بود و من از حضور چنين نيروهايي در مجلس بعدي استقبال ميكنم»
محمدرضا عارف بعد از امضاي دفتر يادبود ماندلا گفته بود كه فعاليت براي حضور در انتخابات مجلس دهم را آغاز كرده است
حضور حاميان احمدي نژاد
طيف احمدي نژاد كه در انتخابات رياست جمهوري نامزدشان تاييد صلاحيت نشد و در انتخابات شوراهاي شهر با اقبال مردم روبرو نشدند حالا جلساتي جسته و گريخته برگزار مي كنند. محمدرضا ميرتاج الديني معاون سابق احمدي نژاد در گفت وگو با مهر درباره جلسات احمدي نژاد با برخي وزيران و معاونانش گفته كه اين جلسات تشكيلاتي نيست و مرسوم بوده كه روساي دولت ها بعد از اتمام دولت ارتباطشان با وزيران و معاونان را حفظ مي كنند.
در جلسات احمدي نژاد با همراهان و وزيران خود نيم نگاهي به انتخابات مجلس دهم وجود دارد
جلسات اصولگرايان
ظاهرا پايه جلساتي براي وحدت اصولگرايان در انتخابات مجلس هم گذاشته شده است. اين جلسات با حضور افرادي از دولت سابق، مجلس، روحانيت و چهره هايي از طيف هاي مختلف اصولگرايان برگزار مي شود. اگرچه معمولا تاريخ نشان داده است اين جلسات نهايتا به يك خروجي واحد منجر نمي شود. چنانچه در انتخابات مجلس نهم اين اتفاق افتاد و آيت الله محمدرضا مهدوي كني دبير كل جامعه روحانيت مبارز به گلايه درباره آن انتخابات گفت كه مي خواستيم اصولگرايان را يكي كنيم و اما 13 تا شدند. با اين وجود هنوز مشخص نيست كه جلسات اخير با محوريت چه كسي يا چه كساني برگزار مي شود. آنچه مسلم است اينكه محمود احمدي نژاد رئيس جمهور سابق به اين جلسات راه پيدا نكرده و يا اينكه به خواست خود حضور پيدا نمي كند.
در گفت وگوي اخير آيت الله مصباح يزدي با نشريه 9 دي از كم تحركي جبهه پايداري انتقاد شده است
حركت چراغ خاموش پايداري ها
جبهه پايداري ها در انتخابات مجلس نهم راه خود را از اصولگرايان ديگر جدا كردند. در تهران اقبال زيادي به آنان نشد. گلايه آيت الله مهدوي كني هم تا حدودي از اين طيف بود كه به افتراق بين اصولگرايان دامن زد. شهريورماه امسال اميرحسين قاضي زاده هاشمي سخنگوي اين جبهه گفته بود كه هنوز براي انتخابات مجلس دهم زود است تصميم گيري شود اما گفت وگوي اخيري كه آيت الله مصباح يزدي پدر معنوي اين جبهه داشت از تمايل اين جبهه براي افزايش تحركات حكايت مي كرد. آنجا كه مصاحبه كننده از آيت الله مصباح يزدي مي پرسد كه «دوستداران اين جريان يك انتقادي به جبهه پايداري مطرح مي كنند كه چرا اين جبهه كم تحرك است. يعني انتخابات كه تمام شد ديگر تحركي ندارد حالا شايد پشت پرده جلسات دارند ولي ظهور و بروز علني ندارد» و آيت الله مصباح يزدي جواب مي دهد به نظرم اين كم لطفي است. يعني گروههاي ديگر خيلي فعالترند؟ گروههايي كه اين همه امكانات مادي و اجتماعي دارند، از جاهاي ديگري كمك مي گيرند، و در مجلس موقعيت دارند، يعني آنها بيشتر كار كردهاند؟
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]