واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: اصلاح طلبان و انشقاق درون گروهي عارف به ميدان آمد/ از تشكيل حزب تا دورخيز براي فتح مجلس دهم
سخنان عارف پس از انتخابات رياست جمهوري و همچنين تحركات اخير وي، همگي گوياي برنامه ريزي وي و اطرافيانش براي حضور پرقدرت در انتخابات مجلس است. گو اينكه چندي پيش نيز در خبرها آمده بود خاتمي به دنبال مذاكرات هاشمي با عارف براي گرفتن مسئوليت مركز مطالعات استرتژيك مجمع تشخيص به عارف پيشنهاد داده بجاي گرفتن مقام در پي راه اندازي حزب خويش بوده و براي رياست مجلس دهم فعاليت كند.
سرويس سياسي «فردا»: شنيده ها از اردوگاه اصلاح طلبان حكايت از نگراني اين طيف از انشقاق درون گروهي دارد. بر همين اساس در جلسه اخير اصلاح طلبان كه درباره انتخابات مجلس دهم برگزار شده ، نسبت به فعاليت هاي انتخاباتي محمد رضا عارف اظهار نگراني شده است. حاضران در جلسه با اشاره به روحيه انتقادي عارف پس از انتخابات رياست جمهوري، معتقد بوده اند كه وي مي خواهد شكست در انتخابات رياست جمهوري را با پيروزي در انتخابات مجلس جبران كند.
گفته مي شود عارف درصدد است با ارائه يك ليست مستقل با سرليستي خود در تهران و پيروزي در انتخابات مجلس ، خيز بعدي را با گرفتن صندلي رياست مجلس و در نهايت كانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري دوازدهم بردارد. گويي عارف و حاميانش كه با دلخوري از صحنه فعاليت هاي انتخاباتي كنار كشيدند پس از پايان انتخابات رياست جمهوري تصميم گرفته اند وارد مرحله جديدي از فعاليت سياسي شده و در همين رابطه به فكر برنامه ريزي براي انتخابات مجلس آينده افتاده اند، موضوعي كه سبب شده چهرههاي مطرح اصلاحات با نگاه بدبينانه نسبت به ورود مستقل عارف به عرصه سياست و خروج وي از زير بار تصميمگيريهاي ملوكالطوايفي، اين اقدام را در راستاي ايفاي نقش عارف در زمين اصولگرايان و انشقاق بيشتر در بدنه اصلاحطلبان تعبير كنند.
اما تحركات انتخاباتي اصلاح طلبان براي ورود به انتخابات مجلس محدود به فعاليتهاي عارف نشده و با اينكه حدود دو سال ديگر تا برگزاري دهمين انتخابات مجلس شوراي اسلامي باقي است ولي به لحاظ روي كارآمدن اصلاح طلبان بر مسند قدرت اين انتخابات از هم اكنون بحث برانگيز و به محلي براي گمانه هاي سياسي بدل شده است. در اين ميان اصلاح طلبان كه گويي خود را از هم اكنون پيروز انتخابات مجلس مي داند در انديشه رياست قوهمقننه بوده و چندين گزينه را نيز براي همين منظور آماده كرده اند!
تحركات انتخاباتي چند وقت اخير محمد رضا عارف نيز در همين راستا قلمداد شده زيرا وي پيش ازاين در گفتگويي، در پاسخ به اينكه شايعه شده شما با تشكيل حزب فراگير به دنبال تسخير مجلس شوراي اسلامي دهم هستيد، گفته بود: ما هنوز در مورد حزب به جمعبندي نرسيدهايم كه يك حزب جديد تشكيل دهيم و يا احزابي كه وجود دارند را حمايت و تقويت كنيم اما يكي از فعاليتهاي احزاب مشاركت در صحنههاي سياسي از جمله مجلس است. بنابراين اگر حزبي تشكيل دهم قطعاً مشاركتي جدي در مجلس خواهم داشت.
وي همچنين در جريان راي اعتماد نمايندگان مجلس به وزاري كابينه روحاني و در جمع فعالان اصلاح طلب نيز گفته است: اصلاحطلبان انتخابات مجلس گذشته را به راحتي از دست دادند البته برخي تنگنظريها نيز در اين امر موثر بود اما براي انتخابات مجلس آينده بايد برنامه جدي داشته باشند و اين خواسته اكثريت مردم از اصلاحطلبان است.
سخنان عارف پس از انتخابات رياست جمهوري و همچنين تحركات اخير وي، همگي گوياي برنامه ريزي وي و اطرافيانش براي حضور پرقدرت در انتخابات مجلس است. گو اينكه چندي پيش نيز در خبرها آمده بود خاتمي به دنبال مذاكرات هاشمي با عارف براي گرفتن مسئوليت مركز مطالعات استرتژيك مجمع تشخيص به عارف پيشنهاد داده بجاي گرفتن مقام در پي راه اندازي حزب خويش بوده و براي رياست مجلس دهم فعاليت كند.
در همين حال با اينكه جبهه اصلاحات با توجه به كناره گيري عارف از انتخابات رياست جمهوري، وي را سرليست اين جبهه در دهمين انتخابات مجلس مي داند، ديگر اصلاح طلبان به لحاظ اينكه در سر سوداي حمايت از سرليستي شخص ديگري را دارند از اين موضوع ابراز نگراني كرده و مي ترسند ارائه ليست مجزا از سوي عارف سبب شكسته شدن آراي آنان در انتخابات پيش رو شود.
در واقع برخي از اصلاح طلبان در انديشه حمايت از شخصي به غير از عارف هستند كه آراي بيشتري داشته و حمايت طيفي از اصولگرايان معتدل را نيز دارا باشد اما حضور عارف و صحبت از ارائه ليست مجزا از سوي وي براي انتخابات مجلس، انديشه اصلاح طلبان را در هم ريخته تا جايي كه آنها از هم اكنون نگران انشقاق و از دست دادن كرسي هاي مجلس شده اند!
از سوي ديگر با اينكه اصلاح طلبان همواره از اِجماع سياسي و ضرورت پذيرش نظرات بزرگان اين جبهه سخن مي گويند ولي تنها در معدود مواردي به اجماع رسيده و مي توان گفت گزينه وحدت در حيات سياسي آنان آنچنان پررنگ نيست اما گويي اين بار انشقاق و سهم خواهي زودتر به سراغ آنها آمده تا جايي كه بسياري از اصلاح طلبان سخن گفتن از ليست هاي انتخاباتي مجزا آنهم از هم اكنون را عاملي براي شكست قلمداد مي كنند.
حال به نظر مي رسد محمدرضا عارف كه مجبور شد پيش از انتخابات رياست جمهوري به نفع روحاني كناره گيري كند اينبار عزم خود را جزم كرده كه در مقابل كناره گيري از انتخابات رياست جمهوري، كرسي رياست مجلس را به دست آورد نكته اي كه از سوي برخي از اصلاح طلبان به عنوان سهم خواهي قلمداد مي شود. حال بايد ديد آيا عارف اين بار مي تواند ناكامي خود را جبران كند يا باز هم اصلاح طلبان براي به دست آوردن آراي بيشتر به سر ليستي شخصي معتدل تر تمايل نشان خواهند داد.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]