واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: راه حل آلودگي هوا؛ استفاده از فناوري نوين در برنامهاي بلند مدت
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1392/10/04
رئيس مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري گفت: براي از ميان بردن آلودگي هوا بايد سياستگذاري كامل، جامع و بلندمدت و نگاهي حداقل هفت تا 10 ساله داشته باشيم.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر؛ حميدرضا اميري نيا در دومين همايش ملي مديريت آلودگي هوا و صدا افزود: اينكه بخواهيم دنبال مقصري براي آلودگي هوا بگرديم وقت تلف كردن است بايد مشاركت كنيم و در پي راهي براي حل مشكل باشيم.
وي گفت: استفاده از انرژي هاي نو مهمترين راه براي كاهش آلودگي هاست ولي در كشور هر چند از نظر انرژي هاي خورشيدي، زمين گرمايي و باد در رتبهاي دوم يا سوم دنيا قرار داريم به اين انرژيها كم توجه كردهايم.
رئيس مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري افزود: اگر مسير زندگي برحمايت از فناوري هاي نوين قرار گيرد ميتوانيم روزي را پيش بيني كنيم كه آلودگي نداشته باشيم و در تهران بايد به انرژي هاي خورشيدي و زمين گرمايي توجه كنيم.
اميري نيا گفت: دماي زمين در تهران در تمام روزهاي سال ثابت است و اگر شهرداري اقدام و تسهيلاتي فراهم كند مي توانيم از تكنولوژي زمين گرمايي استفاده كنيم و حتي ميتوانيم تكنولوژي آن را صادر كنيم.
وي با بيان اينكه قرار است براي انتقال فناوري كنترل دوده از وسايل نقليه، كارها را ساماندهي كنيم تأكيد كرد: بايد كميته عالي براي تعامل سازمان حفاظت از محيط زيست و شهرداري تهران و كميته ويژهاي نيز براي استفاده از فناوري هاي نوين تشكيل دهيم.
رئيس مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري گفت: ممكن است براي حل مشكل آلودگي هوا به چند اقدام فناورانه نياز باشد و بايد زمينه آن هم فراهم شود.
اميري نيا افزود: به عنوان مثال مسيرقانوني ورود خودروهاي پاك الكتريكي و هيبريدي پيشبيني نشده است و خودروسازان كشور پيرو هستند و با استانداردهاي قبلي دنيا كار ميكنند و از ورود به عرصه فناوري هاي نوين ميترسند.
وي تاكيد كرد: اگر اراده ملي داشته باشيم اين كار شدني است.
رئيس مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري افزود: اعلام ميكنيم كه در نهاد رياست جمهوري، مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري و معاونت تحقيقات و فناوري رياست جمهوري آمادگي داريم ستادهاي توسعه فناوري را در كشور به درخت فناوري تبديل كنيم و در اين كار جاي خالي مركز تحقيقات آب و هوا به شدت حس مي شود.
اميري نيا گفت: بايد دانشگاههاي كشور در اين عرصه فعال شوند تا تحقيقات و توسعه فناوري داشته باشيم و اگر اين كارها را امروز انجام ندهيم فردا با مشكلات بيشتري مواجه مي شويم.
وي افزود: مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري نيز آمادگي دارد با شهرداري، سازمان حفاظت از محيط زيست و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و ديگر بخشهاي درگير همكاري كند تا با بسيج منابع براي داشتن تهراني عاري از آلودگي هوا تلاش كنيم.
رئيس مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري تاكيد كرد: هر سال تهران تاريكتر ميشود و حتي ميتوان آلودگي هوا را با چشم ديد و حل اين مشكل به تصميمي جمعي نياز دارد و اين كار جز از مسير فناوري قابل انجام نيست.
وي همچنين با اشاره به آلودگي صوتي گفت: هر چند ميزان آلودگي صوتي ما به حد بسيار زيادي نرسيده ولي زياد است و بايد در تهران، شهرداري به اين مسئله نيز توجه كند.
دومين همايش ملي مديريت آلودگي هوا و صدا صبح امروز در مركز همايش هاي صدا و سيما آغاز به كار كرد و تا عصر فردا ادامه دارد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]