واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مسئول شبكه لرزه نگاري كرمانشاه: ساخت و ساز اصولي مهمترين عامل كاهش پيامدهاي زلزله است
مسئول شبكه لرزه نگاري استان كرمانشاه معتقد است، رعايت اصول و استانداردهاي مهندسي ساختمان مهمترين عامل پيشگيري و كاهش پيامدهاي زمين لرزه است.
فرهاد فروزي به مناسبت پنجم دي روز ملي ايمني در برابر زلزله در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه كرمانشاه، كشور ايران را كشوري زلزله خيز دانست كه از نظر خطر زمين لرزه جزء كشورهاي با احتمال خطر بالا است.
وي با اشاره به اينكه پيش بيني زمين لرزه تاكنون ميسر نشده و اگر هم احتمال پيش بيني وجود داشته باشد وقوع آن قابل پيشگيري نيست، خاطرنشان كرد: تنها كاري كه ميتوان براي مقابله با زمين لرزه انجام داد آموزش كمكهاي اوليه به مردم، آگاهي دادن به آنها و همچنين ساخت و ساز اصولي و مقاوم است تا بتوان پيامدهاي ناشي از زمين لرزه را كاهش داد.
مسئول شبكه لرزه نگاري استان كرمانشاه رعايت اصول مهندسي در ساخت وسازهاي شهري و روستايي را قدم اول براي ايمني در برابر زمين لرزه خواند و تاكيد كرد: در سالهاي اخير قوانين مدون و مشخصي براي ساخت و سازها تصويب شده كه لازم است مسئولين نظارت كافي را براي رعايت اين قوانين در زمان ساخت و سازها داشته باشند.
وي در ادامه يادگيري كمكهاي اوليه را براي همه ضروري دانست و خاطرنشان كرد: امروزه هلال احمر دورههاي آموزشي رايگان در خصوص زمين لرزه برگزار مي كند كه لازم است خانواده ها در اين دوره ها شركت كنند و آنچه كه آموخته اند را نيز به فرزندان خود منتقل كنند.
مسئول شبكه لرزه نگاري استان كرمانشاه تصريح كرد: همه بايد نقاط امن ساختمان محل زندگي و كار خود را بشناسند تا در زمان وقوع زمين لرزه بتوانند در اين نقاط ساكن شوند.
فروزي يادآور شد: يكي از دلايل افزايش آسيبهاي ناشي از زمين لرزه هجوم مردم به خروجيها براي فراراست كه اين امر خسارات جاني ناشي از زمين لرزه را افزايش مي دهد.
وي با بيان اينكه مردم بايد در زمان وقوع زمين لرزه خونسردي خود را حفظ كنند، اظهارداشت: معمولاً بعد از وقوع يك زمين لرزه شايعاتي مبني بر وقوع زمين لرزه بزرگتر ايجاد ميشود كه لازم است مردم به اين شايعات توجه نكنند و اخبار و اطلاعات دقيق را تنها از منابع موثق دريافت نمايند.
مسئول شبكه لرزه نگاري استان كرمانشاه در خصوص گسلهاي مهم و فعال كشور نيز افزود: در كشور ما گسل هايي وجود دارد كه سابقه زمين لرزههاي بزرگ را داشته اند كه گسل "سنندج، سيرجان" كه از كوه هاي شاهو آغاز مي شود و تا كرمان و شمال شرق ادامه دارد از جمله اين گسلها است كه زلزله بم و كرمان نيز در اين گسل رخ داد.
گسل هاي البرز شمالي، گسل شمال غرب(اطراف آذربايجان شرقي وغربي)، گسل مكران در جنوب كشور، گسل جنوب استان فارس و جنوب استان خراسان جنوبي از ديگر گسل هاي مهم كشور است كه برخي از آنها در گذشته سابقه زمين لرزه هاي بزرگ داشته اند و فروزي از آنها نام برد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]