واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كاهش آمار صادرات و واردات قابل پيشبيني بود
با توجه به مشكلات اقتصادي اخير كاهش حجم اقتصاد ايران و كاهش آمار صادرات و واردات امري بديهي بود ولي بايد به اين نكنه توجه داشته باشيم كه ما هم تنبل شدهايم و كاري براي بهبود شرايط انجام ندادهايم.
محسن چمنآرا، عضو كميسيون صدور خدمات فني و مهندسي اتاق بازرگاني ايران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه صادرات خدمات فني و مهندسي در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته در حدود 21 درصد كاهش داشته است خاطرنشان كرد: خدمات فني و مهندسي در ايران از شرايطي برخوردار است كه ميتوانيم در صدور آنها به ساير كشورها رشد چشمگيري داشته باشيم.
وي ادامه داد: با توجه به شرايط به وجود آمده درست در قسمتي كه پتانسيل درآمدزايي و ارزآوري زيادي براي كشور دارد به نحو چشمگيري كاهش صادرات داشتهايم.
او با اشاره به برداشته شدن جوايز صادراتي و در نظر نگرفتن به موقع آن از سوي دولت براي صادركنندگان خاطرنشان كرد: اين موضوع مشوقي بود كه ميتوانست بهويژه در بخش خدمات فني و مهندسي تاثير زيادي داشته باشد ولي هنوز سنواتهاي قبلي هم پرداخت نشده است.
اين عضو كميسيون صدور خدمات فني و مهندسي اتاق بازرگاني ايران با تاكيد بر اينكه اين موضوع فقط شامل صادرات خدمات فني و مهندسي نميشود، گفت: به طور كل در هشت ماهه امسال مجموع صادرات ما در رقمي در حدود 26.5 ميليارد دلار شده است كه نسبت به زمان مشابه در سال قبل كاهش داشته است.
وي بيان كرد: حتي در اعزام هياتهاي تجاري به ساير كشورها نيز ضعيف عمل كردهايم. زماني كه در بازارهاي جهاني حضور نداشته باشيم چگونه مي توانيم بازارهاي هدف را شناسايي كنيم و براي صادرات كالاهاي خود برنامه ريزي داشته باشيم.
چمنآرا با بيان اينكه با اين سطح درآمدها در كشور و كاهش ميزان سرمايه گذاريها كاهش حجم اقتصاد ايران امري بديهي بود اظهار كرد: با توجه به مشكلات اقتصادي كه داشتهايم نميتوان از اين ميزان كاهش خيلي هم تجعب كرد.
اين عضو كميسيون صدور خدمات فني و مهندسي اتاق بازرگاني با اشاره به تاثير نوسانات نرخ ارز در روند واردات و صادرات بيان كرد: نوسانات نرخ ارز كه در سال گذشته رخ داد تاثير خود را در بلند مدت نشان داد.
وي افزود: البته در مورد صادرات وضعيت كمي متفاوت تر است زيرا زماني كه نرخ ارز در سال گذشته از نوسان زيادي برخوردار شد صادرات مقرون به صرفه شد ولي در حال حاضر با ثبات نرخ در حدود 3000 تومان صرفه صادرات نسبت به قبل كمتر شده است.
چمنآرا با تاكيد بر اينكه ما برنامه مشخصي براي حجم اقتصاد خود و بازار نداشتهايم، بيان كرد: در مورد واردات نيز وضعيت به همين شكل است. البته كاهش آمار واردات بيانگر اين است كه واردات مواد مصرفي كمتر شده است.
اين عضو كميسيون صدور خدمات فني و مهندسي اتاق بازرگاني گفت: پيش از اين ما نيز كريدور وارداتي شده بوديم و هر كشوري هر كالايي را كه مي خواست وارد ميكرد اما در حال حاضر اگر كاهش آمار واردات در بخش مواد اوليه و كالاهاي واسطهاي نباشد براي اقتصاد چيزي بدي هم نيست.
وي در پايان با بيان اينكه بايد از اين پس با برنامه ريزي مشخصتري به دنبال افزايش ميزان صادرات و واردات مواد اوليه به كشور باشيم، گفت: در غير اين صورت همچنان ميتوان اين انتظار را داشت كه در آينده شاهد كاهش بيشتر حجم اقتصادي ايران باشيم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]