تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):با احمق مشورت نکن و از دروغگو یارى مجو و به دوستى زمامداران اعتماد مکن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803754078




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محققان كشور از رگ پرينت گرفتند


واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: محققان كشور از رگ پرينت گرفتند
پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميركبير دستگاه بايو پرينتري براي توليد بافت رگ توليد كردند و درادامه آن موفق به ساخت نسخه دوم اين دستگاه شدند كه سرعت دستگاه نسبت به نسخه اول ۲۰ درصد افزايش داشته است.
به گزارش جهان، مجيد حلوايي از محققان اين طرح در گفت وگو با مهر با بيان اينكه پرينترهاي زيستي دستگاه چاپگر سه بعدي هستند، گفت: اين دستگاهها قابليت پرينت سلول‌ها را دارند.

وي با اشاره به مطالعات انجام شده در دانشگاه صنعتي اميركبير اظهار داشت: هدف از اين پروژه مطالعاتي، توليد بايو پرينتري كه ساختارهاي دايره‌اي و استوانه‌اي بدن چون رگ را پرينت كند.

حلوايي با بيان اينكه در فاز اول اين طرح اقدام به توليد دستگاه بايو پرينتر براي پرينت رگ شده است، خاطر نشان كرد: در حال حاضر نمونه آزمايشگاهي اين دستگاه ساخته شده است و نسخه جديد آن نيز ساخته شده ولي تست‌هاي آن انجام نشده است.

اين محقق به بيان عملكرد بايو پرينترها پرداخت و ادامه داد: بايو پرينترها مانند پرينترهاي معمولي از ۳ بخش تشكيل شده‌اند كه از آن جمله مي‌توان به "چاپگر زيستي" اشاره كرد كه يك چاپگر سه بعدي است.

وي "جوهر زيستي" را بخش دوم ذكر كرد و افزود: در اين بخش توده‌هاي سلولي در كنار هم براي پرينت قرار گرفته خواهند شد و سومين بخش "كاغذ زيستي" است كه زمينه‌اي را فراهم مي‌كند تا سلول‌هاي مورد نظر تا رسيدن به بلوغ كامل بتوانند تغذيه كنند و در جاي خود ثابت شوند و جا به جا نشوند.

حلوايي به عملكرد بايو پرينت ساخته شده دراين دانشگاه اشاره كرد و گفت: اين دستگاه داراي سرنگي است كه جوهر زيستي در داخل آن قرار مي‌گيرد و با حركتي كه در فضا براي آن ايجاد مي‌شود از طريق دستگاه چاپگر زيستي، توده‌هاي سلولي را در محل‌هايي كه مد نظر است، قرار مي‌دهد.

وي با بيان اينكه در كنار اين فرآيند بايد هيدروژلي براي ساپورت توده‌هاي سلولي به منظور جلوگيري از خارج شدن آنها از جاي خود استفاده شود، اضافه كرد: فرآيند پرينت بايد به صورت لايه لايه انجام شود به اين معنا كه لايه اول كه چاپ شد، لايه بعدي با ساختار مد نظر بر روي لايه قبلي قرار خواهد گرفت.

محقق بايو پرينتر دانشگاه صنعتي اميركبير، همچنين به عملكرد جوهر زيستي استفاده شده در اين پرينتر اشاره كرد و گفت: جوهر زيستي شامل توده‌هاي سلولي است كه معمولا توده‌هاي سلولي داخل سرنگ به خط و در يك رديف قرار داده مي‌شوند و با فشاري كه از پشت سرنگ وارد مي‌شود اين توده‌ها يكي يكي از اين سوزن سرنگ خارج و كنار يكديگر قرار مي‌گيرند.

وي اضافه كرد: معمولا براي اينكه سلول‌ها زنده بمانند در كنار توده‌هاي سلولي از محيط كشت استفاده مي‌شود تا مواد غذايي و گازهاي ذخيره شده در آن را در اختيار سلول‌ها به منظور بقاي سلول‌ها قرار دهد.

حلوايي سلول‌هاي مورد نياز براي اين دستگاه را سلول‌هاي اندوتليال جنيني ذكر كرد و اظهار داشت: از آنجايي كه ساختار استوانه‌اي مانند رگ پيچيدگي كمتري دارند، براي فاز اول پرينت رگ انتخاب شد.

وي خروجي دستگاه بايو پرينتر را ساخت بافت بدن عنوان كرد و ادامه داد: تست‌هاي اوليه انجام شد و در اين آزمايش‌ها به دليل وجود يكسري مشكلات تاكنون موفق نشديم تا به پرينت رگ يكپارچه برسيم و لازم است تا اين مشكلات رفع شود.

حلوايي با اشاره به تحولات انجام شده در دو نسخه بايو پرينترهاي توليد شده، توضيح داد: در نسخه اوليه دستگاه بايو پرينتر ارزان قيمت و صرفا براي بررسي امكان پذير بودن ساخت اين دستگاه ساخته و عرضه شد ولي در نسخه دوم از قطعات بيشتر و با دقت بالاتري ساخته شد.

به گفته وي سرعت پرينت در نسخه دوم نسبت به نسخه قبل ۲۰ درصد افزايش داده شد كه اين امر مي‌تواند ما را به مطالعات سلولي نزديكتر كند.

اين محقق هدف نهايي از طراحي و ساخت بايو پرينترها را ساخت بافت اعضاي بدن ذكر كرد و يادآور شد: محققان دنيا درصدد هستند تا با توسعه اين فناوري اقدام به ساخت اعضاي بدن چون قلب كنند و در تلاش هستند تا با كنار هم قرار دادن سلول‌ها ساختاري مشابه بافت اعضاي بدن توليد كنند.

وي با بيان اينكه در حال حاضر اين دستگاه در دنيا براي توليد بافت‌هاي نرم مورد استفاده قرار گرفته است، خاطر نشان كرد: اين دستگاه تاكنون براي ساخت بافت سخت مانند استخوان كاربردي نشده است ولي به نظر مي‌آيد كه در آينده از اين دستگاه براي توليد بافت‌هاي سخت نيز استفاده شود.

حلوايي با بيان اينكه براي ساخت بافت‌هاي سخت بيشتر از دستگاه ۳D پرينتينگ استفاده مي‌شود، گفت: براي اين منظور ابتدا داربستي پرينت مي‌شود و پس از آن سلول‌ها بر روي اين داربست بارگذاري مي‌شوند ولي در بايو پرينترها سلول‌ها همزمان بر روي داربست پرينت مي‌شوند.

نظر شما:
------------

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[مشاهده در: www.baztabonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن