واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: محققان كشور از رگ پرينت گرفتند
پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميركبير دستگاه بايو پرينتري براي توليد بافت رگ توليد كردند و درادامه آن موفق به ساخت نسخه دوم اين دستگاه شدند كه سرعت دستگاه نسبت به نسخه اول ۲۰ درصد افزايش داشته است.
به گزارش جهان، مجيد حلوايي از محققان اين طرح در گفت وگو با مهر با بيان اينكه پرينترهاي زيستي دستگاه چاپگر سه بعدي هستند، گفت: اين دستگاهها قابليت پرينت سلولها را دارند.
وي با اشاره به مطالعات انجام شده در دانشگاه صنعتي اميركبير اظهار داشت: هدف از اين پروژه مطالعاتي، توليد بايو پرينتري كه ساختارهاي دايرهاي و استوانهاي بدن چون رگ را پرينت كند.
حلوايي با بيان اينكه در فاز اول اين طرح اقدام به توليد دستگاه بايو پرينتر براي پرينت رگ شده است، خاطر نشان كرد: در حال حاضر نمونه آزمايشگاهي اين دستگاه ساخته شده است و نسخه جديد آن نيز ساخته شده ولي تستهاي آن انجام نشده است.
اين محقق به بيان عملكرد بايو پرينترها پرداخت و ادامه داد: بايو پرينترها مانند پرينترهاي معمولي از ۳ بخش تشكيل شدهاند كه از آن جمله ميتوان به "چاپگر زيستي" اشاره كرد كه يك چاپگر سه بعدي است.
وي "جوهر زيستي" را بخش دوم ذكر كرد و افزود: در اين بخش تودههاي سلولي در كنار هم براي پرينت قرار گرفته خواهند شد و سومين بخش "كاغذ زيستي" است كه زمينهاي را فراهم ميكند تا سلولهاي مورد نظر تا رسيدن به بلوغ كامل بتوانند تغذيه كنند و در جاي خود ثابت شوند و جا به جا نشوند.
حلوايي به عملكرد بايو پرينت ساخته شده دراين دانشگاه اشاره كرد و گفت: اين دستگاه داراي سرنگي است كه جوهر زيستي در داخل آن قرار ميگيرد و با حركتي كه در فضا براي آن ايجاد ميشود از طريق دستگاه چاپگر زيستي، تودههاي سلولي را در محلهايي كه مد نظر است، قرار ميدهد.
وي با بيان اينكه در كنار اين فرآيند بايد هيدروژلي براي ساپورت تودههاي سلولي به منظور جلوگيري از خارج شدن آنها از جاي خود استفاده شود، اضافه كرد: فرآيند پرينت بايد به صورت لايه لايه انجام شود به اين معنا كه لايه اول كه چاپ شد، لايه بعدي با ساختار مد نظر بر روي لايه قبلي قرار خواهد گرفت.
محقق بايو پرينتر دانشگاه صنعتي اميركبير، همچنين به عملكرد جوهر زيستي استفاده شده در اين پرينتر اشاره كرد و گفت: جوهر زيستي شامل تودههاي سلولي است كه معمولا تودههاي سلولي داخل سرنگ به خط و در يك رديف قرار داده ميشوند و با فشاري كه از پشت سرنگ وارد ميشود اين تودهها يكي يكي از اين سوزن سرنگ خارج و كنار يكديگر قرار ميگيرند.
وي اضافه كرد: معمولا براي اينكه سلولها زنده بمانند در كنار تودههاي سلولي از محيط كشت استفاده ميشود تا مواد غذايي و گازهاي ذخيره شده در آن را در اختيار سلولها به منظور بقاي سلولها قرار دهد.
حلوايي سلولهاي مورد نياز براي اين دستگاه را سلولهاي اندوتليال جنيني ذكر كرد و اظهار داشت: از آنجايي كه ساختار استوانهاي مانند رگ پيچيدگي كمتري دارند، براي فاز اول پرينت رگ انتخاب شد.
وي خروجي دستگاه بايو پرينتر را ساخت بافت بدن عنوان كرد و ادامه داد: تستهاي اوليه انجام شد و در اين آزمايشها به دليل وجود يكسري مشكلات تاكنون موفق نشديم تا به پرينت رگ يكپارچه برسيم و لازم است تا اين مشكلات رفع شود.
حلوايي با اشاره به تحولات انجام شده در دو نسخه بايو پرينترهاي توليد شده، توضيح داد: در نسخه اوليه دستگاه بايو پرينتر ارزان قيمت و صرفا براي بررسي امكان پذير بودن ساخت اين دستگاه ساخته و عرضه شد ولي در نسخه دوم از قطعات بيشتر و با دقت بالاتري ساخته شد.
به گفته وي سرعت پرينت در نسخه دوم نسبت به نسخه قبل ۲۰ درصد افزايش داده شد كه اين امر ميتواند ما را به مطالعات سلولي نزديكتر كند.
اين محقق هدف نهايي از طراحي و ساخت بايو پرينترها را ساخت بافت اعضاي بدن ذكر كرد و يادآور شد: محققان دنيا درصدد هستند تا با توسعه اين فناوري اقدام به ساخت اعضاي بدن چون قلب كنند و در تلاش هستند تا با كنار هم قرار دادن سلولها ساختاري مشابه بافت اعضاي بدن توليد كنند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر اين دستگاه در دنيا براي توليد بافتهاي نرم مورد استفاده قرار گرفته است، خاطر نشان كرد: اين دستگاه تاكنون براي ساخت بافت سخت مانند استخوان كاربردي نشده است ولي به نظر ميآيد كه در آينده از اين دستگاه براي توليد بافتهاي سخت نيز استفاده شود.
حلوايي با بيان اينكه براي ساخت بافتهاي سخت بيشتر از دستگاه ۳D پرينتينگ استفاده ميشود، گفت: براي اين منظور ابتدا داربستي پرينت ميشود و پس از آن سلولها بر روي اين داربست بارگذاري ميشوند ولي در بايو پرينترها سلولها همزمان بر روي داربست پرينت ميشوند.
نظر شما:
------------
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]