تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819042630




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توليد سرم انساني غضروف ساز زانو در ايران از سوي محققان كشورمان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: توليد سرم انساني غضروف ساز زانو در ايران از سوي محققان كشورمان
رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان گفت:محققان اين پژوهشگاه موفق به توليد سرم انساني غضروف سازي براي زانوها شدند كه كيفيت آن درمقايسه با نوع خارجي دارو بالاتر، سالم تر و ايمن تر است.


دكتر ناصر اقدمي گفت: تا پيش از اين از سرم حيواني جنين گاو با عنوان «SBS» در كشت سلولي مورد نياز غضروف سازي در زانو استفاده مي شد.

به گفته وي، سرم انساني با عنوان «فاكتورهاي رشد پلاسمايي و پلاكتي براي رشد سلولي» جايگزين سرم حيواني مورد استفاده در كشت سلولي توليد غضروف زانو شده است.

رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان در مورد اين داروي جديد توضيح داد: در روش سلول درماني و استفاده از سلول هاي بنيادي براي درمان بيماري ها ازجمله بيماري هايي كه استخوان ها در آن درگير هستند، بخشي با عنوان كشت سلولي وجود دارد.

اقدمي افزود: براي كشت سلول ها به موادي نياز است كه از استاندارد بسيار بالايي برخوردار باشد، به سلول ها آسيب نزند و آنها را به سلول هاي حساسيت زا و يا سرطاني تبديل نكند تا بتوان از آنها در محيط كشت استفاده كرد.

وي با بيان اينكه يكي از موادي كه همواره از آن براي اين منظور استفاده مي شود، سرم حاصل از جنين گاو است، افزود: پيش از اين براي درمان بيماران، اين ماده از كشورهايي مانند نيوزلند، استراليا و بخش هايي از آمريكا كه در تهيه اين سرم استاندارد بالايي دارند، تهيه مي شد.

رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان اظهار كرد: كشورهاي متعددي در تهيه اين سرم فعال هستند اما به دليل شيوع جنون گاوي، صرفا از سه كشور فوق سرم مورد نياز وارد مي شد.

اين متخصص ايمونولوژي درعين حال گفت: اعمال تحريم ها عليه ايران نيز - برخلاف اينكه گفته شد تحريم ها دارويي نيستند- ، به ابزاري در دست توليدكنندگان اين ماده تبديل شد تا از فروش آن به كشور امتناع كنند.

وي با يادآوري اينكه در يك سال گذشته به دليل تحريم هاي غيرانساني، اين دارو وارد كشور نمي شد، افزود: براي رفع اين مشكل و تهيه ماده اي جايگزين محققان پژوهشگاه رويان تحقيقات وسيعي را آغاز كردند كه در نتيجه آن سرمي حاوي فاكتورهاي رشد از خون بيمار تهيه شد.

به گفته رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان، مطالعات اوليه اين پژوهش از دو سال گذشته آغاز شده است.

وي با بيان اينكه اين فاكتورها مي توانند جايگزين سرم وارداتي جنين گاو شوند، تاكيد كرد: با تهيه اين ماده از يك سو توانستيم از محصولاتي كه از حيوانات به دست مي آيد و هميشه نگراني در مورد آلودگي آنها وجود داشت، رها شويم و از سوي ديگر با توليد اين ماده در داخل وابستگي براي خريد آن به كشورهاي ديگر را برطرف كرديم.

اقدمي اظهار كرد: مطالعات حيواني و انساني استفاده از اين ماده به پايان رسيده و اكنون پژوهشگاه رويان درحال ارايه خدمات به بيماران است.

ميزان موفقيت ماده توليد شده ايراني با نمونه خارجي برابري مي كند

رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان در مورد ميزان موفقيت استفاده از اين ماده در مقايسه با نمونه خارجي آن، گفت: موفقيت اين ماده درحد نوع وارداتي است، اما از نظر انتقال نيافتن ويروس هاي حيواني به بيماران، ماده داخلي سالم تر است.

به گفته وي، مهمترين ويژگي اين ماده اين است كه از خون بيمار تهيه و به بيمار تزريق مي شود؛ بنابراين نه تنها وابستگي كشور ما را به كشورهاي ديگر برطرف مي كند بلكه حساسيت در فرد ايجاد نخواهد كرد، سلول ها نيز سرطاني نخواهند شد و ديگر نگراني درمورد احتمال آلودگي آن ها نيز وجود ندارد.

نوع داخلي؛ هزينه كمتر

اقدمي اظهار كرد: هزينه استفاده از اين ماده در مقايسه با نمونه خارجي آن كمتر است؛ اين عمل در كشورهاي ديگر نزديك به 10 هزار دلار (براي يك زانو) هزينه دارد درحالي كه در ايران كمتر از هزار دلار(حدود سه ميليون تومان) براي هر زانو از بيماران دريافت مي شود.

وي افزود: همچنين با توليد اين ماده ايراني مدت زمان انتظار بيماران براي درمان كمتر شده است؛ از آنجايي كه نزديك به 60 دستگاه انكوباتور (دستگاهي كه سلول به مدت يك ماه در آن كشت داده مي شود) در رويان وجود دارد، روزانه دو بيمار پذيرش مي شود و اين رقم بسيار مناسبي است.

پروژه بعدي؛ استفاده از ماده ايراني در استخوان مچ پا

رييس مركز سلول درماني پژوهشگاه رويان اظهار كرد: درحال حاضر ارايه خدمات به بيماران با استفاده از ماده توليد داخل، تنها بر روي زانو صورت مي گيرد.

وي افزود: همچنين تحقيقاتي در زمينه استفاده از اين ماده بر روي غضروف مفصل و استخوان هاي مچ پا در پژوهشگاه رويان در دست انجام است كه طي حدود هفت ماه آينده با مشخص شدن نتايج تحقيقات باليني آن، اين خدمت براي ساير بيماران نيز ارايه خواهد شد.

هفته پژوهش و فناوري هر ساله از 23 تا 28 آذرماه در سراسر كشور با اجراي برنامه هاي مختلف گرامي داشته مي شود.(ايرنا)

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن