تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هر که خشنودی خدا را بطلبد هر چند به قیمت خشم مردم، خداوند او را از مردم بی نیاز م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802407026




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازسازي سونامي سال 1324 توسط محققان 4 كشور حوزه خليج عمان


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بازسازي سونامي سال 1324 توسط محققان 4 كشور حوزه خليج عمان
متخصصان چهار كشور ايران، پاكستان، هندوستان و عمان به منظور بررسي سونامي سال 1945 درصدد هستند با اجراي پروژه تحقيقاتي اين واقعه را بازسازي كنند از اين رو از افرادي كه اطلاعاتي در اين زمينه دارند درخواست شده تا اطلاعات خود را به كميسيون بين دولتي اقيانوس شناسي يونسكو با پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي ارسال كنند.


به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران،در ساعات اوليه صبح روز 28 نوامبر 1945 ميلادي (8 آذر 1324)، زمين لرزه‌اي با قدرت 8.1 در مقياس ريشتر در منطقه مكران روي داد. حركت گسل عظيمي كه در امتداد سواحل ايران و پاكستان در درياي عمان قرار دارد، جان عده زيادي را در پاكستان و ايران گرفت. زمينلرزه‌اي كه روي داد موجب ريزش ساختمان‌ها در پاكستان شد و به دنبال آن سونامي بزرگي در درياي عمان روي داد كه از غرب، سواحل "گشمي" و "جاسك" در ايران و از شرق تا سواحل كراچي در پاكستان و حتي بمبئي در هند را به زير آب برد.

گسل مكران در مقايسه با گسل‌هاي ديگري كه قادر به ايجاد زلزله‌هاي بزرگ هستند، كمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. سونامي سال 1945 بزرگترين سونامي است كه تاكنون در اين منطقه ثبت شده و اطلاعات كمي در مورد اثرات آن گردآوري شده است.

بررسي‌هاي اوليه نشان مي‌دهد كه از مجموع 4000 نفر تلفات ناشي از زمين‌لرزه‌ سال 1324 خورشيدي در درياي عمان، حدود 300 نفر در كشورهاي هند، ايران، عمان و پاكستان در اثر امواج سونامي كشته شده‌اند. با اين حال، از يك ‌سو به دليل محروميت اين منطقه در سال 1324 شمسي و نيز غالب بودن اخبار مربوط به جنگ جهاني دوم، توجه كمي نسبت به اين موضوع در كشورهاي اطراف درياي عمان، به ويژه ايران، صورت گرفته است.

به همين‌دليل، تيمي از متخصصان بين المللي از جمله متخصصين پژوهشگاه ملي اقيانوس ‌شناسي و علوم جوي ايران به دعوت كميسيون بين دولتي اقيانوس شناسي در كشور عمان گرد هم آمدند تا مجموعه شواهد و قراين مربوط به سونامي سال 1324 مكران را بررسي كنند.

متخصصان چهار كشور حاشيه‌ خليج عمان شامل ايران، پاكستان، هندوستان و عمان تصميم گرفتند تا با بازماندگان و شاهدان آن حادثه كه اكنون در دهه هفتاد زندگي خود هستند مصاحبه كنند تا ضمن برآورد دقيق‌تري از آن حادثه و ميزان تلفات ناشي از سونامي، درباره مناطق متأثر از اين سونامي و نحوه‌ انتشار امواج سونامي نيز اطلاعاتي جمع‌آوري كنند. علاوه بر مصاحبه با شاهدين عيني حادثه‌ي سونامي، كارشناسان اين كشورها از مقالات روزنامه‌ها، اسناد اداري، داده‌هاي سرشماري، كشتي‌هاي غرق شده، عكس‌هاي هوايي، گزارش‌هاي اطلاعاتي و خاطرات شخصي نيز به جمع آوري اطلاعات مي‌پردازند.

پروژه بازسازي اين رويداد كه با مشاركت كشورهاي متعددي از منطقه اقيانوس‌هند صورت مي‌گيرد، توسط كميسيون بين دولتي اقيانوس شناسي يونسكو(IOC) حمايت مي‌شود. بودجه اوليه توسط صندوق آمادگي سونامي، بلاياي طبيعي و اقليم كميسيون اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد براي آسيا و اقيانوسيه (ESCAP) و با حمايت آژانس توسعه بين المللي ايالات متحده (USAID) فراهم شده است.

هدف كلي اين پروژه بازسازي حوادث 28 نوامبر 1945 است تا بتوان شناخت بيشتري از نحوه انتشار و طغيان آب در هنگام رويداد سونامي در منطقه مكران به دست آورد. همه مصاحبه‌ها و اسناد تاريخي از طريق وب سايت مركز اطلاعات سونامي اقيانوس هند (Indian Ocean Information Centre) و نيز به صورت جزوه آموزشي يونسكو در اختيار سياستگذاران و عموم مردم قرار خواهد گرفت.

اين گروه تحقيقاتي نتايج يافته‌هاي خود از جمله توصيه‌هاي ايمني عمومي را در وب سايت مركز اطلاعات سونامي اقيانوس هند يونسكو به نشاني http://iotic.ioc-unesco.org/ و در كتابچه‌اي در سال 2014 ميلادي منتشر خواهد كرد.

در اين راستا پژوهشگاه اقيانوس شناسي و علوم جوي از افرادي كه منابع شفاهي و يا كتبي درباره سونامي سال 1324 مكران در دست دارند درخواست كرد كه اين اطلاعات را به نشاني تهران، خيابان فاطمي، خيابان شهيد اعتمادزاده، شماره‌3 و يا كميسيون بين دولتي اقيانوس شناسي يونسكو (IOC/UNESCO) دفتر سامانه هشدار سونامي اقيانوس هند (IOTWS) در پرت استراليا به پست الكترونيكي [email protected] ارسال كنند.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن