تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829611836




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتصاد كشور در سال‌هاي گذشته با رشد منفي مواجه بود/در حوزه صادرات و واردات نيازمند مديريت كم اشتباهيم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اقتصاد كشور در سال‌هاي گذشته با رشد منفي مواجه بود/در حوزه صادرات و واردات نيازمند مديريت كم اشتباهيم
عملكرد 100 روزه وزارت صنعت، معدن و تجارت شب گذشته با حضور محمدرضا نعمت‌زاده در گفتگوي ويژه خبري مورد بررسي قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران، تبيين عملكرد 100روزه دولت در وزارت صنعت، معدن و تجارت شب گذشته 21 آذر با حضور محمدرضا نعمت‌زاده وزير صنعت،‌ معدن و تجارت در برنامه گفتگوي ويژه خبري مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

نعمت‌زاده در ابتدا در پاسخ به سوال مجري مبني براينكه مهمترين اقدامات وزارت صنعت و معدن در طي 100 روز گذشته چه بوده است، گفت: بخش صنعت،‌معدن و تجارت چيزي كمتر از 40 درصد توليد ناخالص ملي كشور را تشكيل مي‌دهد به طوري كه اين حوزه شامل تمامي صنايع كوچك، بزرگ و متوسط، معادن، تجارت داخلي، بازرگاني داخلي، بازرگاني خارجي اعم از واردات و صادرات و تمام فعاليت‌هاي اصناف اعم از توليدي و توزيع است.

وي با اشاره به اين كه به اتفاق همكاران برنامه ريزي‌هاي خوبي را در اين وزارتخانه آغاز كرده‌ايم افزود: اولين كاري را كه بايد در اين حوزه انجام مي‌داديم برداشتن موانع توليد و هم چنين موانع پيش روي فعاليت‌هايمان بود به طوري كه تمامي اين موانع را مورد شناسايي قرار داديم.

وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اين كه متاسفانه طي سال‌هاي اخير روند توسعه صنعت روبه افول بود خاطر نشان ساخت: در سال گذشته حدود 9.4 درصد بنا به گفته مركز آمار و هم چنين بنا به آمار بانك مركزي 12.7 در صنعت رشد منفي را شاهد بوديم.

* طي سال گذشته رشد منفي را در اقتصاد شاهد بوديم

نعمت‌زاده با اشاره به اينكه به همين نسبت اشتغالمان در طي سال‌هاي اخير منفي شده است اظهار داشت: طي اين سال‌ها و در سال گذشته بيشترين رشد منفي اشتغال در بخش صنعت، معدن و تجارت را شاهد بوديم.

وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به اين كه توليداتمان به همين مقياس كاهش پيدا كرده است افزود: صادرات كشور نسبت به سال 90 كاهش يافته است به طوري كه متاسفانه در سال جاري هم اين روند روبه كاهشي را در حوزه صنعت معدن و تجارت ملاحظه مي‌كنيم.

وي با اشاره به اين كه ما به دنبال شناسايي عوامل موثر در كاهش صادرات و توليد در كشور هستيم افزود: ما به دنبال آنيم تا موانع پيش رو را مرتفع كنيم؛ به طوري كه در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت مجموعه تصميمات اين وزارتخانه حدود 20 مورد را مورد شناسايي قرار دادند تا موانع پيش رو را مرتفع سازيم.

نعمت‌زاده با اشاره به اين كه ما سعي كرديم اغلب اين موانع را برطرف كنيم ولي هنوز اين راه ادامه دارد خاطر نشان ساخت: وابستگي شديدي به اقتصاد ملي وجود دارد به طوري كه تمام فعاليت‌هاي صنعتي نياز به تامين مالي دارد.

وي با اشاره به اينكه در چند ماه اول امسال با محدوديت‌هاي ارزي و ريالي مواجه بوديم گفت: خوشبختانه طي بررسي‌هايي كه انجام شده به اتفاق دوستان اقتصادي‌مان دو مصوبه در هيئت وزيران به تصويب رسيد كه برابر آن موظف هستيم برخي از اين موانع را برطرف كنيم.

وزير صنعت معدن و تجارت افزود: البته يك بسته ديگري در راه است به طوري كه ما هنوز بر روي آن كار مي‌كنيم كه ان شالله با تصويب آن بسته در دولت عمده محدوديت‌ها برطرف خواهد شد.

* موانع بروكراسي بر سر راه صنعت را شناسايي مي‌كنيم

نعمت‌زاده با اشاره به اين كه در حوزه صنعت دو هدف اصلي را دنبال مي‌كنيم ادامه داد: سعي كرديم طي چند سال اخير ببينيم چه موانع غيراقتصادي و چه بروكراسي‌هايي در اين حوزه وجود دارد.

وي با اشاره به اين كه بخشي از اين محدوديت‌ها مربوط به شرايط بين المللي است كه به صنعت تحميل شده خاطر نشان ساخت: به موجب مقرراتي كه مصوب شده ما آن‌ها را اصلاح خواهيم كرد.

وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به اين كه بايد فعاليت‌هايمان را به صورت شفاف در ديد عموم مردم و بالاخص افرادي كه مشغول كسب و كار هستند قرار دهيم افزود: ما در بحث ثبت سفارش با مشكلات عديده‌اي مواجه بوديم به طوري كه سعي كرديم در اين امر شفاف سازي كنيم و مسائل مرتبط با موضوع را در سايت در ديد عموم مردم قرار دهيم البته مسير هنوز طولاني است.

نعمت‌زاده با اشاره به اين كه متاسفانه مجوزهايي كه بايد صادر مي‌شد بسيار پيچيده بود گفت: ما توانستيم مجوز صنعتي را در چند صفحه خلاصه كنيم.

وي با اشاره به وضعيت بخش معدن ادامه داد: تقريبا تمام توان كشور به صورت بلوكه در اين حوزه مانده بود به طوري كه قرار بود تا اكتشافات اصلي‌مان را انجام دهيم و بعد مسائل را در اختيار مردم قرار دهيم، ولي به دليل اين كه اعتبارات بودجه طي اين سال‌ها تامين نشده بود به صورت بلوكه باقي ماند.

* 80 درصد پهنه‌بندي مي‌تواند در اختيار سرمايه‌داران بخش خصوصي قرار گيرد

وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به اين كه طي بررسي‌هاي به عمل آمده مشاهده كرديم كه 80 درصد پهنه بندي كه در كشور انجام شده مي‌تواند آزاد شود و در اختيار سرمايه داران بخش خصوصي براي اكتشافات و بهره‌وري قرار گيرد خاطر نشان ساخت: براي برداشت از معدن بايد سرمايه‌داران مجوز داشته باشند، اين در حالي است كه اگر مازاد برآن برداشت مي‌شد ضمن اين كه فرد به 2 برابر جريمه مي‌شد، معدن نيز تعطيل مي‌شد و تعداد زيادي از معادن نيز به اين شكل تعطيل شده بودند كه خوشبختانه توانستيم در بخش معدن محدوديت‌ها را برداريم و دليلي بر جريمه آن‌ها نمي‌بينيم.
نعمت‌زاده با اشاره به اين كه در حال حاضر خام فروشي در كشور موجود است، اما نه در همه زمينه‌ها اظهار داشت: ما بايد بتوانيم زنجيره توليد را به هر دليلي تكميل كنيم.

* سنگ آهن به صورت خام صادر مي‌شود

وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به اين كه بايد همه زنجيره‌هاي مرتبط با بخش معدن به يكديگر متصل شوند تا اين زنجيره به طور كامل تكميل شود گفت: در زمينه سنگ آهن بسياري از حلقه‌ها مغفول مانده است به همين دليل ملاحظه مي‌كنيم كه سنگ آهن به صورت خام صادر مي‌شود.

نعمت‌زاده با اشاره به اين كه بايد حلقه‌هاي مفقوده را در صنعت تكميل كنيم خاطر نشان ساخت: حدود 7 طرح فولادي را در اختيار يكي از سازمان‌هاي دولتي قرار داده‌ايم به طوري كه اين طرح 8 سال است كه شروع شده اما نيمه كاره باقي ماند.

وي با اشاره به اين كه در رابطه با اين طرح‌ها حتي تصميم گيري شده بود كه از خارج فاينانس اختيار شود اظهار داشت: ما با شركت‌هاي مشترك ايراني و خارجي قرارداد بستيم تا فاينانس در اختيار ما دهند.

وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به اين كه در هفته اخير دو مورد از اين موضوع مورد گشايش واقع گرفت افزود: ان شاالله كمتر از يك ماه مابقي آن هم نيز گشايش پيدا خواهد كرد.

نعمت‌زاده تصريح كرد: اگر واحد فولادسازي راه نيفتد خود به خود از سنگ آهن استفاده نخواهد شد بنابراين با راه اندازي اين 7 واحد مي‌توان 7 ميليون تن به فولاد خام كشور اضافه كرد.

وي در پاسخ به سوال ديگري مبني براينكه براي رونق توليد در طي صد روز گذشته چه اقدامات اساسي صورت گرفته اضافه كرد: اولين اقدام در راستاي رونق توليد كاهش موانع پيش روي اين حوزه است زيرا اگر موانع وجود داشته باشد هر چه پول شارژ كنيم و امكانات ارزي بياوريم باز هم دست‌اندازها وجود دارد پس بايد ابتدا به دنبال رفع موانع باشيم.

* موانع گمركي از دلايل عقب افتادن توليد است

وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به اين كه برخي كالاها مدت‌هاي زيادي در گمرك باقي ماندند و قابل ترخيص نيستند افزود: اين موضوع يكي از دلايل به عقب افتادن توليد كشور است.

نعمت‌زاده با اشاره به اين كه ان شالله اين هفته با كمك وزير ذيربط و بانك مركزي موانع پيش رو را در اين حوزه خواهيم برداشت گفت: بايد موارد غلط اداري را از بروكراسي كشور برداريم.

وي با اشاره به اين كه بايد با برنامه ريزي در جهت رفع موانع قدم برداريم تا توليد افزايش پيدا كند خاطر نشان ساخت: متاسفانه بخش صنعت با افت 12 درصدي در ارزش افزوده مواجه شد.

وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به اين كه ارزش افزوده شامل موارد مختلفي از جمله نيروي كار مي‌شود ادامه داد: متاسفانه نيروي كار كاهش يافته است و خود اين امر سبب مي‌شود تا از توليد مغفول بمانيم و اين امر با مشكلات عديده‌اي مواجه شود.

* كم شدن ارزش افزوده بيانگر كسري حقوق كارگران و عدم اشتغال است

نعمت‌زاده با اشاره به اين كه حقوق و مزاياي كارمندان و كارگران بخشي از اين ارزش افزوده است گفت: وقتي مي‌گوييم ارزش افزوده نهايي12 درصد شده يعني هم اشتغال كم شده و هم حقوقي كه بايد به كارمندان و يا كارگران تعلق مي‌گرفت بسيار ناچيز بوده است.

وي با اشاره به اين كه كارخانه‌ها براي توليد با سودي مواجه نيستند كه بخواهند فعاليت‌هايشان را ادامه دهند خاطر نشان ساخت: بايد براي راه اندازي اقتصاد و توليد موانع پيش رو را برداريم تا كارخانه‌ها به كار خود ادامه دهند.

وزير صنعت معدن و تجارت افزود: اميدواريم در نيمه دوم امسال روند رو به كاهشي را كه در ابتداي سال در بخش توليد با آن مواجه بوديم را بتوانيم متوقف كنيم.

نعمت‌زاده با اشاره به اين كه ما 10 مصوبه دولت را مورد بررسي قرار داديم به طوري كه بيش از 20 مورد موانع را خودمان ايجاد كرده بوديم گفت: بايد بتوانيم منابع مورد نياز را به بخش صنعت انتقال دهيم تا مواد اوليه تامين شود به طوري كه تا سال گذشته صنعت با 10، 20 درصد پيش پرداخت در گشايش اعتبار مواجه بود اين روندي است كه سال گذشته بانك مركزي تصميم گرفت تا بهاي آن را به 10 درصد برساند.

وي با اشاره به اين كه كساني كه مي‌خواهند گشايش اعتبار كنند بايد 130 درصد پيش پرداخت كنند افزود: يعني هم صددرصد ارزش و هم 30 درصد را براي پيش بيني نوسانات ارزي لحاظ كنند تا سيستم بانكي متضرر نشود.

وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به اين كه اين 130 درصد سبب افزايش نقدينگي مي‌شد خاطر نشان ساخت: هر واحد توليدي نقدينگي مي‌خواهد بنابراين خود اين موضوع مانع توليد مي‌شود بنابراين دولت گرفتن 130 درصد از گشايش اعتبار را سبب افزايش نقدينگي مي‌داند.

* در حوزه صادرات و واردات نيازمند مديريت كم اشتباهيم

نعمت‌زاده در پاسخ به سوال ديگري مبني براينكه چه قدر در ثبت سفارش مديريت شده گفت: بايد مديريت خوبي در حوزه صادرات و واردات كشور صورت گيرد تا اشتباهات برطرف شود.

وي با اشاره به اين كه ما متاسفانه نفت خام را صادر مي‌كنيم گفت: ما مي‌توانيم با صنايع پتروشيمي،‌صنايع شيميايي ايجاد كنيم پس بايد بتوانيم فرهنگ مصرف داخلي و توليد داخلي را در كشور نهادينه كنيم كه در اين رابطه نقش صدا و سيما مي‌تواند از همه پررنگ‌تر باشد.

وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به اين كه بايد خانواده‌هاي ايراني از توليد داخلي حمايت كنند افزود: نبايد ايران را در حوزه صنعت با ساير كشورها مقايسه كرد زيرا مثلا در يك حوزه‌اي ممكن است كشورهاي ديگر سال‌هاي متمادي تجربيات فراواني داشته باشند اما ما مثلا در همان حوزه چند سالي باشد كه به پيشرفت‌هاي خوبي دست يافته باشيم.

نعمت‌زاده با اشاره به اين كه نبايد جنس داخلي را سركوب كرد خاطر نشان ساخت: بايد به دنبال برطرف كردن موانع پيش رو در حوزه صنعت باشيم.

وي با اشاره به اين كه ما توانستيم تعرفه‌ها را تغيير دهيم اظهار داشت: خوشبختانه تعرفه‌ها مورد اصلاح قرار گرفت تامنطقي شود.

وزير صنعت معدن و تجارت با بيان اين كه نبايد تعرفه مشوقي براي واردات باشد گفت: نرخ ارز تا اواسط سال گذشته 1200 تومان بود بنابراين بايد گفت كه اين نرخ منطقي نبود زيرا اين نرخ مشوقي براي واردات كشور برعليه توليد ملي به حساب مي آمد.

نعمت‌زاده افزود: خوشبختانه امروزه نرخ ارز به مقدار زيادي اصلاح شده بنابراين اين موضوع كمك مي‌كند تا كالاهاي داخلي مورد حمايت قرار بگيرد و به كالاهاي وارداتي سوبسيت داده نشود.

انتهاي پيام/

جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن