واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: فراخوان كمال تبريزي درباره مشكلات اجتماعي
كمال تبريزي گفت: ايجاد نهضتي براي مبارزه با زبالهسازي، يا مبارزه با آلودهكردن طبيعت و خيلي نهضتهاي ديگر را از طريق هنرمندان و سينماگران ميتوان پيگيري كرد.
به گزارش حوزه سينما باشگاه خبرنگاران، كمال تبريزي كارگردان مطرح سينما در كنار پرويز پرستويي و رضا ميركريمي سه عضو اصلي گروهي بود كه به نمايندگي از سينماگران سال گذشته براي جمعآوري كمكهاي مردمي به نفع زلزلهزدگان آذربايجان فعاليت ميكرد. با كمال تبريزي درباره اين فعاليت و مسايلي پرسيديم كه هر روزه گريبانمان را گرفته است:
چطور شد كه سينماگران تصميم گرفتند كمكهاي جمعآوريشده براي زلزلهزدگان آذربايجان را به ايجاد يك خانه هنر و مكان فرهنگي اختصاص دهند؟
ما خيلي به اينكه كمكهايي كه جمع شده در چه مسيري بهتر است هزينه شود، فكر كرديم. وقتي مردم چنين استقبالي كردند و از طريق اهالي سينما و خانه سينما كمكهاي خود را اهدا كردند به نظرمان رسيد بياييم جايي را درست كنيم كه ظاهرش اگرچه يك بنا و يا يك سازه يادمان باشد ولي عمقش و باطنش بتواند در زمينه روانشناختي و درمان افسردگيهايي كه در منطقه به خاطر متلاشيشدن خانوادهها و بيسرپرستشدن كودكان بهوجود آمده موثر باشد. فكر كرديم بياييم مركزي هنري با حمايت خانه سينما درست كنيم كه بتواند بچههايي را كه دچار جراحت عاطفي شدهاند تحت پوشش قرار دهد. همچنين از طريق امكانات هنري و كارگاهها ميتوان در بين كودكان ايجاد روحيه كرد.
كودكاني كه به هر حال بزرگ ميشوند و از دستدادن پدر و مادرهايشان و سرپرستهايشان ممكن است تاثيرات منفي زيادي داشته باشد و آنها را آزرده كرده و در شخصيت آنها تاثير منفي بگذارد. ما به اين نتيجه رسيديم كه بياييم از اين طريق مركزي را به وجود آوريم كه در واقع كودكان و جوانان جذب آنها بشوند و روحشان التيام پيدا كند و آن آزردگيها هم كمكم از بين برود.
آيا سينماگران در حل مشكلات اجتماعي يا معضلاتي چون آلودگي هوا هم ميتوانند موثر باشند؟
صددرصد. به نظرم نهضتهايي ميتواند براي حل اين مشكلات توسط سينماگران به وجود بيايد. مثل ايجاد نهضتي براي مبارزه با زبالهسازي، يا مبارزه با آلودهكردن طبيعت و خيلي نهضتهاي ديگر را از طريق هنرمندان و سينماگران ميتوان پيگيري كرد و بهنظرم خيلي هم تاثير دارد. واقعيت اين است كه ما از نظر فرهنگي مشكلات زيادي در جامعه داريم و اگر بتوانيم از طريق فرهنگ و هنر عمل كنيم اين مشكلات به شكل ريشهاي حل خواهد شد.
اما به نظر ميرسد مهمترين اتفاق اين روزها مشكل جدي چون مبارزه با آلودگي هواست.
بله همينطور است. به نظرم بايد در زمينه مشكلات اجتماعي، اطلاعرساني دقيق و فرهنگسازي صحيحي انجام شود. بايد اطلاعرساني به گونهاي باشد كه مردم با محيطي كه دارند در آن زندگي ميكنند مقداري مهربانتر باشند و عواقبي كه در سالهاي آينده ممكن است در انتظار آنان باشد از الان پيشبيني كنند . راهش همين است كه عدهاي از هنرمندان دور هم جمع شده تا بتوانند جريانسازي كرده و بتوانند معضلات جدي جامعه را حل كنند. مثلا معضلي به اسم مصرف آب. الان كمبود آب در آينده يك بحران اساسي است و ما اين فرهنگ صرفهجويي در آب را نداريم. مثلا ما در فيلمها و سريالهايمان قهرمان اصلي فيلم يا سريال كه قرار است شخصيت مثبتي هم باشد را نشان ميدهيم كه شير آب را باز كرده و دارد ماشين و حياط را ميشويد. بايد يك جوري اين موضوع را به مردم بفهمانيم كه آب يك موضوع حياتي است و ممكن است در كمترين زمان ممكن است قحطي آب به وجود آيد. اين يك اخطار جدي است و ممكن است در ابتدا مردم توجهي نكنند. اهالي هنر ميتوانند گرد هم بيايند و گروهي را ايجاد كنند نهضتي موثر در اين زمينه ايجاد شود و مردم هم كمكم آگاهي پيدا كنند.
روش ديگري هم براي ايجاد حساسيت مردم وجود دارد؟
فقط اين موضوع نيست و خيلي موضوعات ديگر هم ميتواند باشد. مثلا فيلم بعدي من درباره محيط زيست است. اينكه مردم محيط اطراف خود را شناخته و زميني كه در آن زندگي ميكنند را بشناسند. زميني كه مادر همه هست و بايد با آن مهربان باشند و ناخودآگاه كارهايي كه برايش ضرر دارد را انجام ندهند. ما در مواقعي كارهاي اشتباهي ميكنيم كه به دليل كمبود اطلاعاتمان هست. ما بايد نگاهمان را به خيلي از مسايل پيرامونمان عوض كنيم، آن وقت ميبينيم كه اتفاقاتي ميافتد كه هم به دولت كمك ميكند و هم به مردم تا زندگي بهتري داشته باشند.
منبع: روزنامه شرق
انتهاي پيام/ص
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]