واضح آرشیو وب فارسی:الف: آزمايش واكسن سرطان مغز اروپا زير نظر جراح ايراني
آزمايش نخستين واكسن سرطان مغز در اروپا زير نظر يك جراح ايراني آغاز شد، سرپرستي اين تحقيق بينالمللي در بريتانيا را متخصص ايراني كيومرث اشكان جراح مغز و اعصاب و رئيس بخش تومورهاي مغزي بيمارستان كينگز كالج لندن بر عهده دارد.
براي نخستين بار در اروپا يك گروه از محققان و پزشكان در كينگز كالج لندن زير نظر يك متخصص ايراني با عنوان كيومرث اشكان، واكسن سرطان مغز را بر روي يك بيمار ۶۲ ساله آزمايش كردند. محققان اين واكسن را روي ۳۰۰ بيمار آزمايش خواهند كرد تا تاثير اين شيوه درماني دقيقا روشن شود.
بيمارستان كنيگز كالج لندن تنها بيمارستاني اروپايي در ميان ۵۰ بيمارستاني كه آزمايش چنين واكسني را شروع كردهاند و بقيه بيمارستانها در آمريكا هستند.
اوايل امسال پزشكان تشخيص دادند رابرت ديمِگِر بازيگر ۶۲ ساله تئاتر و تلويزيون به بدخيمترين و مهاجمترين نوع تومور مغزي يعني گليوبلاستوما مبتلا شده است. در آن زمان ديمگر در حال بازي در نمايش اتللو بود و علائم بيماري با احساس بيحسي در فك، ناتواني در برداشتن اشيا و سپس تشنج در او بروز كرد. پيش از جراحي به ديمگر پيشنهاد شد تا اولين بيماري در اروپا باشد كه واكسن سرطان مغز رويش آزمايش ميشود. براين اساس جراحان سعي كردند تا حد امكان تومور را خارج كنند. سپس تومور را در شرايط آزمايشگاهي در كنار سلولهاي دندريتي قرار دادند.
نتيجه فعاليت پزشكان توليد يك واكسن "شخصي" بود كه به بازوي ديمِگِر تزريق شد، به اين اميد كه سلولهاي تعليم ديده، به سيستم ايمني ياد بدهند چگونه سلولهاي سرطاني را شناسايي و نابود كنند. در ۲ سال آينده ۱۰ بار ديگر اين واكسن به ديمگر تزريق خواهد شد.
سرپرستي اين تحقيق بينالمللي در بريتانيا را متخصص ايراني كيومرث اشكان جراح مغز و اعصاب و رئيس بخش تومورهاي مغزي بيمارستان كينگز كالج لندن بر عهده دارد. اين متخصص ايراني ميگويد: نياز مبرمي به درمانهاي جديد و بهتر سرطانهاي مغز وجود دارد، حتي وقتي به نظر ميرسد دو بيمار تومور مشابهي دارند باز هم اين تومورها با هم تفاوتهاي زيادي دارند.
به گفته دكتر اشكان، "تجويز يك درمان براي همه احتمالا بهترين روش نيست." وي معتقد است درمان بايد براي هر بيمار جداگانه طراحي و اجرا شود.
به گزارش تسنيم به نقل از رسانههاي خارجي، در دو تحقيق كوچكتري كه روي ۲۰ بيمار در آمريكا انجام شد، عمر بيماران مبتلا به گليوبلاستوما از متوسط ِ ۱۲ تا ۱۸ ماه به ۳ سال افزايش پيدا كرد بدون اينكه واكسن عوارض سمي نشان دهد. دو نفر از اين بيست بيمار تا بحال ده سال است كه با اين بيماري زندگي كردهاند.
اين متخصص ايراني ميگويد: تحقيق فعلي بر روي ۳۰۰ بيمار انجام ميشود كه به نيمي از آنها واكسن شخصي و به نيمي ديگر دارونما (placebo) تزريق خواهد شد و " تا نتايج اين تحقيق روشن نشود نميتوانيم بگوييم آيا اين درمان را بايد براي همه بيماران تجويز كرد يا خير."
تحولي بزرگ در درمان سرطانها
نشريه معتبر ساينس "ايمنيدرماني سرطان" را بزرگترين تحول علمي سال ۲۰۱۳ دانسته است. تا به حال اساس درمان سرطان از بين بردن تومور بوده است، با جراحي، شيميدرماني يا پرتو درماني. اما در "ايمنيدرماني" هدف اين است كه سيستم ايمني خود بر عليه تومور وارد عمل شود، با تقويت يا "تربيت" سيستم ايمني.
در تحقيقي كه بر روي پنج فرد بزرگسال و ۲۲ كودك مبتلا به نوعي سرطان خون (ALL) انجام شده، دانشمندان در سلولهاي T (نوعي گلبول سفيد) بيماران تغييري ژنتيكي ايجاد كردند تا بتواند نوعي پروتئين خاص را شناسايي كند. اين پروتئين فقط در سلولهاي سرطاني وجود دارد بنابراين سلولهاي T قادر به تشخيص سلولهاي سرطاني شدند. اين سلولهاي تقويت شده دوباره به بدن بيمار برگردانده شد.
نتايج كه همين ماه اعلام شد بسيار اميدواركننده بودند. سرطان در هر پنج بيمار بزرگسال و در ۱۹ كودك از ۲۲ كودك بيمار كاملا فروكش (remission) كرده بود. اما بسياري از متخصصان سرطان به اين نتيجه رسيدهاند كه شاهد تولد پارادايم تازه و مهمي در درمان سرطان خواهند بود.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]