واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: حضور جراح ايراني در اولين آزمايش داروي ضدسرطاني در انگلستان
براساس گزارش BBC، اين بيمار كه اولين بيمار دريافتكننده واكسن سرطان مغز در اروپا است،62 سال سن داشته و اوايل سال جاري از بيمارياش آگاهي پيدا كرد. واكسن شخصيسازي شدهاي كه به بدن او تزريق شد به گونهاي مهندسي شده تا سيستم ايمني بدن او را براي مبارزه با تومور سرطاني آموزش دهد.
بيمارستان كينگ كالج لندن يكي از 50 بيمارستاني است كه اين پروژه آزمايشي را به رهبري كيومرث اشكان،جراح اعصاب بيمارستان كينگكالج لندن اجرا خواهد كرد. رابرت دمگر، هنرپيشه تئاتري است كه پس از آگاهي از بيمارياش بازي در نقش اوتلو را ترك كرده و به فاصله چند روز تحت جراحي قرار گرفت. پيش از آغاز جراحي به او پيشنهاد شدهبود تا اولين فردي باشد كه در اروپا تحت درمان آزمايشي اين واكسن قرار ميگيرد.
جراحان تومور او را از سرش خارج كرده و آن را در كنار سلولهاي دندريتي كه از سلولهاي ايمني بدنش جدا شدهبودند كشت دادند. هدف آموزش سلولها در شناسايي تومور بود. واكسن به دست آمده به بازوي بيمار تزريق شد به اين اميد كه اين سلولها به ديگر سلولهاي سيستم ايمني روش مقابله با تومور را آموزش داده و سرطان را نابود كنند. قرار است اين بيمار طي دو سال آينده 10 دوز از اين دارو را دريافت كند.
كيومرث اشكان هدايت اين پروژه را به عهده داشته و ميگويد نياز به درمان جديد و موثر سرطان روز به روز شديدتر ميشود. به گفته وي حتي اگر دو تومور در بين دو بيمار كاملا شبيه به هم به نظر بيايند، در واقعيت با يكديگر بسيار متفاوتند،از اين رو يك نوع درمان نميتواند براي از بين بردن تمامي انواع تومورهاي اثرگذار باشد و در اينجا است كه نياز به درمانهاي شخصيسازي شده براساس نوع سرطان بيمار احساس مي شود.
در اين آزمايش داوطلباني مبتلا به گليوبلاستوما، مرگبارترين نوع تومور مغزي كه سالانه بيش از هزار و 500 نفر در بريتانيا مبتلا به اين بيماري تشخيص داده ميشوند، حضور يافتهاند. ميانگين دوام بيمار پس از ابتلا به اين بيماري 12-18 ماه است. به گفته اشكان، اجراي اين دوره آزمايشي كه طي آن 300 نفر تحت درمان قرار خواهند گرفت،براي اثبات اثرگذاري اين درمان ضروري است. به گفته وي نيمي از اين افراد واكسن حقيقي و نيمي ديگر واكسني محتوي دارونما دريافت ميكنند تا اثر دارو برروي داوطلبان به خوبي آشكار شود.
اين تكنيك درماني كه DCVax نام دارد تاكنون در آمريكا مورد آزمايش قرار گرفته و طول عمر بيماران سرطاني را از 12-18 ماه تا سه سال افزايش دادهاست. اشكان ميگويد نتايج اميدواركننده از آزمايشهاي آمريكا بسيار دلگرمكننده هستند و خبر از افزايش طول عمر بيماران بدون وجود عوارض جانبي ميدهند.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]