واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: تاكيد بر توجه به فرم و محتوا در ارزيابي آثار خارجي جشنواره جام جم
داور بخش بين الملل سومين جشنواره تلويزيوني جام جم گفت: نزديكي هدف و موضوع آثار مورد ارزيابي قرار گرفته به موضوع اعلام شده در فراخوان جشنواره در داوري ها اصل مهمي است.
به گزارش خبرگزاري برنا به نقل ازستاد خبري سومين جشنواره تلويزيوني جام جم محمد حسن تمجيدي در تشريح آثار بازبيني شده گفت: همانطور كه پيش بيني شده بود توليدات شبكه هاي مختلف تلويزيوني جمهوري اسلامي ايران در حوزه كارهاي داستاني، چه سريال و چه تك قسمتي با موضوع مقاومت و بيداري اسلامي نسبت به آثار ديگر كشورها در اين حوزه از كيفيت بالاتري برخوردار است.
وي اظهار داشت: اينكه گفته مي شد آثار ايراني با موضوع مقاومت و بيداري اسلامي از كيفيت بهتري نسبت به توليدات تلويزيوني ديگر كشورها برخوردار است و به همين دليل توليدات تلويزيون ايران در اين بخش شركت داده نشد در مورد آثار داستاني به خوبي و وضوح قابل لمس است.
وي افزود: در ميان كارهايي كه تا كنون ديده شده آثار مستند از كيفيت قابل قبولي برخوردار بوده اند و اين موضوع طبيعي است، چرا كه مثلا شبكه الجزيره به دلايل مختلف از شرايط بهتري براي توليد مستند برخوردار است و اينكه آثار باكيفيت تري هم در اين حوزه ارائه كنند بديهي است.
تمجيدي ادامه داد: البته بعضي از مستندهايي كه توسط كشورهاي اروپايي توليد شده از انسجام بهتري نسبت به آثار كشورهاي عربي برخوردار است و ساز و كار بهتري دارد.
وي افزود: شايد دور بودن از احساسات نسبت به موضوع مقاومت و بيداري اسلامي دليل اين انسجام باشد چرا كه برنامه سازان كشورهاي عربي ممكن است درگير احساسات شوند و اين موضوع روي كيفيت كار اثر مي گذارد اما آدمي كه فارغ از احساسات كار مي كند و به عنوان يك چشم سوم به موضوع نگاه مي كند از آرامش خاطر زيادي در ساخت مستند برخوردار خواهد بود و اين موضوع ميتواند روي ارتقاي كيفيت برنامه اثر بگذارد.
وي توضيح داد: البته بي ترديد در ارزيابي و داوري مستندها و همچنين آثار داستاني، اهداف كار و نزديك بودن هدف و موضوع آثار به موضوع تعيين شده در جشنواره بسيار مهم است.
داور بخش بين الملل سومين جشنواره جام جم درباره معيارهاي داوري اين بخش از جشنواره گفت: به طور حتم در بررسي آثار هم فرم و هم محتوا مهم است و يك داور با تجربه كه متخصص هم باشد با بازبيني يك اثر به خوبي مي تواند فرم و محتوا را ارزيابي كرده و به آن اثر امتياز بدهد.
وي افزود: در واقع ما از كل به جزء مي رسيم و اينطور نيست كه بخواهيم به جزء جزء يك اثر امتياز بدهيم و بعد امتيازها را جمع كنيم بلكه به كل اثر يك نمره مي دهيم و در جلسه نهايي آثاري كه از امتياز قابل قبولي برخوردار شده اند مورد بررسي همه داوران قرار مي گيرند و در نهايت آثاري كه در گردونه رقابت باقي مانده اند را بررسي مجدد كرده و نمره كل در اجزاء اثر بررسي مي شود.
تمجيدي اظهار داشت: در واقع براي يك داور باتجربه مناسب نيست كه زمينگير اعداد بشود اگرچه داشتن فرم امتياز دهي يك روش سيستماتيك است اما به واقع براي يك داور باتجربه امتياز دادن بر اساس اين فرم خيلي ضروري نيست.
وي همچنين با اشاره به توزيع جغرافيايي موضوع مقاومت و بيداري اسلامي گفت: در ميان برنامه هايي كه ديده شده موضوع غزه بارزتر از ساير حوزه ها بوده است اگرچه آثاري هم درباره انقلاب هاي مصر و ليبي مورد بازبيني قرار گرفته اما در ميان آثار داوري شده موضوع غزه بيشتر بوده كه اين مسئله به دليل طول زماني بيشتر موضوع غزه و قدمت بيشتر آن طبيعي است.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]