واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بررسي عرضه محصولات پتروشيمي در بورس كالا
سومين نشست مشترك اتاق گفتگوي صنعت پتروشيمي و بورس با هدف بهبود سازوكارهاي عرضه محصولات در بورس كالا، صبح پريروز در محل شركت ملي صنايع پتروشيمي برگزار شد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه(سنا) در اين نشست كه مهندس شعري مقدم معاون وزير نفت در امور پتروشيمي، مهندس صالحي نيا معاون وزير صنعت معدن و تجارت، دكتر صالح آبادي رئيس سازمان بورس اوراق بهادار، مديران ارشد صنعت پتروشيمي و بورس و همچنين دبيركل انجمن صنفي كارفرمايي صنعت پتروشيمي حضور داشتند نحوه عرضه محصولات پتروشيمي در بورس كالا با هدف اصلاح و بهينه سازي وضع موجود در دستور كار قرار گرفت.
در اين نشست اعضا درباره مسائل و مشكلات عرضه محصولات پتروشيمي در بورس كالا از جمله ضعف هاي سامانه بهين ياب، مديريت عرضه و نحوه قيمت گذاري نظرات خود را مطرح كردند و مقرر شد گروه هاي كارشناسي بهترين راهكار براي حل مشكلات را در نشست بعدي كه در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار مي شود ارائه كنند.
گفتني است اتاق گفتگوي صنعت پتروشيمي و بورس با هدف حل و فصل مسائل و مشكلات شركت هاي پتروشيمي در عرضه محصولات و همچنين تامين منابع مالي مورد نياز جهت تكميل طرحهاي پتروشيمي به ابتكار شركت ملي صنايع پتروشيمي تشكيل شده است.
از سوي ديگر مدير مالي شركت پتروشيمي مارون در گفتگو با بورس نيوز اظهار كرد: اگرچه تاكنون مارون با مشكل قطعي گاز طبيعي مصرفي مواجه نشده، اما مشكل تأمين خوراك مصرفي و تأخير در فرآيند دريافت آن يكي از مسائلي است كه همواره شركتهاي فعال در اين حوزه با آن رو به رو بوده اند.
تأمين خوراك مصرفي شركت هاي پتروشيمي از جمله مسائلي است كه شركت هاي فعال اين گروه همواره با آن مواجه بوده اند كه به نظر مي رسد اين مشكل با نزديك شدن به فصل سرما و تقويت احتمال قطع گاز طبيعي مصرفي شركت هاي پتروشيمي پررنگ تر شود.
مشكل تأمين خوراك مصرفي و تأخير در فرآيند دريافت آن يكي از مسائلي است كه همواره شركت هاي فعال در اين حوزه با آن رو به رو بوده اند. به گونه اي كه مشكل مذكور موجب شده تا مارون حدود 12 الي 17 درصد كمتر از ظرفيت اسمي توليد خود فعاليت كند.
مصطفي احمدزاده افزود: اين شركت گاز طبيعي مصرفي خود را از شركت نفت ايران دريافت مي كند و پس از استخراج گاز اتان از آن، خوراك دريافتي را به شركت نفت به منظور استفاده از ساير عناصر موجود در گاز طبيعي در فرآيند توليد ساير شركت هاي هم گروه، باز مي گرداند. همانطور كه گفته شد مشكل تأمين خوراك مصرفي طي سال جاري موجب كاهش اندك مقدار توليد محصولات شده است.
وي با اشار به يكي از مزيت هاي شركت پتروشيمي مارون بيان كرد: اين شركت برخلاف ساير شركت هاي هم گروه خود داراي واحد مستقلي جهت بازيابي گاز اتان است كه اين امر موجب ميشود تا خوراك مصرفي به طور مستقيم در واحد بازيابي اتان استفاده شود.
اين مقام مسئول به برنامه هاي مارون جهت رفع مشكل تأمين خوراك اشاره كرد و اظهار داشت: اين شركت طرح توسعه اي جهت افزايش خوراك از NGLهاي تحت اختيار خود در نظر دارد، علاوه بر آن برنامه اي با مشاركت شركت نفت، شركت ملي صنايع پتروشيمي به همراه شركت هاي هم گروه در نظر داريم كه طي اين برنامه اقداماتي به منظور شناسايي NGLها يا منابع جديد جهت تأمين گاز مصرفي انجام پذيرفته است. اجراي اين طرح توسعهاي كه پيش بيني مي شود طي سال آينده به بهره برداري برسد، موجب سهولت در فرآيند تأمين خوراك مصرفي و تضمين استقرار و استمرار دريافت آن خواهد شد.
از سوي ديگر شركت عمران و توسعه فارس بازدهي مثبت بيش از 307 درصدي را از ابتداي امسال تاكنون به دست آورده كه به موجب آن عنوان پربازده ترين سهم در اين گروه به فارس اختصاص مي يابد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]