واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: مرگ حقوق بشر در سوريه
گروه بين الملل- فرزانه سردابي: درگيري بين نيروهاي وفادار به بشار اسد ومخالفان مسلح او، براي كنترل نقاط استراتژيك و شهرهاي مختلف همچنان ادامه دارد.گفته شده 42 نفر در شهر حلب كشته شده اند. از استان حمص هم خبر مي رسد كه منفجر شدن يك اتومبيل بمبگذاري شده در نزديكي يك مدرسه ابتدايي در شهري شيعه نشين به كشته شدن شش دانش آموز و دو نفر بزرگسال انجاميده است.
جنگ و درگيري براي كسب يا ابقاي قدرت، تنها يك روي سكه تحولات سوريه است . در حاليكه از زمان آغاز درگيريها از ماه مارس 2012 تاكنون كشورهاي مختلف سعي ميكنند با توجه به سياستها و خط مشيهايشان، از طرفهاي درگير حمايت كنند و كمكهاي تسليحاتي و مالي خود را به منطقه اعزام ميكنند؛ كشتار و بمباران مناطق مختلف در سوريه و آوارگي مردم اين كشور وخيم ترين بحران انساني در دهههاي اخير را به وجود آورده است. كميته بينالمللي صليب سرخ اعلام كرد كه بيش از 500 هزار مجروح در سوريه دسترسي كافي به خدمات بهداشتي و درماني ندارند.
طبق آمارهاي سازمان جهاني غذا،حدود نيمي از جمعيت سوريه در مرز گرسنگي قرار دارند و حدود يك سوم مردم به طور مبرم و فوري به كمكهاي غذايي نياز دارند. از زمان آغاز درگيريها در سوريه،صد هزار نفر كشته و حدود شش ميليون نفر آواره شدهاند كه بخشي از آنها هنوز در خاك اين كشور به سر ميبرند و حدود يك سوم آنها از طريق مرزها به كشورهاي همجوار گريختهاند. اين آوارگان، با مشكلات بهداشتي، اسكان، كمبود شديد نيازهاي اوليه معيشتي، پتو، وسايل گرمايشي و حتي آب آشاميدني مواجه هستند .همچنين براساس گزارشهاي ديده بان حقوق بشر سازمان ملل، پناهندگان سوري دركشورهاي ديگر با خشونت و بيگانهستيزي مواجه ميشوند. در مصر كه از زمان تشكيل دولت موقت محدوديتهاي زيادي براي پذيرش آوارگان وضع شده، تعدادي از پناهجويان سوري به همراه كودكانشان هفتهها و حتي ماهها در زندان به سر ميبرند. در لبنان هم كه بيمارستانهاي آن پذيراي شيخ نشينهاي ثروتمند عرب است؛ فروش كليه بين آوارههايي كه ديگر هيچ اندوختهاي براي گذران زندگي ندارند؛ شايع شده است. بخش دردناك تر ماجر اين است كه اهدا كنندگان در خانههاي سري و نه در بيمارستان مورد جراحي قرار ميگيرند. همچنين مبلغي كه بابت كليه به آنها پرداخته ميشود بسيار كمتر از مبلغي است كه دلالان و قاچاقچيان اعضاي بدن از متقضيان دريافت ميكنند.
سرماي شديد زمستان و ادامه درگيريها، مشكلات آوارگان را دو چندان كرده؛ و كار را به جايي رسانده كه سازمان ملل بزرگترين درخواست كمك را، درطول تاريخ خود براي ياري رساني به آوارگان سوري آغاز كرده است.
اكنون شرايط سوريه اسفبار و وحشتناك است .بيشتر جمعيت آن يا آواره اند يا نيازمند كمكهاي بشردوستانه هستند. بسياري از مردمي كه از پيامدهاي اين بحران آسيب ديده اند به شرايطي دچار شده اند كه آنها را به سوي مرگ تدريجي سوق ميدهد. دهها سازمان ونهاد فعال در عرصه حقوق بشر از شرايط ناگوار مردم آسيب ديده ابراز نگراني كرده و از كشورهاي مختلف تقاضاي كمك رساني سريع دارند.
اما واقعيت اين است كه عليرغم ژستهاي حقوق بشري وسخنرانيهاي آتشين متداول در قرون به ظاهر مدرن و متمدن كه بيشتر جنبه تبليغاتي و هياهوي رسانهاي دارد؛ سياستمداران كهنه كار دنيا امروز بيشتر نگران طرف پيروز ميدان اند تا مردم گرسنه و بي پناه سوريه كه اكنون چشم به راه كمكهاي جهاني هستند.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]