واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير مركز مشاوره دانشگاه كردستان:جامعه در زمينه اعتياد دچار كليگويي شده است
مدير مركز مشاوره دانشگاه كردستان گفت: متاسفانه در حال حاضر جامعه در زمينه مبارزه با اعتياد دچار كليگويي شده و همين امر مانع از تحقق اهداف اين حوزه ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از سنندج، احمد اماني بعد از ظهر امروز در همايش بررسي و نقد اقدامات كاهش و تقاضاي مواد مخدر و روانگردانها در دانشگاه كردستان اظهار كرد: در كمتر كشوري در دنيا همچون ايران اسلامي به بحث مبارزه و مقابله با مواد مخدر پرداخته شده است.
وي با بيان اينكه اقدامات و كارهاي زيادي در خصوص آموزش و آگاهسازي در حوزه پيشگيري از اعتياد در كشور برگزار شده است، گفت: اما سئوال اصلي اينجاست كه اين آموزش و آگاهسازيها تاكنون به رفتار تبديل نشده است.
وي با طرح اين سئوال كه حلقه مفقودي تبديل نشدن اين دانشها به نگرش كجاست، تصريح كرد: آموزشها و برنامههاي ارائه شده در اين حوزه با توجه به نياز جامعه هدف بايد تعريف شود تا منتج به نتيجه شود.
به گفته مدير مركز مشاوره دانشگاه كردستان، ارائه آموزشهاي پيشگيرانه با توجه به نقش و تاثير آن بايد از سن كودكي و خردسالي آغاز شود كه متاسفانه در اين حوزه در سطح استان توفيق چنداني نداريم.
اماني با بيان اينكه از ديدگاه كارشناسان در گذشته خانواده ناامن، جامعه ناامن را به دنبال دارد، گفت: امروزه با توجه به شرايط بايد گفت كه رحم، ناامن، خانواده ناامن و جامعهاي ناامن را داريم تجربه ميكنيم.
وي تصريح كرد: متاسفانه بر روي ساختار هيجاني افراد به عنوان آبستن بسياري از آسيبهاي اجتماعي كار نشده است و امروز هيچ مكاني در سيستم آموزشي ما براي پرورش هوش هيجاني وجود ندارد.
مدير مركز مشاوره دانشگاه كردستان با بيان اينكه بر روي مهارتهاي هيجاني در ابعاد مختلف متاسفانه كار نشده است، گفت: پرورش نكردن اين مهارتها ما را به سمت بحران سوق ميدهد.
اماني از مقطع پيشدبستاني دروازه طلايي ارائه و دريافت آموزشهاي مختلف نام برد و بيان داشت: ارائه نشدن آموزشهاي لازم به ويژه در بحث افزايش مهارتهاي زندگي لطمات جبران ناپذيري را در آينده به پيكر جامعه وارد ميكند.
به گفته وي، نداشن مهارت زندگي و توان نه گفتن كه در مهدكودكها، مدارس و خانوادهها بايد از كودكي به كودكان آموخته شود عامل بسياري از آسيبهاي اجتماعي موجود در جامعه امروز است.
مدير مركز مشاوره دانشگاه كردستان افزود: تحقيقات و پژوهشهاي روانشاسي عامل بسياري از آسيبها و مشكلات انسانها در سن بزرگ سالي زخمها و اغدههاي دوران كودكي است كه به اين شكل سرباز ميكنند.
اماني با بيان اينكه براساس آمار در حال حاضر 2 ميليون معتاد در سطح كشور وجود دارد كه بايد براي درمان آنها چارهانديشي لازم صورت پذيرد، گفت: برنامهريزي براي پيشگيري از معتاد شدن حتي يك نفر از 70 چند ميليون نفر باقيمانده در كشور از اهميت بيشتري برخوردار است.
وي افزايش هيجان و شادي در جامعه را يكي از راههاي جلوگيري از افزايش معتادين در كشور عنوان كرد و گفت: بايد با ارائه راهكارهاي عملي با توجه به سياستهاي حاكم بر كشور در راستاي ارتقاء هيجان وشادي عمومي در جامعه تلاش كرد.
مدير مركز مشاوره دانشگاه كردستان با بيان اينكه بحث مواد مخدر و اعتياد به شكل يك سيل ورود پيدا كرده است، گفت: بايد با ارائه آموزشهاي لازم افراد را به شناگران قابلي براي نجات از اين سيل تبديل كرد.
وي توجه به مهارت فرزندپروري در خانوادهها را يكي از راه حلهاي مقابله با پديده شوم اعتياد نام برد و گفت: بايد در مراكز ترك اعتياد نيز شكاف كمي را كه بين نصيحت درماني و روان درماني وجود دارد افزايش داد.
اماني در پايان تصريح كرد: نبايد اجازه داد به خاطر نيروهاي غيرمتخصص و آموزش ديده جلسات روان درماني كه نقش مهمي در بازگشت معتادان به زندگي پاك دارد به نصيحت درماني تبديل شود.
انتهاي پيام/79002/ش40
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]