تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804675615




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مساجد و ائمه جماعات؛ راهگشاي ساماندهي آموزش مفاهيم ديني


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مساجد و ائمه جماعات؛ راهگشاي ساماندهي آموزش مفاهيم ديني
گروه اجتماعي: عضو شوراي مركزي حوزه علميه خواهران گفت: مسجد و ائمه جماعات با ايجاد پيوند ميان مؤمن با نخبگان و صالحان جامعه، بستري مناسب براي پرورش و تربيت روحي، اجتماعي وي را فراهم مي‌كند.


حجت‌الاسلام والمسلمين حميد محمدي، عضو شوراي مركزي حوزه علميه خواهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: در بخش ساماندهي آموزش مفاهيم ديني مساجد نقش پررنگ‌تري نسبت به ديگر نهادها و اقشار ديني دارند، مسجد پويا براي يك جامعه مسلمان بازوي كارآمدي به شمار مي‌رود چون قادر است مسائل ديني را متناسب با شرايط و احوال زمان متحول كند.

وي افزود: مساجد ميراثي عظيم و يادگار عصر نبوي است در طول سال‌هاي گذشته دچار فراز و فرودهاي فراواني شده است و حال در دوره استقرار حكومت اسلامي انتظار مي‌رود كه حداقل الگوهاي آموزشي و تربيتي كه در مساجد مورد توجه و تاكيد بزرگان بوده است احيا شود و نواقص و معضلات مرتبط با ساماندهي آموزش مفاهيم ديني در مساجد مرتفع شده تا مساجد جايگاه مطلوب خود را بدست آورند.

ايجاد آشنايي و پيوند ميان مؤمن با نخبگان

حجت‌الاسلام محمدي خاطر نشان كرد: مسجد با ايجاد آشنايي و پيوند ميان مؤمن با نخبگان و صالحان جامعه، بستري مناسب براي پرورش و تربيت روحي، اجتماعي وي را فراهم مي كند و لازم است تا مسئولان با توجه خاص به اين محافل در راه رسيدن به اهداف مساجد قدم‌هاي خوبي را بردارند.

اين محقق علوم ديني تصريح كرد: مسجد به عنوان پايگاهي كه ابلاغ پيام ديني را به عهده دارد مثل هر پايگاه ديگري بايد با به كارگيري شيوه‌هاي كارآمد زبان، تبليغ خودش را به زبان امروزي نزديك كند تا از تأثيرگذاري لازم برخوردار شود.

نقش روحانيون و مبلغين مساجد در تربيت جوانان

به گفته اين پژوهشگر اشخاص‌ و متوليان متفاوتي در مساجد نقش ايفا مي‌كنند. از جمله اين افراد مي‌توان به هيئت امنا، خادم، مسئولان اجرايي و فرهنگي و ... اشاره كرد، اما به قطع و يقين مي توان گفت اصلي‌ترين نقش را امام جماعت در مساجد ايفا مي كند.

وي تاكيد كرد: روحانيون بايد از پتانسيل قوي مساجد و امكانات اين اماكن براي تربيت ديني همه اقشار جامعه به نحو شايسته استفاده كنند اما در بسياري از مساجد مشاهده شده كه فضاي مطلوب و امكانات مادي زيادي موجود است ولي آثار تربيتي آنها چندان مطلوب نيست و در حالت مقابل، مساجدي با فضا و امكاناتي محدود، توانسته‌اند به ثمرات عظيم تربيتي برسند، لذا در اين بين نقش اصلي را امام جماعت به عنوان مركز ثقل ايفا مي كند.

جذب آحاد مردم به مسجد و دين

عضو شوراي مركزي حوزه علميه خواهران اظهار كرد: خصوصيات اخلاقي امام جماعت، سخنراني‌هاي ضعيف و دعوت نكردن از سخنران‌هاي ماهر، نبود ارتباط با مراكز روحانيت، مركز رسيدگي به امور مساجد و ساير مسجدهاي اطراف، استفاده نكردن از تجربيات ديگران، بي توجهي به برنامه‌ريزي و سازماندهي امور مساجد و فقدان مديريت كارآمد در مساجد از مهم‌ترين دلايلي است كه برخي از مساجد در پرداختن به وظيفه اصلي خود يعني جذب احاد مردم به مسجد و دين ضعيف عمل مي‌كنند.

حجت الاسلام محمدي تاكيد كرد: براي رسيدن به شرايط مطلوب ساماندهي آموزش مفاهيم ديني در جامعه، علماي دينى، ائمه جماعات و الگوهاى جامعه بايد خود را با مشكلات جوانان درگير كنند و در حد امكان در حل آن بكوشند تا از اين طريق با آنان پيوند عاطفى برقرار كنند و همين امر قدم اول جذب اين عزيزان باشد.

عضو شوراي مركزي حوزه علميه خواهران يادآور شد: مردم دل به كسى مي‌‏دهند و خانه دل را حريم كسانى مي‌‏سازند كه با درد و رنج آنان آشنا و با غم هايشان محرم و در راه خدمت به آنان كوشا باشند.

وي اظهار داشت: با توجه به اينكه مسجد داراي كاركرد و ظرفيت تربيتي است، روحاني متولي مسجد يعني امام جماعت نيز بايد براي خود شأن تربيتي و تعليمي قائل باشد و به اقامه نماز جماعت به عنوان يك شغل آن هم در حاشيه مشاغل ديگر نگاه نكند.

حجت الاسلام محمدي افزود: تجربه نشان داده كه رواج فضايل اخلاقي و تعمق باورهاي ديني در ميان اهالي يك شهر يا محله تا حد زيادي مرهون يك مسجد فعال و روحاني وظيفه شناس و خوش فكر است.

عضو شوراي مركزي حوزه علميه خواهران گفت: مساجد مي‌تواند با برنامه‌هاي گوناگون و پر شور و هيجان‌انگيز جوانان را به سوي فطرت پاكشان هدايت كند مثلاً برخي جوانان در مراسم ديني شور و هيجان بيشتري دارند مثل مراسم سينه‌زني و زنجيرزني.

وي اشاره كرد: مسجد به عنوان برترين پايگاه ديني كه در گسترش فضايل و تربيت ديني افراد جامعه مؤثر است، با چالش‌هايي روبرو است كه از شكوفايي آن جلوگيري مي‌كنند.

حجت الاسلام محمدي گفت: دين‌گريزي علل گوناگوني دارد و بايد به صورت واقع بينانه به آن نگاه كرد. عوامل دين‌گريزي جوانان متنوع است. برخي از اين عوامل عبارتند از: بيان نامعقول از برخي مفاهيم ديني، اختلاف‌هاي سياسي و مديريتي، بحران هويت معنوي.

جوانان به مساجد روي آورند

وي تاكيد كرد: برخوردهاي نامناسب افراد اهل مسجد، توجه نكردن به نيا‌زهاي اساسي نسل جوان هم‌چون ازدواج، كار و مسكن و ... از عواملي است كه جوانان را از حضور در مساجد دور كرده است و هر گاه اين مشكلات مرتفع شود و جوانان به مساجد روي آورند ساماندهي آموزش مفاهيم ديني قدم اول را برداشته است.

عضو شوراي مركزي حوزه علميه خواهران يادآور شد: براي برطرف شدن اين عوامل بايد گروه‌ها و سازمان‌هاي گوناگون اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، طرحي اصولي و همه سويه را برنامه‌ريزي كنند تا مهم‌ترين قشر اثر‌گذار جامعه در آينده از دين گريزان نشوند.

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن