واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ساماندهي و توزيع مجدد نيروي انساني در اولويت آموزش و پرورش
وزير آموزش و پرورش خطاب به مديران كل استانها و مناطق، گفت: خلاقيت و نوآوري نخستين بحث علمي امروز است، چراكه همانطور كه ميدانيد ايجاد يك ايده يا مفهوم جديد از طريق بكارگيري تواناييهاي ذهني و توسعه دانش است.
به گزارش خبرگزاري مهر، علياصغر فاني خلاقيت در حوزه ايده پردازي را حاصل توانايي ذهني و توسعه دانش دانست و اظهار كرد: خلاقيت در واقع در حوزه فكر و ايدهپردازي است كه وقتي به مرحله عمل درميآيد محصول آن نوآوري است.
وي سلامت رواني، انعطاف پذيري، ترجيح دادن پيچيدگي نسبت به سادگي و استقلال رأي داوري را از ويژگي افراد خلاق عنوان كرد و گفت: اگر در يك سازمان خلاقيت و نوآوري وجود نداشته باشد نميتوان دليل آن را استعداد نداشتن افراد دانست بلكه بايد علت آن را در شيوههاي پرورشي و بحثهاي آموزشي جستجو كرد.
فاني به نقش مديران در پرورش خلاقيت و نوآوري اشاره كرد و يادآور شد: مديران ميتوانند با بالا بردن آستانه تحمل شكست، كاهش كنترل و به حداقل رساندن مقررات، كاهش تقسيم كار و عدم تعريف دقيق وظايف، قبول ابهام، تحمل گوناگوني ديدگاهها و تحمل راههاي غيرمنتظره تأثير بسزايي در اين زمينه داشته باشند.
وي، عدم اعتماد به نفس، محافظهكاري و وابستگي فكري، تمايل به همرنگي، عدم توانايي در ابهام تعارض، عدم پيچيدگي ذهني، تقسيم كار شديد، و عدم انعطاف پذيري را از موانع خلاقيت سازماني دانست و افزود: انديشه افراد اگر نوسازي نشود ما را در گذشته نگه ميدارد و خلاقيت را از سازمان ميگيرد.
ساماندهي و بهسازي منابع انساني اولين سياست آموزش و پرورش در سال 93
فاني، ساماندهي و بهسازي منابع انساني را نخستين سياست آموزش و پرورش در سال 93 عنوان كرد و افزود: در حال حاضر در توزيع نيروي انساني با مشكل مواجه هستيم و يكي از كارهاي جدي ما در استانها، مناطق و مدارس، ساماندهي و توزيع مجدد نيروي انساني است.
وزير آموزش و پرورش گفت: آنچه كه امروز نياز است افزايش انگيزه و منزلت اجتماعي معلمان هم در معيشت و هم در جايگاه است.
وي گفت: اگر بتوانيم ساماندهي منابع انساني را در دو سال آينده داشته باشيم و هر كس در آموزش و پرورش در جايگاه خودش قرار گيرد ميتوانيم به آينده اميدوار باشيم.
توسعه مشاركتها اولويت دوم آموزش و پرورش در سال 93
فاني، اولويت دوم سال 93 را توسعه مشاركتها دانست و عنوان كرد: در حال حاضر آموزش و پرورش به شدت دولتي و به لحاظ مديريتي از بالا به پايين اداره ميشود، از اين رو ما به دنبال توسعه مشاركت دانشآموزان، اوليا و مربيان و همچنين مردم در آموزش و پرورش هستيم.
وي افزود: تجربه سالهاي پس از انقلاب نشان داده اتكاي مطلق آموزش و پرورش، بر بودجه دولتي بوده اما آنچه كه واضح است اين است كه، بودجه دولتي، مشكلات آموزش و پرورش را حل نكرده و آموزش و پرورش، بايد علاوه بر كمك دولت، از بودجه و امكانات مردم در توسعه و تأسيس مدارس بهرهمند شويم.
فاني ادامه داد: در حال حاضر 8.5 درصد دانشآموزان در مدارس غيردولتي تحصيل ميكنند، و اين در صورتي است كه اگر زمينه مشاركتها را فراهم كنيم ظرف دو سال آينده اين آمار به 12 درصد خواهد رسيد.
سومين اولويت آموزش و پرورش عملياتي كردن بودجه است
وزير آموزش و پرورش، سومين اولويت عملياتي كردن و سرانهاي كردن بودجه دانست و گفت: ما بايد بهرهوري در بودجههاي دولتي را افزايش دهيم.
وي گفت: اگر بودجه به صورت سرانهاي دراختيار مدارس قرار گيرد در اين صورت مديران مدارس امكان بهرهوري بيشتر از اعتبارات دولتي را خواهند داشت.
فاني چهارمين اولويت سال 93 را ارتقاي مديريت آموزشگاهي دانست و افزود: ايجاد دفتر مديريت آموزشگاهي در آموزش و پرورش با هدف ارتقاي مديريت آموزشگاهي شكل خواهد گرفت.
وي ادامه داد: بسياري از مدارس خوب امروز مدارسي هستند كه از مديران توانمند با روابط انساني بالا برخوردارند.
وزير آموزش و پرورش در پاسخ به مديران، گفت: آموزش و پرورش به دنبال افزايش مشاركتها در همه سطوح و درجات است و طي تحقيقي كه در سال 82 صورت گرفت، ايجاد بانك اطلاعاتي مديران در دستور كار ماست تا كليه كساني كه داوطلب مديريت مدارس هستند، در اين بانك ثبتنام كنند، همچنين آموزشهاي قبل و حين خدمت را براي مديران در نظر داريم، كه اين آموزشهاي طول خدمت ميتواند به صورت سالانه باشد.
وي گفت: انگيزه كاركنان اداري بايد افزايش يابد و با توجه به ردهبندي سازماني پرداختهاي مناسب را شاهد باشيم، چراكه در حال حاضر شاهديم بسياري از همكاران اداري در دو سال آخر خدمت خود به مدرسه ميروند تا بتوانند با حقوق بيشتري بازنشسته شوند كه اين خود نيز يك نقص است.
فاني در خصوص ساماندهي منابع انساني، افزود: ساماندهي منابع انساني و توجه به نقل وانتقالات بايد حساب شده باشد به گونهاي كه براي سالهاي آينده ورودي برخي از مناطق استانها را بايد به صفر برسانيم.
وزير آموزش و پرورش در خصوص آموزشهاي ضمن خدمت، گفت: بايد از روش صحيح و از مدل نيازسنجي به صورت درست استفاده كنيم تا مشخص شود تا چه حد به اهدافمان رسيدهايم.
وي گفت: ساعت موظف معلمان ابتدايي در حال بررسي است و در خصوص مدارس شبانهروزي بايد بگويم، موسس مدارس شبانه روزي خود من بودم و معتقدم در اين زمينه در صورتي كه مشكل از طريق روستا مركزي حل نشد بايد به سراغ مدارس شبانه روزي برويم.
كد خبر: 2198592
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۱۶:۲۵
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]