واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: سرمايهگذاري در "بورس" و 9 اشتباه رايج
گاهي حتي تاجران و سرمايه گذارهاي حرفه اي نيز دچار اشتباهاتي مي شوند و در نتيجه، سود كمتري نيز عايدشان مي شود. به همين منظور، در اين مطلب 9 اشتباه بزرگي كه موجب شكست مي شوند را برايتان نام برده ايم .
به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران به نقل از برترين ها، گاهي حتي تاجران و سرمايه گذارهاي حرفه اي نيز دچار اشتباهاتي مي شوند و در نتيجه، سود كمتري نيز عايدشان مي شود. به همين منظور، در اين مطلب 9 اشتباه بزرگي كه موجب شكست مي شوند را برايتان نام برده ايم تا اگر قصد سرمايه گذاري در بورس يا خريداري سهام را داريد، از آنها بپرهيزيد.
1. ناديده گرفتن اعتبار
خيلي از مردم مي دانند چطور پول خود را براي خريد يك محصول خوب و ارزشمند خرج كنند. اما در بحث سرمايه گذاري در بورس و سهام، آنها اصولا ديد درستي از بازار ندارند و نمي توانند اعتبارهاي ارزشمند را تشخيص دهند. استانداردها و فاكتورهاي مختلفي براي ارزشگذاري سهام وجود دارد و به راحتي مي توان تشخيص داد كه سهام شركت موردنظر فروش دارد يا خير. براي سرمايه گذاري درست بايد با درايت كامل به رشد سود سهام، خريد و فروش سهام در زمان مناسب و افزايش سرمايه خود بينديشيد.
2. بزرگ تر از توان خود كاري را انجام دادن
سرمايه گذاري را تصور كنيد كه با سرمايه خود مي تواند به راحتي 500 سهام را خريد و فروش كند، اما ترجيح مي دهد دوبرابر اين ميزان سهام خريداري كند. به جاي اينكه سهام خود را يكباره زياد كنيد، ابتدا موقعيت ها را بررسي كنيد و با حساب و كتاب و به تدريج آن را افزايش دهيد. وقتي به طور يكجا سرمايه خود را افزايش مي دهيد از وقايع بورس دور مي مانيد و احتمالا سود كمتري هم دريافت خواهيد كرد.
3. فقط يك جا سرمايه گذاري مي كنيد
خيلي از سرمايه گذارها تصور مي كنند اگر پول هاي خود را براي خريد يك سهام واحد سرمايه گذاري كنند، سود بيشتري عايدشان مي شود. اما اين طرز فكر اشتباه است زيرا اگر آن شركت ورشكست شود، يا سهامش ارزش خود را از دست دهد شما يك بازنده واقعي خواهيد بود و به جاي سود، ضرر خواهيد كرد.
4. خود را زيرك و متفاوت فرض كردن
برخي از رفتارها و طرزفكرهاي اقتصادي باعث مي شوند تا انسان هاي باهوش نيز در سرمايه گذاري هاي خود دچار اشتباه و ضرر بشوند. از جمله بايد به برخي گرايشات انحرافي اشاره كرد. به طور مثال، سرمايه گذار تعصب تصديقي دارد به اين مفهوم كه طرز فكر خود را درست مي داند، يا تعصب خوشبيني دارد و تصور مي كند يك سهامدار موفق است يا خود را برتر از ديگران مي داند يا حتي تعصب گروهي دارد به اين مفهوم كه هركاري ديگران مي كنند او نيز همان روند را پيش مي گيرد.
5. دنبال سود بيشتر بودن
وقتي ميزان رضايت كاهش پيدا مي كنند، بسياري از سرمايه گذارها در اين دام گرفتار مي شوند. هرگز فريب مبالغ و سودهايي را نخوريد كه خيلي بيشتر از جاهاي ديگر هستند. وقتي يك كمپاني همه نقدينگي خود را براي پرداخت سودهاي سه ماهه هزينه مي كند، ممكن است اين پرداخت ها در جايي متوقف شوند تا شركت بتواند بدهي هاي خود را پرداخت كند. بنابراين، با اين كار علاوه بر سهام سود ماهانه خود را نيز از دست خواهيد داد.
6. تغيير عقيده در ميانه راه
در مورد مسايل مالي هميشه اين نگراني وجود دارد، نكند در مسير اشتباه قرار داريم و مبادا سرمايه خود را از دست بدهيم. اما درست ترين تصميم اين است كه اهداف برنامه ريزي شده خود را تا انتها دنبال كنيم. به طور مثال، براي خود تعيين مي كنيد وقتي ارزش سهام به ايكس تومان رسيد آن را مي فروشم، وقتي به آن حد رسيد حتما اين كار را انجام دهيد.
7. دنبال نكردن رويدادهاي بورس
افرادي كه فقط سهام خريداري مي كنند و به هيچ عنوان پيگير رشد يا نزول آن نيستند، نمي توانند در امر سهامداري موفق باشند. يكي از نيازهاي اوليه برداشت سود از سهام، پيگيري دايمي اين بازار است.
8. عجله كردن
اگر مي توانيد با پول خود 1200 سهم خريداري كنيد، لازم نيست همه را يكجا بخريد. ابتدا 500 سهم بخريد و نتيجه آن را ببينيد. اين كاري است كه بيشتر سرمايه گذارهاي حرفه اي و موفق انجام مي دهند. پيدا كردن ديد درست و پيش بيني دقيق شرايط بورس به تجربه و زمان نياز دارد تا بدانيد زمان مناسب براي خريد يا فروش سهام چه زماني است. البته بايد خطرپذيري اين كار را نيز داشته باشيد. بنابراين خيلي عجله نكنيد و با مبالغ كم آغاز كنيد و به تدريج آن را زياد كنيد.
9. غفلت از بورس و پيگيري اخبار
صرف اينكه شما يك شركت را دوست يا قبول داريد دليل نمي شود تا همه سرمايه خود را در آنجا ذخيره كنيد. يكي از كارشناسان برجسته سهام اعتقاد دارد ساعت هاي اوليه روز ساعت هاي مخصوص آماتورها است. آنها بر اساس اخباري كه در شب گذشته شنيده يا در روزنامه ها خوانده اند، به سراغ خريد يا فروش سهام هاي خود مي روند. اما اين كار به هيچ عنوان حرفه اي نيست. افراد زيرك هميشه اجازه مي دهند موج اخبار فروكش كند و در ساعت آخر روز يا حتي نيم ساعت آخر، تصميم مي گيرند كه با سهام خود چه كنند.
انتهاي پيام/
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]