واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دغدغه وزير درباره سربازي پزشكان زن و مرد
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن اشاره به برنامههاي وزارت بهداشت براي رفع كمبود نيروي متخصص در مناطق محروم، طرح نيروي انساني را ظلمي در حق پزشكان خواند و گفت: طرح نيروي انساني بايد روزي برداشته شود.
دكتر سيد حسن هاشمي، با تاكيد بر آن كه بايد نگاه متفاوتي به بخش سلامت بويژه در نقاط مرزي و مناطق محروم داشت، اظهار كرد: البته آنقدر در حق حوزه سلامت ظلم شده كه به هر كجاي آن بنگريم محروم است و نمي توان اطلاقي را كه براي فعاليت هاي جهاد سازندگي در مناطق محروم داشتيم به حوزه سلامت تعميم دهيم.
وي در پاسخ به سوالي درباره تامين نيازهاي سلامتي مناطق محروم، ابراز كرد : در اين زمينه درخواستي را از مجلس شوراي اسلامي داشتيم اما متاسفانه خروجي مجلس، آن چيزي نبود كه ما انتظار داشتيم و هنوز هم معتقدم اگر به پيشنهاد ما راي مي دادند، كمك بيشتري به مناطق محروم مي شد.
وزير بهداشت در اين باره افزود: يكي از كمبودهاي مناطق محروم «نيروي متخصص» است. در اين زمينه راه حل اصلي آن است كه ما تعرفه ترجيحي داشته باشيم تا بتوانيم هزينه بيشتري كرده و افراد بيشتري براي فعاليت در اين مناطق جذب شوند. اما اين امر باز هم كفايت نمي كند. اگر بخواهيم راه حلي پايدار را انتخاب كنيم، بايد بومي گزيني را براي آموزش هاي تخصصي مبنا قرار دهيم. به اين ترتيب به دانشگاه هاي نقاط محروم البته در قالب قطب ها؛ اجازه دهيم خارج از ظرفيت بتوانند نيازهايشان را طي پنج سال يا حداكثر يك دوره پزشكي مثلا طي هفت سال آينده، برطرف كنند.
طرح نيروي انساني ظلمي است به جامعه پزشكي
هاشمي به طرح نيروي انساني اشاره كرد و گفت: اين مبحث به يكي از دغدغه هاي شخصي ام تبديل شده، بي پيرايه بگويم اين ظلمي است به جامعه پزشكي؛ يعني سربازي اجباري براي خانم ها و آقايان پزشك. اين درحاليست كه اين افراد تعهدات شان را انجام داده اند اما به دليل هزينه هاي تامين نيروي متخصص، اين افراد پس از فارغ التحصيلي به اجبار به نقاط مختلف كشور فرستاده مي شوند.
وزير بهداشت در اين باره ادامه داد: اين طرح نيروي انساني روزي بايد برداشته شود. تصور مي كرديم كه با بومي گزيني نيرو هاي متخصص و خارج از ظرفيت براي مناطق محروم، بتوانيم اين مشكل را حل كنيم. اما مجلس با 30 درصد كل ظرفيت موافقت كرد كه البته در اين صورت احتمال اينكه متقاضيان در رقابت كف نمره را كسب كنند، كم است. بنابراين ممكن است سهميه مناطق محروم كامل نشود. از طرف ديگر اين دلمشغولي و نگراني را در ذينفعان و داوطلبان ايجاد مي كند كه 30 درصد سهميه شان را از دست داده اند و اين موضوع نيز ممكن است به نوعي با حقوق شهروندي آنها مغايرت داشته باشد. اما در هر صورت اين موضوع تصويب شده است.
هاشمي ادامه داد: ما همچنان به دنبال هدف اوليه مان هستيم و خواستار آنيم كه مناطق محروم هم با پرداخت بيشتر و هم با بومي گزيني پس از مدتي از نظر نيروي انساني اشباع شوند. اميدواريم در اين دوره بتوانيم اين كار را انجام دهيم.
وزير بهداشت گفت: علاوه بر اين، بازسازي و غبارروبي خانه هاي بهداشت روستايي و مراكز بهداشتي در روستاها و مناطق محروم و بهينه كردن خدمت رساني در مراكز درماني و بيمارستان ها را نيز در نظر داريم. اگر اعتباري به وزارت بهداشت تزريق شود، بي ترديد توجه ما به مناطق محروم خواهد بود. (ايسنا)
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]