واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك نماينده مجلس:وابستگي بودجه جاري به نفت تا پايان برنامه پنجم بايد صفر شود
يك نماينده مجلس گفت: در برنامه پنجم حكمي بيان شده كه بايد كه تا پايان برنامه، وابستگي بودجه عمومي دولت به درآمد نفتي به صفر برسد، اما با توجه به فرصت اندكي كه تا پايان مانده، بعيد است كه اين هدف محقق شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، حميدرضا فولادگر در هشتمين نشست از همايش نفت و توسعه گفت: متاسفانه در بيش از 100 سالي كه نفت در كشور ايران كشف شده است، به جاي آنكه نگاه سرمايهاي به آن داشته باشيم و از اين مزيت نسبي در سرمايهگذاري استفاده شود، نگاه هزينهاي به آن داشتهايم.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: پس از ابلاغ سياستهاي كلي برنامه پنجم از طرف مقام معظم رهبري كه پس از مشورت با مجمع تشخيص ارائه شد، حركت در جهت كاهش وابستگي به نفت با جهش بيشتري همراه شد، به طوري كه در ماده 84 و 85 برنامه پنجم توسعه تصويب شد، هدف نهايي اين است كه نقش نفت را در نظام برنامهريزي مالي كشور به تدريج از هزينهاي به سمت سرمايهاي منتقل كنيم.
وي تصريح كرد: در ابتداي ماده 84 اين برنامه، تاسيس صندوق توسعه ملي با هدف تبديل بخشي از درآمد نفت و منابع طبيعي به ثروتهاي ماندگار، مولد و سرمايه هاي زاينده اقتصادي و نيز حفظ سهم نسلهاي آينده از منابع نفت و گاز و فرآورده هاي نفتي مورد تصويب قرار گرفت.
اين نماينده مجلس در ادامه افزود: ما مسيري كه در طول سالهاي گذشته داشتهايم، صعب العبور بوده است، تا اينكه بتوانيم از نگاه هزينهاي به نفت فاصله گرفته و به سمت نگاه سرمايهاي برويم.
فولادگر خاطرنشان كرد: توجه به اين رويكرد در برنامه هاي اول تا چهارم روند كندي داشت، اما در برنامه پنجم با قانوني كه در اين باره وضع شد، خوشبختانه روند اين حركت سريعتر شد و ما هر سال قسمتي از درآمد حاصل از صادرات نفت را از دسترس بودجه دولتي خارج مي كنيم و مجبور هستيم كه براي آن بخش جايگزين پيدا بكنيم، هر چند در برنامه پنجم، جمله اي بيان شده بود كه بايد به گونه اي برنامه ريزي شود كه تا پايان اين برنامه وابستگي بودجه عمومي دولت به درآمدهاي نفتي به صفر برسد، اما با توجه به فرصت اندكي كه تا پايان برنامه داريم، بعيد است كه به اين هدف دست يابيم.
فولادگر خاطرنشان كرد: در حال حاضر و در لايحه بودجه سال 1393 مشاهده مي كنيم دولت درآمد حاصل از صادرات نفت را اين گونه به مصرف مي رساند كه 29 درصد را به صندوق توسعه ملي واريز ميكند، 14.5 درصد را به وزارت نفت براي سرمايه گذاري مجدد در پروژه هاي نفتي پرداخت مي كند و مابقي در بودجه عمومي هزينه مي شود.
وي با اشاره به اينكه در افق چشم انداز 1404 بايد نسبت پس انداز به توليد ناخالص داخلي به 40 درصد برسد تصريح كرد: اگر ما در راه سرعت بخشيدن به اين روند حركت كنيم قطعا منابع مالي جديدتري ايجاد خواهد شد كه نياز دولت به منابع نفتي را كاهش مي دهد.
فولادگر يكي از نتايج مثبت تحريمهايي كه در اين دو سال اخير با رشد بيشتري عليه كشورمان اعمال شد را باعث شد كه ما دريابيم چقدر اقتصاد ما شكننده و وابسته به نفت است.
انتهاي پيام/ب
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]