واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: معيدفردر واكنش به چاقوكشي درمدرسه ابتدايي؛ جامعه به حال خود رها شده است
بايد ديد چه شده كه دانش آموز به راحتي چاقو با خود حمل ميكند؟ /آسيبها و خشونت در جامعه در حال نهادينه شدن است/اميدواريم مسولان تقصير را به گردن اين و آن نياندازند/در وقوع اين حادثه مسئولان هم مقصر هستند. معيدفردر واكنش به چاقوكشي درمدرسه ابتدايي؛ جامعه به حال خود رها شده است
ايلنا: هفته گذشته در حياط يكي از مدارس ابتدايي منطقه ۱۶ تهران، دعوا و كشمكش ميان دو دانشآموز موجب شد تا يكي از آنها چاقوي همراه خود را درآورده و به پهلوي ديگري فرو ميبرد كه همين امر موجب به «كما» رفتن دانشآموز مضروب ميشود.
"سعيد معيد فر" جامعهشناس درباره بروز چنين خشونتي چاقو كشي بين دو دانش آموز آن هم در مقطع ابتدايي ميگويد: دليل وقوع اين آسيبها بيپناه بودن جامعه و مديريت نشدن صحيح آن وعدم برخوردهاي كارشناسانه و علمي با آسيبها و مسائل اجتماعي است.
سعيد معيد فر در گفتگو با خبرنگار ايلنا بابيان اين مطلب گفت: منطقه ۱۶يكي از مناطق محروم محسوب ميشود كه خواه ناخواه به خاطر فضاي فقري كه در آن وجود دارد خانوادهها احتمالاً دچار مشكلاتي هستند كه همين موضوع باعث شده است در آن منطقه كودكان خيلي راحت چاقو به مدرسه ببرند.
نبايد مشكلات را به گردن آموزش و پرورش بياندازيم
وي با اشاره به اينكه ظاهراً مدارس از پس اين نوع دانش آموزان بر نميآيد، افزود: دانش آموزان در محلي زندگي ميكنند كه خود آن محله دچار معضلات اجتماعي است از همين رو آموزش و پرورش در اين مناطق دچار مشكل است بنابراين نبايد مشكلات را به گردن آموزش و پرورش بياندازيم.
معيد فر تصريح كرد: ميبينيم كه در كوچههاي آن مناطق به راحتي معتادان مينشينند و در انزار عمومي مواد مصرف ميكنند و همين اراذل و اوباشي كه گاهي اوقات حرفش است يكي از كانونهاي آنها منطقه ۱۶ است.
اين جامعهشناس با اشاره به وجود مجموعه زيادي از آسيبهاي اجتماعي در اين محلات گفت: همين مسئله موجب ميشود كه جامعه پذيري منفي از سوي افرادي كه در اين مناطق زندگي ميكنند، اتفاق بيفتد.
با رشد كودكان درمناطق پرخطر بايد انتظار ناهنجاريها را داشته باشيم
وي با تأكيد بر اينكه اين مناطق پرخطر هستند و بايد كارهاي زيادي در آنجا صورت گيرد، افزود: تا زماني كه كودكان در اين سن و سالها در چنين مناطقي بزرگ ميشوند و در كنار اين آسيبها رشد ميكنند بايد انتظار اين نوع رفتارهاي پر خطر را داشته باشيم.
محيطهاي زندگي بايد سالم سازي شود
استاد بازنشسته گروه جامعهشناسي دانشگاه تهران خاطر نشان كرد: تأكيد من بر روي سالم سازي محيطهايي است كه كودكان در آن زندگي ميكنند چرا كه گاهي ممكن است فضاي مسئله دار برخي مناطق برروي كارآموزش و پرورش تأثير گذارد.
انفجاري از آسيبهاي اجتماعي اتفاق ميافتد
وي با اشاره با اينكه به هر حال در كشور ما مشكلات فراواني وجود دارد و تقريباً انفجاري از آسيبهاي اجتماعي اتفاق ميافتد، افزود: امروز به دليل گستردگي اين آسيبها، جامعه ما به خصوص در بعضي از مناطق بشدت در معرض خطر است و بيشتر از همه بچهها هستند كه آلوده ميشود و اين براي آينده جامعه خطرناك است.
جامعه به حال خود رها شده است
معيد فر با تأكيد بر اينكه وقوع چنين خشونتهايي در مدارس نگران كننده است، افزود: جامعه به حال خود رها شده است و تنها عكس العملي كه وجود دارد برخورد تنبيهي است.
اين جامعهشناس با اشاره به آزاد شدن دانش آموز چاقو كش به قيد وثيقه گفت: همانطور كه ميببينيم اين دانش آموز را به قيد ضمانت آزاد كردند تا ۱۸ ساله شوند و در صورت فوت دانش آموزآسيب ديده اعدامش كنند و با اين كار فكر مي كنند مشكل حل ميشود.
معيدفر تأكيد كرد: ما بايد به دنبال اين موضوع برويم كه چه فضايي باعث شده است كه دانش آموز به راحتي چاقو با خود حمل و به راحتي عليه همنوعان خود استفاده كند.
وي ادامه داد: به نظر ميرسد اين دانش آموز يا در خانه اين اعمال خشونت آميز را ديده است و يا در محلهاي كه زندگي ميكند. ازهمين رو براساس آن واكنش نشان ميدهد.
دليل وقوع ناهنجاريها بيپناه بودن جامعه است
وي با اشاره به اينكه اگر دانش آموزي در شرايط اجتماعي و اقتصادي امنتر بود به اين كار دست نميزد، افزود: دليل وقوع اين آسيبها، بيپناه بودن جامعه و مديريت نشدن صحيح آن وعدم برخوردهاي كارشناسانه و علمي با آسيبها و مسائل اجتماعي است.
آسيبها و خشونتها در جامعه در حال نهادينه شدن است
معيد فر با بيان اينكه وقوع چنين حادثهاي در مدرسه نشان ميدهد چقدر آسيبها و خشونتها در جامعه در حال نهادينه شدن است، افزود: اگر پيش از اين در سنين نوجواني و جواني ممكن بود اعمال خشونت صورت گيرد وقوع اين حادثه نشان داد كه سن آن پايين آمده است و الان در سنين كودكي اين نوع خشونتها اعمال ميشود.
وي خاطر نشان كرد: حالا اين حادثه رسانهاي شده است و ممكن است چه بسيار خشونتها در مناطق ديگر وجود داشته است و به دليل ظاهر كم اهميت آن، رسانهاي نشود.
وقوع اين حادثه در مدرسه زنگ خطر است
وي با تأكيد بر اينكه وقوع اين حادثه در مدرسه زنگ خطر است، افزود: بايد نگران سرايت انواع خشونتها و آسيبها به سنين پايين بود و نبايد اين يك مورد را به گردن مدرسه بياندازيم و به نوعي از كنار آن رد شويم.
اميدواريم مسولان تقصير را به گردن اين و آن نياندازند
اين جامعهشناس تصريح كرد: اگر به اين موضوع رسيدگي سريع نكنيم شاهد نمونههاي گستردهتر آن خواهيم بود از همين رو اميدواريم مسولان همان شيوههاي سابق خود را اعمال نكنند و تقصير را به گردن اين و آن نياندازند.
معيد فر با تأكيد بر اينكه مسئولان باعث بروز اين خشونت هستند نه آن كودك، افزود: مسئولان بايد متهم و دادگاهي شوند كه چه كردهايد كه امروز يك كودك هم از خشونت استفاده ميكند.
وي خاطر نشان كرد: بجاي اينكه افراد با تأني و تحمل بنشينند و مشكلات را حل كنند به خشونت دست ميزنند.
معيد فر به اعدام در ملأعام اشاره كرد و افزود: جلوي كودكان افرادي اعدام و به چوبه دار آويخته ميشوند كه اين به معني نهادينه كردن خشنوت است از همين رو در وقوع اين حادثه مسئولان هم مقصر هستند و در بررسي اين پرونده پاي همه ما به ميان كشيده ميشود و هر يك از ما به ميزان تقصيري كه داريم بايد محاكمه شويم.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]