واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: افزايش قاچاق مواد درحال انقضا از كشورهاي عربي
عليرضا مناقبي، رئيس انجمن واردكنندگان مواد غذايي و آشاميدني، در گفتوگو با ايلنا؛ درخصوص واردات كالاهاي اولويت 10 اظهار داشت: هفته گذشته آقاي افخمي رئيس سازمان توسعه تجارت ايران به بنده گفت ممنوعيت كالاهاي اولويت 10 لغو شده و مصوبه آن هم به امضا رسيده است و تا يكي دو روز آينده هم رسانهاي خواهد شد؛ اما با كمال تعجب وزير صنعت اين خبر را تكذيب كرد.
وي ادامه داد: تا زماني كه روند ممنوعيت اين كالاها ادامه داشته باشد، كالاهاي زيرمجموعه اولويت 10 از راههاي غيرقانوني و قاچاق و با امضاهاي طلايي وارد كشور ميشوند.
وي افزود: هم اكنون در تمام داروخانهها و سوپرماركتها از جنوبيترين تا شماليترين محلههاي تهران اقلام گوناگون مواد غذايي و آشاميدني شامل انواع بيسكويتها و شكلات و غيره بدون تاييد سازمان غذا و دارو و برچسب اصالت به وفور يافت ميشود.
مناقبي از رفتار مصرفكننده به عنوان يكي از مهمترين رويكردها در تعيين غيرضروري بودن كالاها نام برد و افزود: وقتي يك كالا در سبد مصرف خانواده قرار گرفته است، درصورت عدم تامين آن از طريق مجاري تحت نظارت و قانوني، به طور قطع قاچاق آنرا جايگزين ميكند و اين به آن معنا است كه با محدود كردن واردات قانوني، بازهم مصرف كننده كالاي خود را تامين ميكند، اما اين بار از كانال قاچاق است كه كالاي تقلبي را در فرايند خود جاي ميدهد.
رئيس انجمن واردكنندگان مواد غذايي و آشاميدني تصريح كرد: هم اكنون ازسويي دست تجار شناسنامهداري كه هزينههاي گمرك را هم ميپردازند و تاييد سازمان غذا و دارو را براي سلامت كالاها لحاظ ميكنند بسته است و از سوي ديگر همين امر موقعيت خوبي براي افراد منفعتطلب براي قاچاق اقلام خوراكي فراهم كرده است.
وي ادامه داد: در كشورهاي حاشيه خليج فارس مواد غذايي و آشاميدني كه تاريخ مصرفشان نزديك به انقضاء است با قيمتهاي بسيار پايين به فروش ميرسند و اكثر قاچاقچيان اين مواد غذايي و آشاميدني را به صورت قاچاق وارد ميكنند و مردم نيز بدون توجه به تاريخها آنها را خريداري ميكنند.
مناقبي در خاتمه ابراز اميدواري كرد با لغو ممنوعيت كالايي اولويت 10 روزنهاي براي بهبود فضاي كسب و كار و كاهش قاچاق فراهم شود.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]