واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بزرگداشت اربعين؛ فرصتي ناب براي مقابله با هجمههاي دشمنان اهل بيت(ع)
گروه انديشه: كارشناس ارشد مباحث كلامي با بيان اينكه دشمنان اسلام ميخواهند عزاداري و زيارت امام حسين(ع) را از جامعه اسلامي حذف كنند تا عظمت اين قيام به فراموشي سپرده شود، گفت: در اين راستا بزرگداشتهايي چون اربعين براي مقابله با اين هجمهها فرصت ناب و مناسبي است.
حجتالاسلام حسن اسداللهي، كارشناس ارشد مباحث كلامي در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) از خراسان رضوي، با بيان اينكه دشمنان اسلام ميخواهند عزاداري و زيارت امام حسين(ع) را از جامعه اسلامي حذف كرده تا عظمت اين قيام را به فراموشي سپرده شود، اظهار كرد: در اين راستا بزرگداشتهايي چون اربعين براي مقابله با اين نوع تفكرات و هجمهها فرصت بسيار ناب و مناسبي است.
وي با بيان اينكه ما با گراميداشت اربعين، ياد امام حسين(ع) را زنده ميكنيم تا راه ايشان ادامه پيدا كند، اضافه كرد: شهادت اباعبدلله(ع) حقانيت شيعه را اثبات ميكند كه همواره با ظالمان در نبرد بوده و خواهد بود.
تزكيه نفس و پالايش روح در مجالس عزاداري
اين استاد حوزه بيان كرد: در جلسات عزاداري، تزكيه نفس و پالايش روح انجام شده و وفاداري خود را به اهل بيت(ع) و مخالفت با ظالمان را با اين رفتار كه ترويج معارف ديني است، نشان ميدهيم.
اين كارشناس ارشد مباحث كلامي ادامه داد: هدف از عزاداري براي اهل بيت(ع) به ويژه سيدالشهداء(ع) زنده نگه داشتن ياد ايشان است كه الهامبخش و گسترشدهنده روح انقلابي و ظلمستيزي بوده، تا پيوند عميق عاطفي ميان امت و رهبران ديني تداوم يابد.
عاشورا؛ نمايشگاه بزرگ انسانسازي
اسداللهي با بيان اينكه اربعين فرصت مناسبي براي رسيدن به اهداف مقدسي است كه در دين به آن اشاره شده است، تصريح كرد: از همين رو ياد سيدالشهداء(ع) را گرامي ميداريم، زيرا حادثه عاشورا يك نمايشگاه بزرگ انسانسازي است و برپايي مجالس عزا در حد يك دهه براي انتقال پيام اين نمايشگاه كافي نيست.
وي خاطرنشان كرد: در عاشورا الگوهاي بسياري چون حضرت زينب(س) الگوي صبر، حضرت اباالفضل(ع) الگوي وفاداري، جناب حر الگوي توبه، قاسم ابن الحسن(ع) الگوي نوجوانان و جوانان شيعه كه شهادت را «احلي من العسل» ميداند و وجود امام حسين(ع) الگوي آزادگي براي پيروان خود هستند، حضور دارند؛ لذا براي بيان عظمت واقعه عاشورا در مناسبتهاي مختلف از جمله اربعين مراسمات و يادآوريهاي متعددي برپا ميشود.
اين كارشناس ارشد مباحث كلامي ادامه داد: مصيبت وارد شده به امام حسين(ع) و يارانشان به قدري عظيم بود كه بر هيچ يك از ديگر ائمه(ع) وارد نشد و به فرموده امام حسن(ع) «لا يوم كيومك يا اباعبدالله(ع)»، هيچ روزي، روز عاشورا نيست.
اولين زائران قبر امام حسين(ع)
وي با اشاره به اينكه بر اساس برخي نقلهاي تاريخي در سال 61 هجري قمري، اهل بيت امام حسين(ع) در مسير بازگشت از شام، ابتدا وارد كربلا كه مصادف با روز اربعين بود، شدند، خاطرنشان كرد: از همين رو اولين زائران قبر سيدالشهدا(ع)، اهل بيت(ع) ايشان هستند، البته جابربن عبدالله انصاري نيز به شكلي ويژه جزء اولين زائران در اين روز است كه وارد كربلا شده و ياد و خاطره امام حسين(ع) را زنده ميكند.
اسداللهي با بيان اينكه اهل بيت(ع) به امر زيارت سيدالشهدا(ع) تأكيد و توجه بسياري داشتهاند، تصريح كرد: بر اساس روايتي كه در كتاب كامل الزيارات آمده آسمان چهل شبانه روز بر مصيبت امام حسين(ع) گريه كرد كه در توضيح اين روايت، ائمه(ع) فرمودند، سرخي؛ هنگام طلوع و غروب خورشيد فضاي آسمان را ميپوشاند.
اين كارشناس ارشد مباحث كلامي با بيان اينكه اربعين به معناي چهلم است، ابراز كرد: بر طبق آنچه كه در تاريخ آمده در مراسمي كه براي افراد برگزار ميشده، عنواني از اربعين نيامده است و بر اساس اسناد تنها براي امام حسين(ع) اربعين برگزار ميشود.
وي با بيان اينكه آيه 142 سوره اعراف: «و َوَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاَثِينَ لَيْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَقَالَ مُوسَى لأَخِيهِ هَارُونَ اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي وَأَصْلِحْ وَلاَ تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ؛ و با موسى سى شب وعده گذاشتيم و آن را با ده شب ديگر تمام كرديم تا آنكه وقت معين پروردگارش در چهل شب به سر آمد و موسى [هنگام رفتن به كوه طور] به برادرش هارون گفت در ميان قوم من جانشينم باش و [كار آنان را] اصلاح كن و راه فسادگران را پيروى مكن»، دلالت بر قداست اربعين ميكند، عنوان كرد: اين مطلب قداست عدد 40 را نشان ميدهد همانگونه كه در روايات آمده هر كس 40 روز از گناه دوري كند، خداوند حكمت را بر زبانش جاري ميكند، اما اينگونه نيست كه به شكل كامل مربوط به چهلم گرفتن و عزاداري كردن باشد.
سخنران حرم مطهر رضوي اضافه كرد: امام حسن عسگري(ع) در روايتي ميفرمايند: نشانه مومن پنج چيز است؛ خواندن 51 ركعت نماز فريضه و نافله در شبانهروز، زيارت اربعين كردن، انگشتر را به دست راست قرار دادن، پيشاني بر خاك نهادن در سجده و بسمالله الرحمن الرحيم را بلند گفتن؛ لذا اهل بيت(ع) از ما خواستند كه اربعين را گرامي داشته و بر زيارت امام حسين(ع) اهتمام بورزيم، تا ياد ايشان زنده بماند.
زيارت اربعين، بيعت و نشانه مؤمن است
اين كارشناس ارشد مباحث كلامي خاطرنشان كرد: در زيارت اربعين بحث «اِنّي سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَكُمْ وَحَرْبٌ لِمَنْ حارَبَكُمْ وَ وَلِيُّ لِمَنْ والاكُمْ وَ عَدُوُّ لِمَنْ عاداكُمْ» دشمني با دشمنان ابا عبدالله(ع) و دوستي با دوستان ايشان مطرح است، يعني من تمام وجودم را در راه امام حسين(ع) فدا ميكنم، لذا همين زيارت و بيعت نشانه مؤمن معرفي شده است.
وي تصريح كرد: امروز ميبينيم كه وهابيت به شكل علني اعلام دشمني با امام حسين(ع) ميكند و همين مطلب نشان ميدهد كه ضد قرآن هستند، زيرا بر اساس آيه 23 سوره شوري؛ «ذَلِكَ الَّذِي يُبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى وَمَن يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَّزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْنًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ، اين همان [پاداشى] است كه خدا بندگان خود را كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كردهاند [بدان] مژده داده است بگو به ازاى آن [رسالت] پاداشى از شما خواستار نيستم مگر دوستى درباره خويشاوندان و هر كس نيكى به جاى آورد [ و طاعتى اندوزد] براى او در ثواب آن خواهيم افزود قطعا خدا آمرزنده و قدرشناس است»، پيامبر(ص) تنها مودت خاندانشان را به عنوان مزد رسالت از پيروانش ميخواهد، در صورتي كه وهابيت طرفداري دشمنان اهل بيت(ع) را ميكنند.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]