واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد دانشكده معماري دانشگاه شهيد بهشتي يزد مطرح كردرخ داد رويدادهاي مشابه تخريب با ذهنيت غلط در بافت تاريخي يزد
استاد دانشكده معماري دانشگاه شهيد بهشتي يزد گفت: مهمترين مشكل بافت تاريخي يزد، برخي ذهنيتهاي نادرست است و اگر اين ذهنيتها تغيير نكند به رويدادهاي مشابه تخريب ميرسيم.
به گزارش خبرگزاري فارس از يزد، هادي نديمي صبح امروز در نشست همانديشي حاميان بزرگترين بافت خشتي زنده جهان با حضور استاندار يزد، شهردار يزد و جمعي از دوستداران ميراث فرهنگي گفت: بافت تاريخي يزد به لحاظ بهرهمندي از معماري ارزشمند و پويا و زنده ماندن اين بافت، حافظ معماري ايراني و اسلامي و ميراث تاريخي و فرهنگي است.
وي عنوان كرد: بازگشت به خانهسازي با روشهايي كه در بافت تاريخي يزد صورت گرفته در بسياري از كشورها آغاز شده و در دنيا به 2 وجه اقتصادي و تاريخي اين بافت توجه ميكنند.
مدير دوره دكتراي معماري دانشگاه شهيد بهشتي ادامه داد: معامله ما با بافتهاي تاريخي از بنياد، غلط است و البته نگاه غربي هم نبايد باشد و اين ذهنيت را كه كوچههاي بافت چند متر گسترش يابد، بايد دور ريخت و اميدوارم توسعه بافت تاريخي به اين شكل، تصويب نشود.
وي تصريح كرد: اسلام در هزاران سال تمدني ساخته كه درخشانترين جلوهاش معماري است و هر تمدني را با آثارش ميشناسند كه مركز تمدن اسلام، ايران بوده كه معمارياش در ايران شكوفا شده است.
مردم براي احياي بافت تاريخي وارد عمل ميشوند؛ مسئولان فقط موانع را رفع كنند
نديمي خاطرنشان كرد: اگر مسئولان اين مطلب را با وجدان درك كنند و هيچ كاري هم نكنند، دستشان را ميبوسيم زيرا مردم، دست تنها همه كارها را خود انجام ميدهند و مسئولان فقط رفع موانع كنند.
وي در مورد قوانين موجود در مورد بافت تاريخي يادآور شد: قانون تنها شامل ارتفاع است اما در بستر بافت قديم، خانههاي جديد ميسازند و درهاي آهنين در آن استفاده ميكنند اما در صورت ادامه اين روند شاهد خواهيم بود كه مشكل ارتفاع بنا در اين بافت حل شده اما از درون تهي شده است.
نديمي با بيان اينكه مشكل بافت قديم، ذهنيت برخي مديريان است، افزود: اگر اين ذهنيت تغيير نكند به رويدادهاي مشابه تخريب ميرسيم.
وي ادامه داد: اين آثار تمدني ماست و بافت، منحصر به كوچه نيست و كل هويت يزد به واسطه جهالت عدهاي در خطر است.
بافت تاريخي بايد زمينهساز حضور و زندگي مردم در اين بافت باشد
نديمي خاطرنشان كرد: يزد تنها بافت تاريخي سالم ايران است كه معماري آن به دست مردم و با فرهنگ مردم بوده است نه مانند معماري شاهي در برخي شهرهاي ديگر اما سئوال اينجاست كه چرا اين بافت زمينهساز حضور مردم نيست و چرا مسئولان در آن زندگي نميكنند.
اين استاد دانشكده معماري تصريح كرد: حيات طيبه يك بار در طول تاريخ در يزد تجربه شد و صورت آن، همان است كه ميبينيم. اين گردهمايي را به فال نيك ميگيريم و اميدواريم با همت مسئولان دوره جديد، شاهد شكوفايي در بافت باشيم كه اگر دولت پيش بيايد، مردم پابهپاي مسئولان ميآيند زيرا آنها تشنه آبادي هستند و اين معماري و احياي آن استمرار حيات ديني ماست.
گفتني است، در اين مراسم شهردار و استاندار يزد و جمعي از دوستداران ميراث فرهنگي استان يزد نيز حضور داشتند و به ارائه نظرات و پيشنهادات خود در مورد بافت تاريخي پرداختند.
انتهاي پيام/2464/م40
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]