واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي:۷ درصد كودكان در معرض سوء تغذيه هستند/حوادث علت ۴۵ درصد مرگ كودكان
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: 45 درصد مرگ و مير كودكان يك تا 4 ساله به دليل حوادث و سوانح است. ۷ درصد كودكان نيز در معرض سوء تغذيه هستند و كوتاهقدي شايعترين علامت سوء تغذيه است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، علياصغر پيوندي در مراسم افتتاحيه نهمين كنگره اورژانسها و بيماريهاي شايع كودكان اظهار داشت: به روزرساني اطلاعات جامعه پزشكي و ارتقاء سلامت و آشنايي با تكنولوژي روز دنيا از جمله اهداف اين كنگره است كه در ادامه رضايتمندي مردم را به دنبال خواهد داشت.
پيوندي، به كودكان و اطفالي كه در معرض آسيبهاي جدي هستند اشاره داشت و گفت: كودكان آسيبپذيرترين اقشار جامعه هستند و توجه جدي مسئولان و والدين را ميطلبند و اگر ما نتوانيم سلامت آنها را تضمين كنيم در آينده كشور دچار مشكلات خواهد شد. بنابراين بايد با برنامهريزي دقيق جامعهاي شاداب و باانگيزه ايجاد كنيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: عوامل زيادي اين كودكان را در معرض خطر قرار ميدهد كه سوانح و حوادث يكي از معضلات جوامع صنعتي امروزي است و غفلت ميتواند يك اتفاق ناهنجار ايجاد كند و آسيب رواني _ اجتماعي و اقتصادي را به دنبال خود داشته باشد.
پيوندي گفت: 45 درصد مرگ و مير در كودكان يك تا 4 ساله به دليل حوادث و سوانح است كه در تهران اين آمار به اوج خود ميرسد. سقوط، خفگي و مسموميت، آتشسوزي و برقگرفتگي نيز از ديگر مسائلي است كه به مرگ و مير كودكان ميانجامد و شوك به دنبال بيماريهاي گوارشي، خونريزي و آلرژي نيز از ديگر مواردي است كه باعث مرگ كودكان ميشود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: ما 6 ميليون و 500 هزار كودك يك تا 6 ساله داريم و 6 ميليون كودك 6 تا 18 ساله بنابراين ما بايد براي آينده مطمئن آنها و سلامت اين جمعيت برنامهريزي كنيم.
وي شاخصهاي مرگ و مير در ايران را نسبت به منطقه قابل قبول ارزيابي كرد اما گفت: ما نسبت به كشورهاي پيشرفته صنعتي عقبافتاده هستيم و اگر چه تعداد مرگ و مير كودكان ما در رده سني زير يك سال به 16 تا 18 مورد در 10 هزار تولد زنده ميرسد اما اين آمار در كشورهاي صنعتي به 5 در هزار ميرسد كه اين همكاري تمام ارگانهاي كشوري را ميطلبد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: مسائل اقتصادي و اجتماعي 75 درصد در سلامت نقش دارند و سهم ما براي سلامت جامعه 25 درصد است.
وي به سوءتغذيه در ايران اشاره داشت و گفت: 7 درصد كودكان در معرض سوءتغذيه هستند يا بد غذا ميخورند يا چاق هستند و كموزني و كوتاهقدي شاخص سوء تغذيه است.
وي به تغذيه با شير مادر اشاره داشت و گفت: بايد در 6 ماه اول كودك با شير مادر تغذيه شود تا بتوان سوءتغذيه را كاهش داد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]