واضح آرشیو وب فارسی:الف: به بهانه فيتلرينگ وي چت؛باز هم راه كار حذفي در برخورد با مسائل فرهنگيهادي شريفي، 30 آذر 92
در حالي كه بسياري از افراد منتظر رفع فيلتر فيسبوك بودند، وي چت فيلتر شد. اين اولين فيلتر يك اپليكيشن تلفن همراه از زمان شروع به كار دولت يازدهم است. فيلترينگي كه گفته ميشود بر اساس مصوبه كارگروه مصاديق محتواي مجرمانه (شوراي فيلترينگ) انجام شده است. همان كارگروهي كه ۶ نفر از اعضاي ۱۲ نفره آن را وزراي دولت يا نمايندگان آنها تشكيل ميدهند.
«ويچت» يك سرويس پيامرسان چيني براي تلفنهاي همراه است كه در سال ۲۰۱۱ ارائه شده است. اين خدمات براي سيستمعاملهاي مختلف دستگاههاي تلفن همراه در دسترس است و بيش از ۳۰۰ ميليون نفر در جهان از اين برنامه رايگان استفاده ميكنند.
اين كه چرا اين اپليكيشن فيلتر شده است و چرا مجاز نيستيم به طور قانوني از آن استفاده بكنيم، پرسش بزرگي است كه مسئولان و حقوقدانان! بايد به آن پاسخ دهند.
از اظهارات مختلف چندي پيش برخي افراد، فيلتر شدن اين اپليكيشن اندرويدي قابل پيش بيني بود. از اين نمونه ميتوان به اظهارات زهره طبيب زاده نماينده مجلس شوراي اسلامي اشاره كرد كه در اين زمينه گفته بود: ممكن است برخي از مطالب چت توسط نرمافزار «ويچت» و «تانگو» شنود شود. لازم است كه دولت در زمينه آگاهي خانوادهها اقدام كند تا امنيت اجتماعي و اخلاقي براي خانوادهها ايجاد شود. اين شبكههاي اجتماعي جديد مانند «ويچت» و «تانگو» باعث رشد جرايم ميشود.
از سوي ديگر مينو اصلاني رئيس بسيج جامعه زنان در اين باره گفته بود: پشت پرده شبكه اجتماعي جديد «ويچت» صهيونيسم است كه از اين شبكههاي مخرب حمايت ميكند.
نصرالله پژمان فر، عضو كميسيون فرهنگي مجلس در اين ارتباط گفته بود: شوراي عالي فضاي مجازي به عنوان مادر بايد بر نرمافزارهاي جديد تلفن همراه مانند «ويچت و تانگو» نظارت كند و برخوردهاي لازم توسط دستگاه اجرايي صورت گيرد.
همچنين لاله افتخاري درباره فيلتر نرم افزار تلفنهاي همراه، بيان كرده بود كه «ابزارهايي كه به نظام ضربه ميزند بايد فيلتر شود و ابزارهايي از اين قبيل به غير از مسائل جاسوسي، مسائل اخلاقي نيز ايجاد ميكند و در كميسيون مدتي است بحث فيلترينگ انها مطرح است فقط منتظر هستيم به يك نظر جمعي برسيم و براي قطعي كردن فيلترينگ اين برنامه هاي تلفن همراه اقدام كنيم و در آينده نزديك حتماً اقدامات لازم در اين خصوص انجام خواهد شد»
بعد از اين اظهارات و زمينه سازيها بود كه اپليكيشن وي چت فيلتر شد. سؤال اينجاست كه آيا بهارستان نشينان به اندازه اي كه براي فيلترينگ وي چت و وايبر و ... همت دارند آيا براي برخورد با مفاسد اقتصادي نيز اين همت را دارند؟ و اگر داشتند آيا اين همه پرونده اختلاس و مفاسد اقتصادي در جامعه وجود داشت؟
از فيلترينگ وي چت، اينستگرام و... دو گروه منتفع ميشوند، گروه اول فروشندگان وي پي ان و گروه دوم مخابرات. وي چت در نگاه كلي مانند پيامك است و نه بيشتر، حال كه ويچت فيلتر شده آيا مي توان ميليونها تلفن همراه و سامانه پيامك آن را نيز تعطيل كرد؟! قطع ارتباط مشتركان با سرويسي همچون مي چت و الزام آنان به دريافت و ارسال پيامك از طريق اپراتورهاي تلفن همراه، براي دولتي كه با مشكلات اقتصادي دست و پنجه نرم ميكند، ميلياردها تومان درآمد به دنبال خواهد داشت!
اين اپليكيشن تنها وسيله و ابزاري براي ارتباط و گفتگو بود و اگر در اين ميان استفاده اي نادرست از آن شده، به فرهنگ و سبك زندگي استفاده كنندگان از آن بر ميگردد. با توجه به رشد فزاينده علم و دانش ديگر نميتوان جلوي پيشرفت تكنولوژي را با حذف و فيلتر گرفت. جهاني شدن رخ خواهد داد بي خواست ما.
به خوبي نحوه برخورد با ماهواره و ويدئو را به ياد داريم حال نتيجه آن همه برخورد و عملياتهاي نيروي انتظامي در برخورد با ماهواره اين شده است كه فقط ۷۱ درصد از تهرانيها ماهواره دارند. فيلترينگ فيسبوك و توييتر نيز سرانجامي مانند ماهواره پيدا كرده است و در حال حاضر علاوه بر بسياري از مردم، بسياري از مقامات و مسئولين نيز عضو اين شبكه اجتماعي هستند. به نحوي كه بنا بر آمار ارايه شده از سوي فيس بوك كه به تأييد كارشناسان داخلي هم رسيده است، اين شبكه فيلتر شده اجتماعي ۶ ميليون كاربر ايراني دارد.
از ثمره فيلتر كردنهاي آني و غير كارشناسي ميتوان به عادي شدن قانون شكني و عبور از خط قرمزهاي قانون اشاره كرد. وقتي يك فرد هر روز به انحاء مختلف از سد فيلترينگ عبور و قانون شكني ميكند، در اصل در حال تمرين عبور از خط قرمزها و قوانين بزرگتري ميكند.
وقتي برخي از مقامات و مسئولان از شبكه هاي اجتماعي استفاده ميكنند و استفاده از اين شبكهها را مخرب نميدانند پس چه كساني اين انسدادها را انجام ميدهند؟ مسئولاني كه قانون مصوب خود را قبول ندارد و به راحتي از آن عبور ميكنند، نبايد انتظار داشته باشند كه مردم به آن قانون پايبند باشند. برخورد با معضلات فرهنگي، راه كار فرهنگي ميطلبد. اينگونه برخوردها جواب نداده و نميدهد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]