واضح آرشیو وب فارسی:مهر: راهكار تشويق جوانان به اقامه نماز/ ايجاد بعد عاطفي براي اقامه نماز لازم است
رئيس مؤسسه آموزش عالي اخلاق و تربيت در قم گفت: اگر در بعد شناختي و بعد عاطفي و جذب جوانان به مساجد تلاشهاي لازم را انجام دهيم زمينه مناسب را براي تشويق اقامه نماز فراهم كرده ايم.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسن قرائتي روز 19 آذرماه در جمع فرماندهان پايگاه هاي مقاومت سپاه تهران گفت: در كشور ما وضع نماز مطلوب نيست و نياز به يك نهضت و تبليغات وسيع دارد. كشورهايي كه ما شايد قبولشان هم نداريم در اين مورد به ما خرده مي گيرند كه چرا نماز در جمهوري اسلامي ايران بايد اين چنين وضعي داشته باشد و حتي اذان حلقومي در ايران نادر باشد.
حجت الاسلام دكتر محمد جواد زارعان در مورد اينكه چرا شاهد وضعيت نامطلوب نماز در جامعه هستيم به خبرنگار مهر گفت: آنچه مسلم است اين است كه نماز در رأس وظايف ديني ما جايگاه بلندي دارد. درست است كه نماز از فروعات دين محسوب مي شود اما از فروعاتي است كه نسبت به ساير فروعات اولويت دارد به تعبير روايي ما اولين سؤالي كه روز قيامت از انسان مي شود از نماز و قبول شدن آن مي پرسند. اگر نماز مورد قبول قرار گيرد بقيه اعمال هم پذيرفته مي شوند و اگر خداي ناكرده رد شود اعمال ديگر هم مورد قبول واقع نمي شوند، اهميت نماز تا به اين حد است.
وي افزود: جا دارد كه در فضاهاي فردي و اجتماعي خودمان نسبت با اصل اقامه نماز، نماز اول وقت، نماز صحيح، نماز زيبا و نماز با همه ابعادش به خصوص نمازهاي جماعت يك اهتمام خاصي داشته باشيم. نماز يك تابلو براي فضاي اسلامي ماست. به تعبير قرآن كريم اقامه نماز ويژگي كساني است كه حكومت اسلامي و صالحين را مي خواهند برگزار كنند. ويژگي اشان اين است كه زمينه هاي اقامه نماز را فراهم مي كنند كه اين زمينه ها فيزيكي ، فرهنگي و هم فضايي است كه فرصت ايجاد مي كند كه نسل جوان جامعه با مفاهيم نماز و كُرنش در مقابل خداوند آشنا بشوند و عبادت خودشان را بتوانند انجام دهند و اين ارتباط با خداوند را بتواند حفظ كند.
رئيس مؤسسه آموزش عالي اخلاق و تربيت عنوان كرد: نماز جدا از اينكه يك عبادت است پيامهاي معنوي دارد و هم پيامهاي سبك زندگي، و نظم و نسقي كه در نماز است در زندگي انسان درس آموز است. با توجه به همه ويژگي ها و ابعاد نماز كه مهمترين ويژگي كرنش و عبادت در مقابل خداوند و عبوديت است اقتضاء دارد كه جامعه اسلامي ما و همه مجموعه هايي كه به نوعي به نظام اسلامي مرتبط هستند در اقامه نماز و اهتمام به آن تلاش كنند.جادارد در فضاي آموزش و پرورش، فضاهاي دانشگاهي و اداري و عمومي و به خصوص مساجد و مراكزي كه از ديرباز به عنوان مركز تفريحي مذهبي شهر محسوب مي شده مثل مساجد جامع و مساجد مهم شهرها، فرصت هاي لازم براي اقامه نماز مناسب در آنها ايجاد شود.
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي العالميه تصريح كرد: مساجد داراي ائمه جماعات مشخص باشند. درب مساجد در هنگام اوقات نماز و حتي اوقات غير نماز بر روي مردم باز باشد تا مردم بتوانند به راحتي دسترسي براي خواندن نماز داشته باشند. نكته ديگر اين است كه مبادا در نظام اسلامي به گونه اي رفتار بشود كه اين تابلوي بزرگ و نافذ اسلامي ما در مقايسه با ساير كشورها به خصوص كشورهايي كه برادران سنت هستند و به نوعي اين اهتمام به اقامه نماز را دارند اين اهتمام در ما كمتر باشد.
رئيس مؤسسه آموزش عالي اخلاق و تربيت در مورد اينكه چرا با گذشت بيش از سه دهه از انقلاب اسلامي، وضعيت ديني جامعه نامطلوب است هم عنوان كرد: مطلوب نبودن وضع ديني اگر به اين معنا باشد كه به حداقل ها هم نرسيده ايم و با يك اكثريت منفي نماز نخوان مواجه هستيم قطعاً اينطوري نيست. بلكه بايد گفت به آن وضعيت آرماني و ايده آل نرسيده ايم. در اين خصوص هم بايد گفت كار ديني و رواج فرهنگ اسلامي و اشاعه ارزشهاي ديني به معناي فرهنگ سازي است. فرهنگ سازي هم نيازمند زمان و هم نيازمند تلاش همه كساني است كه در اين زمينه مسئوليت دارند. اگر براي اشاعه فرهنگ اسلامي و نهادينه سازي ارزشهاي ديني كار را به يكديگر واگذار نكنيم و هر كس به اندازه قلمرو و مقدار توانايي علمي و نفوذ اجتماعي خودش در اين زمينه احساس مسئوليت كند قاعدتاً نتيجه بهتري مي گيريم. احاله دادن وظايف خودمان به يكديگر، احاله دادن وظايف مردم به دولت يا دولت به مردم يا مردم به نهادهاي ديني به معناي گرداندن اين توپ به زمين همديگر و قبول نكردن مسئوليت است. اين مسئله باعث مي شود كه مخاطبين ما استفاده لازم را از اين فضا نبرند. از همه سؤال خواهد شد كه در زمينه اشاعه فرهنگ ديني چه كرده ايد؟ منتها هركس بر حسب موقعيت و نفوذ و مسئوليت خودش.
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي(ص) العالمية عنوان كرد: در اين زمينه ما كارها را به يكديگر واگذار مي كنيم و به اميد همديگر نشسته ايم اگر برگرديم و مسئوليت هاي خودمان را دريابيم اين مشكل تا حدودي برطرف خواهد شد.
اين محقق و پژوهشگر ديني در مورد اينكه با چه راهكارهايي مي توان افراد را براي اقامه نماز تشويق كرد هم تصريح كرد: در اين قضيه نيازمند تمركز روي نسل جوانمان هستيم. نسل جوان در بسياري از اين زمينه ها آمادگي ورود به اين عرصه ها را دارد. امروزه بسياري از مساجد شهرهايمان مملو از جوانان است اينكه بدانند براي چه نماز مهم است چرا نماز مي خوانيم چرا بايد نماز را به جماعت اقامه كرد چرا در مسجد نماز بخوانيم بايد اين مسائل را بدانند و اينها را ياد بگيرند.
عضو هيئت علمي جامعة المصطفي العالميه عنوان كرد: تذكر اين مطالب بيشتر بر عهده كساني است كه آموزش نسل جوان را بر عهده دارند مانند آموزش و پرورش، دانشگاه ها، نهادهاي مذهبي و روحانيت و امثال اينها. نكته دوم فضاهاي جذاب و دلپذير براي جوانان است كه وقتي در اين محافل حضور پيدا مي كنند نه تنها احساس خستگي نكنند بلكه احساس دلپذير بودن و دلنشين بودن هم بكنند. اين هم نهادهايي مي خواهد كه فضا را براي اين كار مهيا كنند از جمله مركز رسيدگي به امور مساجد و كساني كه پشتيبان اين امور هستند.
رئيس مؤسسه آموزش عالي اخلاق و تربيت در قم يادآورشد: اگر در بعد شناختي و بعد عاطفي و جذب جوانان تلاشهاي لازم را انجام دهيم زمينه مناسب را براي تشويق اقامه نماز فراهم كرده ايم.
كد خبر: 2195361
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۴ - ۰۸:۴۲
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]