واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: فرو ريختن ۶۵ درصد خانههاي نوساز تهران بوسيله زلزله
مشاور ارشد سازمان ملل متحد و استاد دانشكده شهرسازي و معماري دانشگاه شهيد بهشتي در پاسخ به سياست روز گفت: در زلزله تهران اين تنها خانه هاي قديمي و فرسوده نيستند كه احتمال تخريب آنها وجود دارد بلكه در صورت بروز زلزله در تهران، ۶۵ درصد از خانههاي نوساز هم فرو خواهند ريخت.
پرويز پيران در نشست خبري كنفرانس ملي مديريت بحران و HSE با بيان اينكه بحث آموزش و نهادينه كردن آموزش در حوزه امدادرساني را بايد به عنوان يك مساله استراتژيك بررسي كرد، گفت: در بحث زلزله تهران گسلي ۹۰ كيلومتري از دماوند تا هشتگرد را داريم كه بر اساس نتايج تحقيقات، در صورت فعال شدن اين گسل، دستكم ۷۵۰ هزار نفر جان خود را از دست خواهند داد.
پيران با اشاره به قرار گرفتن گسل فشافويه در سوي ديگر پايتخت، اظهار كرد: در صورت فعال شدن اين گسل نيز دستكم ۸۳۰ هزار نفر جان خود را از دست خواهند داد.
اين مشاور ارشد سازمان ملل متحد با بيان اينكه نتايج اعلام شده، حاصل تحقيقات جايگاه در حدود چند سال پيش است، گفت: بر اساس همين تحقيقات در صورت بروز زلزله در تهران، ۶۵ درصد از خانههاي نوساز نيز فرو خواهند ريخت. وي با انتقاد شديد از نحوه مكانيابي فضاهاي مسكوني، اظهار كرد: بسيار عجيب است كه ما بارهاي جمعيتي خود را بر روي گسلها، جايابي و فعال كردهايم كه متاسفانه اين امر ناشي از فسادي است كه در ساخت و سازها وجود دارد و همچنين كيفيت نامرغوب مصالح نيز ميتواند خسارات اين حوزه را افزايش دهد.
پيران با بيان اينكه احتمال تخريب قريب به ۸۰ درصد بيمارستانها در زلزله تهران وجود دارد، خاطر نشان كرد: برابر آمارها در سطح تهران، ۷۰ ميليون موش و ميليونها سوسك داريم كه در صورت بروز حادثه، اين حيوانات موذي به سطح شهر و كنار مردم خواهند آمد. اين مشاور ارشد سازمان ملل متحد با اشاره به يكي از اصولي كه در معماري و شهرسازي وجود دارد، خاطر نشان كرد: بر اساس اين اصل گفته ميشود كه اگر فردي هنگام ساخت منزل مسكوني خود هشت درصد بيشتر از هزينه معمول خرج كند، حداقل در زمان وقوع زلزله، كشته نخواهد شد.
اين استاد بازنشسته شده از دانشگاه علامه در دولت دهم با بيان اينكه چنين اقداماتي نيازمند ارائه آموزش به شهروندان است، گفت: امروزه براي زلزلههاي بالاي هفت ريشتر بايد به مردم آموزش دهيم و از بيان واقعيت به آنان تأسي نداشته باشيم.
وي با بيان اينكه امروزه خيابانهايي مانند فرشته، كريمخان، طالقاني، محموديه، داووديه و ... هر كدام روي يك گسل قرار گرفتهاند، خاطر نشان كرد: پيش از انقلاب، شبكههاي برقرساني از زير زمين عبور داده ميشد و اين در حالي است كه امروزه متاسفانه شاهد اين موضوع هستيم كه كابلهاي فشار قوي برق نيز از بالاي اتوبانها و خيابانها عبور داده ميشوند كه اين موارد خطرآفرين است.
پيران با بيان اينكه امكان اطفاي حريق در ساختمانهاي بيشتر از شش طبقه را با امكانات فعلي نداريم، گفت: در صورت وقوع زلزله يا حادثهاي در تهران، فاجعه تهران، فاجعهاي جهاني خواهد شد.
اين مشاور ارشد سازمان ملل متحد درباره احتمال وقوع زلزله و امكان پيشبيني زمان قطعي وقوع آن نيز خاطر نشان كرد: امكان پيشبيني زمان وقوع زلزله وجود ندارد و به تازگي چينيها و ژاپنيها با تحقيقات خود تنها ميتوانند چند ثانيه زودتر از وقوع، زلزله را پيشبيني كنند.
در همين نشست خبري، رييس پژوهشكده سوانح طبيعي با بيان اينكه به طور ميانگين بين هر سه تا پنج سال، يك زلزله مخرب در كشورمان رخ ميدهد، گفت: در ۳۲ سال گذشته به طور معمول كشورمان يك سال داراي خشكسالي بوده و سال بعد شرايط جور ديگري بوده است.
عباس جزايري با بيان اينكه سيل و زلزله دو روي يك سكهاند، گفت: خشكسالي سبب از بين رفتن پوشش گياهي شده و به تبع آن امكان وقوع زلزله و حتي آتشسوزي در جنگلها افزايش مييابد. در دوران رژيم پهلوي اقدامات مدون و اساسي در حوزه سوانح طبيعي صورت نگرفته بود، زلزله بم براي ما مانند دانشگاهي بود كه در آن نحوه برخورد با سوانح و حوادث را آموختيم.
رييس پژوهشكده سوانح طبيعي با اشاره به بحث و ضرورت فرهنگسازي در حوزه كاهش خسارات ناشي از زلزله، گفت: پس از زلزله بم، تاكنون با مشاركت بانكها قريب به دو ميليون و ۵۰۰ هزار واحد مسكوني نوسازي و ايمنسازي شده است.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]