واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: فرقاني: مرور دوباره بر ميراث دكتر معتمدنژاد داشته باشيم
اولين دستور كار ارتباطاتيها بعد از دكتر معتمدنژاد -5
دكتر محمدمهدي فرقاني در گفتگو با همشهري آنلاين درباره اولين دستور كار ارتباطاتيها بعد از دكتر معتمدنژاد، گفت: در گام اول بايد يك بازنگري، بازبيني و مرور دوباره بر ميراث علمي، پژوهشي و آموزشي دكتر معتمدنژاد داشته باشيم و ببينيم دغدغهها و علايق استاد در حوزههاي مختلف ارتباطات، روزنامهنگاري، جامعه اطلاعاتي و رسانهها چه بوده و چه ادبياتي را با كمك همكاران و شاگردانشان در اين سالها توليد كرد و چه چشماندازي را براي آينده در نظر داشت كه متاسفانه بيماري و اجل مهلتش نداد كه اين چشماندازها را بتواند محقق كند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي افزود: عاجلترين كار پس از دكتر معتمدنژاد اين است كه بتوانيم بر روي تدوين، تصويب و اجراي نظام جامع حقوقي رسانهها البته با تاكيد بر مطبوعات به توافق برسيم و عمل كنيم، بخاطر اينكه در چارچوب اين نظام است كه تكليف و جايگاه همه تعيين خواهد شد و مطبوعات براي نخستين بار در طول 180 سال گذشته ميتوانند نسبت به وضعيت موجود خود و نسبت به آينده اشراف پيدا كرده و برنامهريزي و سياستگذاري كنند و جامعه بتواند از مطبوعات و رسانههاي آزاد تا حد زيادي برخوردار باشد. اين بازنگري كمك ميكند تا بتوانيم چشمانداز آينده را ترسيم و با تكيه بر ميراث دكتر معتمدنژاد براي آينده برنامهريزي كنيم.
فرقاني درباره ثبت ميراث دكتر معتمدنژاد نيز گفت: در وهله اول به نوعي بايد به شناسايي و جمعبندي آثار استاد بپردازيم و نسبت به فعاليتهايي كه انجام شده است شناخت عمقي پيدا كنيم و موقعيت جامعه خود را در رابطه با چشماندازي آينده با تكيه بر اين پيشينه ترسيم كنيم و با استفاده از ميراث و دستاوردهاي دكتر معتمدنژاد در زمينه آموزشي، پژوهشي و ساختار نظام جامع رسانهها بتوانيم براي آينده برنامهريزي كنيم.
وي افزود: علاقه و دلمشغولي و دغدغه اول دكتر معتمدنژاد، ساماندهي امور مطبوعات و تدوين نظام جامع رسانهاي بود چون عليرغم تاريخ 180 ساله انتشار مطبوعات در كشور هنوز ساختار روزنامهنگاريمان حرفهاي نشده و مرتب شاهد فراز و فرودهاي متعدد هستيم. دكتر معتمدنژاد در سمينارها، كتابها و مقالهها و در تدوين متون حقوقي كه در چارچوب طرحهاي پژوهشي انجام داد به طور مستمر بر ضرورت شكلگيري اين نظام جامع و حرفهاي شدن ساختار روزنامهنگاري تاكيد ميكرد اما در عمل تا به امروز تحقق پيدا نكرده و ما فاقد ساختار حرفهاي روزنامهنگاري هستيم. بنابراين همه ما بايد دست به دست دهيم تا اين ساختار حرفهاي را شكل دهيم و اجرايي كنيم.
دكتر فرقاني درباره نگاه دكتر معتمدنژاد به بوميسازي علوم ارتباطات نيز گفت: دكتر معتمدنژاد اساساً يك دانشمند و استاد بومي بود. چون به راحتي ميتوانست در خارج كشور تدريس و زندگي كند اما همواره ميگفت «در ايران متولد شدم، تحصيل كردم، تدريس كردم و زندگي كردم و براي توسعه و پيشرفت كشورم از هيچ تلاشي فروگذار نكردم». اين يعني يك دانشمند بومي.
وي افزود: دكتر معتمدنژاد با نگاه جامع و وسيعي كه به فرآيندهاي جهاني و نظريهپردازيهاي جهاني داشت مطالعات بومي را در قالب مطالعات تطبيقي در حوزه ارتباطات دنبال كرد. يعني اگر به دانشجويان تأكيد ميكرد نظريههاي صاحبنظران غربي را مطالعه كنند، توصيه ميكرد آنها را با ديدگاههاي صاحبنظران ايراني مقايسه و جنبههاي اشتراك يا افتراق آنها را مشخص كنند و فوقالعاده در زمينه مطالعه ديدگاههاي نظريهپردازان يا صاحبنظران بومي حساس بودند.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]