تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845738085




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استادان علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاري از دكتر معتمدنژاد مي‌گويند بدرودآقاي معلم


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: استادان علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاري از دكتر معتمدنژاد مي‌گويند بدرودآقاي معلم
مريم جهان‌پناه

دكتر كاظم معتمدنژاد پدر علم ارتباطات و روزنامه‌نگاري دانشگاهي ايران در سال 1313 در شهر مود (سربيشه كنوني) در جنوب خراسان متولد شد و بخشي از تحصيلات خود را در زادگاهش و بيرجند گذراند. وي از سال ششم ابتدايي تحصيلات خود را در دبيرستان مروي تهران پي گرفت و در سال 1339 موفق به كسب درجه دكترا در رشته حقوق قضايي از دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران شد.معتمدنژاد در همان سال‌ها از سوي روزنامه كيهان به عنوان مترجم زبان فرانسه دعوت به همكاري شد و در كوتاه‌زماني به دبيري گروه خارجي و مقالات ارتقا يافت.اين روزنامه براي وي بورسيه‌اي از دولت فرانسه دريافت كرد و روزنامه‌نگار جوان ايراني توانست همزمان در دو رشته حقوق و علوم سياسي دانشگاه سوربن فرانسه و روزنامه‌نگاري تخصصي انستيتوي مطبوعات و علوم نظري دانشگاه پاريس دكترا بگيرد. وي به عنوان وكيل پايه يك دادگستري، استاد دانشگاه، مؤلف نخستين كتب درسي روزنامه‌نگاري و از سال 1379 به عنوان مشاور حقوقي اتحاديه بين‌المللي ارتباطات دور انجام وظيفه كرد و در چهاردهم آذر 1392 پس از تحمل يك دوره بيماري درگذشت.در گزارش زير نظر دكتر مهدي محسنيان‌راد، دكتر محمدمهدي فرقاني، دكتر داوود زارعيان و دكتر احمد توكلي از استادان برجسته روزنامه‌نگاري و ارتباطات را در زمينه نقش و ميزان تأثيرگذاري كاظم معتمدنژاد در جامعه مطبوعاتي جويا شده‌ايم كه مي‌خوانيد.

دكتر محسنيان راد: تلاش دكتر معتمدنژاد در عرصه مطبوعات قابل تحسين و ستايش است اما به دليل شرايط خاص و دخالت افراد غيرمجرب و متخصص متأسفانه نتيجه مطلوب نداشت. همكاري نزديك با دكتر در سال‌هاي متمادي و مشاهده اتفاقات رخ داده براي من حكايت از تلاش و سپري كردن دوراني سخت براي رسيدن به اهداف خود در جامعه ارتباطات دارد. يكي از طرح‌هاي مرحوم معتمدنژاد، طرح نظام جامع رسانه‌اي ايران بود كه 10 سال طول كشيد. در اين طرح آزادي انتشار روزنامه‌‌ها و توسعه آن، حذف امتياز روزنامه‌ها و شكستن انحصار راديو و تلويزيون از جمله فاكتورهاي مدنظر قرار گرفته بود كه بايد به آن اهميت داد.
دكتر محمد مهدي فرقاني: دكتر معتمد‌نژاد به لحاظ علمي تأليفات و آموزش‌هايي داشتند كه براي جامعه مطبوعات مفيد و ارزنده است مثل كتاب روزنامه‌نگاري، حقوق مطبوعات و تحليل محتواي مطبوعات و.... از طرفي ايشان روزنامه نگاري را در دانشكده تدريس مي‌كردند و اينها تنها بخشي از فعاليت‌هاي او بود.
در بخش مفهوم پردازي نيز ادبيات جديدي را به حوزه روزنامه نگاري ايران عرضه كرد كه شناخت روزنامه‌نگاران را نسبت به حقوق و مسئوليت‌هايشان ارتقا داد. يعني مباني روزنامه‌نگاري حرفه‌اي در ايران را مطرح كرد ضمن اين‌كه علاوه برآن تاريخچه تحولات روزنامه نگاري، چگونگي ورود آن به ايران را نيز مشخص كردند.
ايشان همچنين مباني حرفه‌اي روزنامه‌نگاري را وارد ادبيات آكادميك و اجرايي كشور كردند؛ حقوق حرفه‌اي روزنامه نگاران و مسئوليت اجتماعي آن‌ها، استقلال حرفه‌اي روزنامه نگاران، اخلاق حرفه‌اي، شوراي عالي مطبوعات، استقلال اقتصادي و آموزش تخصصي به‌عنوان اركان روزنامه‌نگاري حرفه‌اي از سوي ايشان مطرح شد و ضرورت تدوين يك قانون و نظام جامع براي تأمين و تعميق اين مباني در ايران همواره مورد تأكيد ايشان بود، اما هيچ كدام از اين مباني جز برخي در ايران وجود ندارد. ما هيچ قانوني مبني بر حقوق حرفه‌اي روزنامه‌نگاران نداريم و هرچه وجود دارد قانوني است درباره محدوديت‌ها، ممنوعيت‌ها ومجازات و جرايم مطبوعاتي. در حالي كه حدود 80 سال پيش قانون حقوق حرفه‌اي روزنامه نگاران در فرانسه تصويب شد.
دكتر معتمد‌نژاد در زمينه اخلاق حرفه‌اي و شوراي عالي مطبوعات 4 متن حقوقي را به عنوان پيش‌نويس قانون مطبوعات تعريف كرد اما عملي نشد. سال 1386 بنده با ايشان مأمور بازنگري در آئين كار حرفه‌اي خبرنگاري بوديم اين گروه همه اين آئين نامه را تغيير داد و براساس نيازهاي روز، متن جديدي براي فعاليت‌هاي روزنامه نگاري تدوين شد كه حقوق و جايگاه روزنامه نگاران در آن پيش‌بيني شده بود. اين متن به كميسيون دولت رفت ولي هنوز تكليف آن مشخص نيست. در حوزه نظري البته اين مباني و مباحث وارد ادبيات آكادميك و اجرايي كشور شد. به هر حال ايشان از اين مباني در سخنراني‌ها و همايش‌ها دفاع كرد و آگاهي و دانش جامعه مطبوعاتي كشور را ارتقا داد به گونه‌اي كه ما امروز در دوره‌هاي كارشناسي و بالاتر علوم ارتباطات دروسي داريم كه از همين مباني نشأت مي‌گيرد مثل حقوق و مسئوليت‌هاي اجتماعي روزنامه نگاران و... به‌طور كلي ايشان جزو معدود چهره‌هايي بودند كه در سال‌هاي دور در حالي كه كسي شناختي از مباني نداشت اين مباني را در ايران مطرح كردند. امروز مي‌بينيم كه اين مباني در ايران جا افتاده و اميدواريم كه ادامه داشته باشد.
دكتر داوود زارعيان: نقش دكتر معتمدنژاد را بايد در سه حوزه؛ روزنامه نگاري، روابط عمومي و ارتباطات دور و جامعه اطلاعاتي بررسي كرد. شايد درباره تأثير او در حوزه روزنامه نگاري و روابط عمومي بسياري اظهار نظرهاي متفاوتي كرده باشند كه البته طبيعي است، چون ايشان استادان بسياري را در اين رشته تربيت كردند و به عنوان بنيانگذار اين رشته صدها استاد تحويل جامعه دادند. در حوزه آموزش هم مي‌توان تأثير ايشان را به وضوح ديد. از طرفي تلاش ايشان براي احياي انجمن صنفي روزنامه نگاران درخور توجه است. دكتر سعي در تدوين قانون جامع مطبوعات داشت تا نظام صنفي داراي قوانين مشخصي شود و نظام حقوقي مطبوعات شكل بگيرد. همچنين تلاش براي تدوين قانون مطبوعات و حفظ شأن و منزلت روزنامه‌نگاران از ديگر دستاوردهاي مرحوم معتمدنژاد است كه بايد به آن توجه كرد.
نگاهي به كتاب‌هاي چاپ شده ايشان در حوزه‌هاي مختلف ارتباطات اثر‌گذاري او را در جامعه مطبوعات به خوبي نشان مي‌دهد. مي‌توان گفت كه با وجود اين‌كه دكتر در حوزه ارتباطات دور و جامعه اطلاعاتي متخصص نبود اما حدود 20سال پيش مطالعات و برنامه‌ريزي‌هاي زيادي براي حضور در جامعه اطلاعات را شروع كرد و چندين مقاله در اين باره ارائه داد. سپس به‌عنوان بنيانگذار انجمن ايراني جامعه اطلاعات در دو اجلاس سران جوامع اطلاعاتي در ژنو و تونس نقش پررنگي ايفا كرد. همچنين موفق به برگزاري دو اجلاس ميان منطقه‌اي در ايران شد و دو كتاب هم در اين زمينه با رويكرد جامعه اطلاعاتي منتشر كرد. به اين ترتيب هم ادبيات جامعه اطلاعاتي را وارد ايران كرد و هم در مباحث توسعه ارتباطات با ارائه مقالات و همايش‌هاي مختلف تأثير و نقش زيادي از خود نشان داد.
به‌طور كلي به اعتقاد من دكتر معتمد‌نژاد از معدود چهره‌هايي بود كه علاوه بر فعاليت در حوزه ارتباطات جمعي يعني روزنامه‌نگاري و روابط عمومي، وارد حوزه‌هاي ميان رشته‌اي شد و بين ارتباطات جمعي با ارتباطات دور و جامعه اطلاعاتي پيوند ايجاد كرد و توانست نقش ارزنده‌اي در اين زمينه ايفا كند.
ارتباط او با يونسكو كه موجب رياست ايران در جوامع اطلاعاتي يونسكو شد از ديگر اقدامات ارزنده ايشان بود كه به اين ترتيب ايران در يونسكو صاحب نظر و ديدگاه شد و توانست استادان برجسته‌اي را به كشور بياورد.
از نظر علمي نيز فردي بود كه در حوزه ارتباطات همتايي نداشت. در بخش آموزش و در همه مباحث به استانداردهاي جهاني توجه ويژه داشت. به گونه‌اي كه در شرح درس و ارائه منابع درسي بدون استثنا همه منابع را در نظر داشت و به مطالعات تاريخي در ساختار ارتباط ايران اهميت خاصي قائل بود. به‌طور كلي كمتر كسي حداقل در اين رشته مي‌توان نام برد كه همانند استاد باشد.
دكتر احمد توكلي: ترديدي نيست كه وجود دكتر معتمد‌نژاد در جامعه مطبوعات براي همه استادان يك غنيمت بود. از چند دهه پيش با همه سختي‌هايي كه براي ايشان بوجود آمد اما ايستاد و ارتباطات را در ايران زنده كرد علي رغم اين‌كه بسياري از همكاران او به خارج از كشور رفتند و تحمل سختي‌ها را نداشتند استاد ايستاد و فعاليت دانشكده را آغاز كرد و شاگردان زيادي را در حوزه ارتباطات پرورش داد.
اگر بخواهيم از ويژگي‌هاي بارز ايشان بگوييم بايد گفت كه فردي عالم در حوزه كاري خود بود و يك دانشمند يگانه. او به معناي واقعي معلم بود. متانت ايشان در كلاس درس و صبوري در برابر خواسته‌هاي دانشجويان و داشتن وجدان كاري خود دليلي بر اين ادعاست. شايد او تنها فردي بود كه توانست تا آخرين لحظه زندگي با تمام علاقه و اشتياق در حوزه تخصصي خود فعاليت كند و در اين مسير استوار و مقاوم باشد.

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن