محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845738085
استادان علوم ارتباطات و روزنامهنگاري از دكتر معتمدنژاد ميگويند بدرودآقاي معلم
واضح آرشیو وب فارسی:ايران: استادان علوم ارتباطات و روزنامهنگاري از دكتر معتمدنژاد ميگويند بدرودآقاي معلم
مريم جهانپناه
دكتر كاظم معتمدنژاد پدر علم ارتباطات و روزنامهنگاري دانشگاهي ايران در سال 1313 در شهر مود (سربيشه كنوني) در جنوب خراسان متولد شد و بخشي از تحصيلات خود را در زادگاهش و بيرجند گذراند. وي از سال ششم ابتدايي تحصيلات خود را در دبيرستان مروي تهران پي گرفت و در سال 1339 موفق به كسب درجه دكترا در رشته حقوق قضايي از دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران شد.معتمدنژاد در همان سالها از سوي روزنامه كيهان به عنوان مترجم زبان فرانسه دعوت به همكاري شد و در كوتاهزماني به دبيري گروه خارجي و مقالات ارتقا يافت.اين روزنامه براي وي بورسيهاي از دولت فرانسه دريافت كرد و روزنامهنگار جوان ايراني توانست همزمان در دو رشته حقوق و علوم سياسي دانشگاه سوربن فرانسه و روزنامهنگاري تخصصي انستيتوي مطبوعات و علوم نظري دانشگاه پاريس دكترا بگيرد. وي به عنوان وكيل پايه يك دادگستري، استاد دانشگاه، مؤلف نخستين كتب درسي روزنامهنگاري و از سال 1379 به عنوان مشاور حقوقي اتحاديه بينالمللي ارتباطات دور انجام وظيفه كرد و در چهاردهم آذر 1392 پس از تحمل يك دوره بيماري درگذشت.در گزارش زير نظر دكتر مهدي محسنيانراد، دكتر محمدمهدي فرقاني، دكتر داوود زارعيان و دكتر احمد توكلي از استادان برجسته روزنامهنگاري و ارتباطات را در زمينه نقش و ميزان تأثيرگذاري كاظم معتمدنژاد در جامعه مطبوعاتي جويا شدهايم كه ميخوانيد.
دكتر محسنيان راد: تلاش دكتر معتمدنژاد در عرصه مطبوعات قابل تحسين و ستايش است اما به دليل شرايط خاص و دخالت افراد غيرمجرب و متخصص متأسفانه نتيجه مطلوب نداشت. همكاري نزديك با دكتر در سالهاي متمادي و مشاهده اتفاقات رخ داده براي من حكايت از تلاش و سپري كردن دوراني سخت براي رسيدن به اهداف خود در جامعه ارتباطات دارد. يكي از طرحهاي مرحوم معتمدنژاد، طرح نظام جامع رسانهاي ايران بود كه 10 سال طول كشيد. در اين طرح آزادي انتشار روزنامهها و توسعه آن، حذف امتياز روزنامهها و شكستن انحصار راديو و تلويزيون از جمله فاكتورهاي مدنظر قرار گرفته بود كه بايد به آن اهميت داد.
دكتر محمد مهدي فرقاني: دكتر معتمدنژاد به لحاظ علمي تأليفات و آموزشهايي داشتند كه براي جامعه مطبوعات مفيد و ارزنده است مثل كتاب روزنامهنگاري، حقوق مطبوعات و تحليل محتواي مطبوعات و.... از طرفي ايشان روزنامه نگاري را در دانشكده تدريس ميكردند و اينها تنها بخشي از فعاليتهاي او بود.
در بخش مفهوم پردازي نيز ادبيات جديدي را به حوزه روزنامه نگاري ايران عرضه كرد كه شناخت روزنامهنگاران را نسبت به حقوق و مسئوليتهايشان ارتقا داد. يعني مباني روزنامهنگاري حرفهاي در ايران را مطرح كرد ضمن اينكه علاوه برآن تاريخچه تحولات روزنامه نگاري، چگونگي ورود آن به ايران را نيز مشخص كردند.
ايشان همچنين مباني حرفهاي روزنامهنگاري را وارد ادبيات آكادميك و اجرايي كشور كردند؛ حقوق حرفهاي روزنامه نگاران و مسئوليت اجتماعي آنها، استقلال حرفهاي روزنامه نگاران، اخلاق حرفهاي، شوراي عالي مطبوعات، استقلال اقتصادي و آموزش تخصصي بهعنوان اركان روزنامهنگاري حرفهاي از سوي ايشان مطرح شد و ضرورت تدوين يك قانون و نظام جامع براي تأمين و تعميق اين مباني در ايران همواره مورد تأكيد ايشان بود، اما هيچ كدام از اين مباني جز برخي در ايران وجود ندارد. ما هيچ قانوني مبني بر حقوق حرفهاي روزنامهنگاران نداريم و هرچه وجود دارد قانوني است درباره محدوديتها، ممنوعيتها ومجازات و جرايم مطبوعاتي. در حالي كه حدود 80 سال پيش قانون حقوق حرفهاي روزنامه نگاران در فرانسه تصويب شد.
دكتر معتمدنژاد در زمينه اخلاق حرفهاي و شوراي عالي مطبوعات 4 متن حقوقي را به عنوان پيشنويس قانون مطبوعات تعريف كرد اما عملي نشد. سال 1386 بنده با ايشان مأمور بازنگري در آئين كار حرفهاي خبرنگاري بوديم اين گروه همه اين آئين نامه را تغيير داد و براساس نيازهاي روز، متن جديدي براي فعاليتهاي روزنامه نگاري تدوين شد كه حقوق و جايگاه روزنامه نگاران در آن پيشبيني شده بود. اين متن به كميسيون دولت رفت ولي هنوز تكليف آن مشخص نيست. در حوزه نظري البته اين مباني و مباحث وارد ادبيات آكادميك و اجرايي كشور شد. به هر حال ايشان از اين مباني در سخنرانيها و همايشها دفاع كرد و آگاهي و دانش جامعه مطبوعاتي كشور را ارتقا داد به گونهاي كه ما امروز در دورههاي كارشناسي و بالاتر علوم ارتباطات دروسي داريم كه از همين مباني نشأت ميگيرد مثل حقوق و مسئوليتهاي اجتماعي روزنامه نگاران و... بهطور كلي ايشان جزو معدود چهرههايي بودند كه در سالهاي دور در حالي كه كسي شناختي از مباني نداشت اين مباني را در ايران مطرح كردند. امروز ميبينيم كه اين مباني در ايران جا افتاده و اميدواريم كه ادامه داشته باشد.
دكتر داوود زارعيان: نقش دكتر معتمدنژاد را بايد در سه حوزه؛ روزنامه نگاري، روابط عمومي و ارتباطات دور و جامعه اطلاعاتي بررسي كرد. شايد درباره تأثير او در حوزه روزنامه نگاري و روابط عمومي بسياري اظهار نظرهاي متفاوتي كرده باشند كه البته طبيعي است، چون ايشان استادان بسياري را در اين رشته تربيت كردند و به عنوان بنيانگذار اين رشته صدها استاد تحويل جامعه دادند. در حوزه آموزش هم ميتوان تأثير ايشان را به وضوح ديد. از طرفي تلاش ايشان براي احياي انجمن صنفي روزنامه نگاران درخور توجه است. دكتر سعي در تدوين قانون جامع مطبوعات داشت تا نظام صنفي داراي قوانين مشخصي شود و نظام حقوقي مطبوعات شكل بگيرد. همچنين تلاش براي تدوين قانون مطبوعات و حفظ شأن و منزلت روزنامهنگاران از ديگر دستاوردهاي مرحوم معتمدنژاد است كه بايد به آن توجه كرد.
نگاهي به كتابهاي چاپ شده ايشان در حوزههاي مختلف ارتباطات اثرگذاري او را در جامعه مطبوعات به خوبي نشان ميدهد. ميتوان گفت كه با وجود اينكه دكتر در حوزه ارتباطات دور و جامعه اطلاعاتي متخصص نبود اما حدود 20سال پيش مطالعات و برنامهريزيهاي زيادي براي حضور در جامعه اطلاعات را شروع كرد و چندين مقاله در اين باره ارائه داد. سپس بهعنوان بنيانگذار انجمن ايراني جامعه اطلاعات در دو اجلاس سران جوامع اطلاعاتي در ژنو و تونس نقش پررنگي ايفا كرد. همچنين موفق به برگزاري دو اجلاس ميان منطقهاي در ايران شد و دو كتاب هم در اين زمينه با رويكرد جامعه اطلاعاتي منتشر كرد. به اين ترتيب هم ادبيات جامعه اطلاعاتي را وارد ايران كرد و هم در مباحث توسعه ارتباطات با ارائه مقالات و همايشهاي مختلف تأثير و نقش زيادي از خود نشان داد.
بهطور كلي به اعتقاد من دكتر معتمدنژاد از معدود چهرههايي بود كه علاوه بر فعاليت در حوزه ارتباطات جمعي يعني روزنامهنگاري و روابط عمومي، وارد حوزههاي ميان رشتهاي شد و بين ارتباطات جمعي با ارتباطات دور و جامعه اطلاعاتي پيوند ايجاد كرد و توانست نقش ارزندهاي در اين زمينه ايفا كند.
ارتباط او با يونسكو كه موجب رياست ايران در جوامع اطلاعاتي يونسكو شد از ديگر اقدامات ارزنده ايشان بود كه به اين ترتيب ايران در يونسكو صاحب نظر و ديدگاه شد و توانست استادان برجستهاي را به كشور بياورد.
از نظر علمي نيز فردي بود كه در حوزه ارتباطات همتايي نداشت. در بخش آموزش و در همه مباحث به استانداردهاي جهاني توجه ويژه داشت. به گونهاي كه در شرح درس و ارائه منابع درسي بدون استثنا همه منابع را در نظر داشت و به مطالعات تاريخي در ساختار ارتباط ايران اهميت خاصي قائل بود. بهطور كلي كمتر كسي حداقل در اين رشته ميتوان نام برد كه همانند استاد باشد.
دكتر احمد توكلي: ترديدي نيست كه وجود دكتر معتمدنژاد در جامعه مطبوعات براي همه استادان يك غنيمت بود. از چند دهه پيش با همه سختيهايي كه براي ايشان بوجود آمد اما ايستاد و ارتباطات را در ايران زنده كرد علي رغم اينكه بسياري از همكاران او به خارج از كشور رفتند و تحمل سختيها را نداشتند استاد ايستاد و فعاليت دانشكده را آغاز كرد و شاگردان زيادي را در حوزه ارتباطات پرورش داد.
اگر بخواهيم از ويژگيهاي بارز ايشان بگوييم بايد گفت كه فردي عالم در حوزه كاري خود بود و يك دانشمند يگانه. او به معناي واقعي معلم بود. متانت ايشان در كلاس درس و صبوري در برابر خواستههاي دانشجويان و داشتن وجدان كاري خود دليلي بر اين ادعاست. شايد او تنها فردي بود كه توانست تا آخرين لحظه زندگي با تمام علاقه و اشتياق در حوزه تخصصي خود فعاليت كند و در اين مسير استوار و مقاوم باشد.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]
صفحات پیشنهادی
بروجردي: بوميسازي علم ارتباطات سهم شاگردان دكتر معتمدنژاد است
بروجردي بوميسازي علم ارتباطات سهم شاگردان دكتر معتمدنژاد است اولين دستور كار ارتباطاتيها بعد از دكتر معتمدنژاد -3 دكتر مهدخت بروجردي علوي در گفتگو با همشهري آنلاين گفت قبل از اينكه بخواهيم كتابهاي استاد معتمدنژاد را چاپ كنيم مهمتر اين است كه براي نهادينهسازي فرهنگ اخلاقييك كارشناس علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس:نشرياتي كه يارانه ميگيرند نبايد ماليات بپردازند
يك كارشناس علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس نشرياتي كه يارانه ميگيرند نبايد ماليات بپردازند كارشناس علوم ارتباطات با انتقاد از اعطاي يارانه به مطبوعات و نشريات تجاري گفت اصولاً نشرياتي كه يارانه اخذ ميكنند نبايد ماليات بپردازند محمدرضا جمالي در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارسحمايت مديريت شهري در ايجاد زيرساختهاي اجراي ايدههاي دكتر معتمدنژاد
حمايت مديريت شهري در ايجاد زيرساختهاي اجراي ايدههاي دكتر معتمدنژاد مسجد جامعي به همشهري آنلاين خبر داد احمد مسجد جامعي در گفتگو با همشهري آنلاين با بيان اين مطلب افزود اجرايي شدن ايدههاي دكتر معتمدنژاد نيازمند تلاشهاي مضاعف است چون بايد ساختارهاي مناسب براي اجرايي شدن آنهاگردهمايي استادان علوم عقلي در قم برگزار شد
گردهمايي استادان علوم عقلي در قم برگزار شد استادان فلسفه حوزه علميه قم در مجمع عالي حكمت اسلامي گرد هم آمدند و درباره توسعه گفتمان فلسفه اسلامي در عرصه بينالملل تبادل نظر كردند محمدباقر خراساني مدير اجرايي مجمع عالي حكمت اسلامي به خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس گفت يازدهميك استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس:وزارت ارشاد در صدور مجوز نشريات كنترل جدي داشته باشد
يك استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس وزارت ارشاد در صدور مجوز نشريات كنترل جدي داشته باشد يك استاد علوم ارتباطات با تأكيد بر ضرورت كنترل و نظارت جدي وزارت ارشاد در صدور مجوز براي مطبوعات و نشريات كشور گفت وجود محدوديتهاي اقتصادي باعث شده برخي مطبوعات فقط صفحات خود را سياهآغاز سخنرانی دکتر روحانی در نوزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی
این خبر تکمیل میشود آغاز سخنرانی دکتر روحانی در نوزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی سخنرانی دکتر روحانی در نوزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی آغاز شد به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس در نوزدهمین جشنواره تحبازگشت رشته های علوم اجتماعی و ارتباطات
بازگشت رشته های علوم اجتماعی و ارتباطات رییس دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی از بازگشت رشتههای حذف شده در مقطع کارشناسی در این دانشگاه خبر داد و گفت از سال آینده دانشکده در مقطع کارشناسی در تمام رشتههای موجود دانشجو میپذیرد و ازطرف دیگر درمقاطع تحصیلاتسند سجلي دكتر معتمدنژاد رونمايي شد
سند سجلي دكتر معتمدنژاد رونمايي شد به گزارش مهر وجهالله خدمتگزار استاندار خراسان جنوبي چهارشنبه در مراسم رونمايي از سند سجلي دكتر كاظم معتمدنژاد با اشاره به اهميت ثبت احوال در كشور گفت ثبت احوال حساسترين و ارزشمندترين اسناد هويتي كشور را ثبت و نگهداري ميكند وجهالله خدمتدكتر خرازي: ايران در علوم و فناوري هاي شناختي رتبه سوم خاورميانه را دارد
دكتر خرازي ايران در علوم و فناوري هاي شناختي رتبه سوم خاورميانه را دارد دومين كنگره علوم اعصاب پايه و باليني در مركز همايش هاي رازي دانشگاه علوم پزشكي ايران گشايش يافت به گزارش مهر در اين كنگره دكتر كمال خرازي دبير ستاد توسعه علوم وفناوريهاي علوم شناختي دكتر رضا ملك زاده معاوتربيت دانشجوي مقطع دكتري در رشته هاي علوم جوي در سيرجان
تربيت دانشجوي مقطع دكتري در رشته هاي علوم جوي در سيرجان پژوهشگاه اقيانوس شناسي و علوم جوي كشور دانشگاه صنعتي سيرجان را براي تربيت دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري در رشته هاي اقيانوس شناسي و علوم جوي انتخاب كرد به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگارانِ كرمان رئيس پژوهشگاه اقيانوس شكارشناس علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس:ضرورت بازنگري قانون مطبوعات/روزنامهنگاران از كمترين امنيت شغلي برخور
كارشناس علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس ضرورت بازنگري قانون مطبوعات روزنامهنگاران از كمترين امنيت شغلي برخوردارند كارشناس علوم ارتباطات با بيان اينكه روزنامهنگاران كشور از كمترين امنيت شغلي برخوردارند گفت در اين باره قانون مطبوعات بيش از هرچيزي مقصر است كه مستلزم بازنگري اساستاد علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس:ماليات بر مطبوعات بر اساس معيارهاي شخصي اخذ ميشود
استاد علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس ماليات بر مطبوعات بر اساس معيارهاي شخصي اخذ ميشود استاد علوم ارتباطات با بيان اينكه بر اساس قانون فعاليتهاي مطبوعاتي از پرداخت ماليات معاف هستند گفت سازمان ماليات بر اساس معيارهاي شخصي از مطبوعات ماليات اخذ ميكند علياصغر محكي در گفتمحكي: بنياد علمي معتمدنژاد با هدف توسعه دانش بومي ارتباطات ايجاد شود
محكي بنياد علمي معتمدنژاد با هدف توسعه دانش بومي ارتباطات ايجاد شود اولين دستور كار ارتباطاتيها بعد از دكتر معتمدنژاد -4 دكتر علي اصغر محكي در گفتگو با همشهري آنلاين درباره اولين دستور كار ارتباطاتيها بعد از دكتر معتمدنژاد گفت آنچه از دستنوشتهها و مكتوبات دكتر معتمدنژاد نات-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها