واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: محكي: بنياد علمي معتمدنژاد با هدف توسعه دانش بومي ارتباطات ايجاد شود
اولين دستور كار ارتباطاتيها بعد از دكتر معتمدنژاد -4
دكتر علي اصغر محكي در گفتگو با همشهري آنلاين درباره اولين دستور كار ارتباطاتيها بعد از دكتر معتمدنژاد، گفت: آنچه از دستنوشتهها و مكتوبات دكتر معتمدنژاد ناتمام مانده بايد به فوريت توسط شاگردان نزديك استاد كه با اصول انديشهشان آشنا هستند تكميل شود.
محكي درباره اين دستنوشتهها اظهار داشت: يك جايي دكتر معتمدنژاد ورود پيدا كرد و ميراثي را به جاي گذاشته كه هنوز مكتوب و مدون نشده است. به عنوان مثال دكتر معتمدنژاد در بحث اصول شرافت حرفهاي و اخلاق حرفهاي كارورزان ارتباطات اعم از مطبوعات، رسانههاي ديداري و شنيداري و همچنين رسانههاي مجازي در كلاسهاي درس به ما ياد داد كه نبايد تك بعدي در اين حوزه ورود پيدا كرد. دكتر معتمدنژاد ضمن اينكه به حقوق مسلط بود، علوم سياسي ميدانست، روزنامهنگاري خوانده بود و حوزههاي مختلف علوم ارتباطات را مسلط بود در واقع يك نگاه چند رشتهاي و فرا رشتهاي به اين حوزه داشت و به تك تك شاگردانش آموزش داد كه نبايد نگاه به حوزه علوم ارتباطات، تك رشتهاي و تكبعدي باشد.
شاگرد دكتر معتمدنژاد افزود: درس ديگري كه دكتر معتمدنژاد به ما داد و بايد آن را كامل كنيم، اين بود كه مراقب باشيم توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در ايران هوشمندانه صورت گيرد. استاد همواره به ما توصيه ميكرد كه بايد توسعه فناوريهاي اطالاعات و ارتباطات در كشور متناسب با توسعه دانش فرهنگي و اجتماعي به اينها باشد.
وي با ارائه پيشنهاد راهاندازي بنياد علمي پروفسور معتمدنژاد گفت: شايسته است توسعه دانش بومي علوم ارتباطات در ايران و منطقه در صدر وظايفي باشد كه براي اين بنياد تعريف ميكنيم. همچنين در نظر گرفتن جايزه علمي دكتر معتمدنژاد و اعطاي سالانه آن به برترين پژوهش ارتباطاتي سال، برترين تاليف و برترين ترجمه مرتبط با حوزه علوم ارتباطات از ديگر اقداماتي است كه ميتواند در دستور كار ارتباطاتيها قرار گيرد.
عضو هيئت علمي پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران در طرح ديدگاه خود درباره وضعيت بوميسازي علم ارتباطات در كشورمان نيز گفت: در زمينه بوميسازي علم ارتباطات در مقايسه با آنچه كه بايد باشد فاصله زياد است اما در مقايسه با كشورهاي منطقه وضعيت قابل قبولي داريم. افراد صاحبنظري نظير دكتر محسنيانراد و دكتر شكرخواه كه از شاگردان دكتر معتمدنژاد بودند نقش بسيار بزرگي در بوميسازي اين دانش در كشور داشتند و نميتوانيم حاصل كار اين اساتيد را ناديده بگيريم و از كنار نام آنها به سادگي بگذريم.
محكي افزود: امروز انديشمندان بزرگي در جهت تئوريپردازي حوزه علوم ارتباطات متناسب با مصالح و منافع كشورمان مشغول به فعاليت هستند و گامهاي بلندي برداشتهاند اما سرعت رشد اين دانش در دنيا به قدري سريع است و فناوريهاي حوزه ارتباطات و اطلاعات به قدري سريع روزآمد ميشود كه جا دارد بيش از اين كار كنيم و راهي كه معتمدنژاد از طريق تربيت فرهيختگان و دانشآموختگان اين رشته ايجاد كرده را ادامه داده و كار را كامل كنيم.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]