واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: قروه بيشترين تنوع موقوفات را در كردستان دارد
رئيس اداره اوقاف و امور خيريه قروه گفت: شهرستان قروه بيشترين تنوع را از لحاظ موقوفات در كردستان دارد.
به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران حجتالاسلام عباس ايزدي اظهار كرد: موقوفات فرهنگي و قرآني بيشترين سهم را در ميان موقوفات اين شهرستان داراست.
وي با اشاره به قدمت موقوفات در اين شهرستان افزود: برخي از موقوفات اين شهرستان بيش از يك و نيم قرن سابقه دارند كه اين نشان از اهميت ويژه اين سنت در بين مردم اين شهرستان دارد.
وي تعداد رقبات شناسايي شده در اين شهرستان را 4 هزار رقبه اعلام كرد و افزود: شهرستان قروه از اين نظر نيز در سطح رتبههاي بالاي استان قرار دارد.
ايزدي با بيان اينكه برخي از رقبات اين شهرستان در سطح ملي اشتهار دارند، اظهار داشت: بيش از يك چهارم شهر قروه و چندين روستاي آن، موقوفه هستند كه از نظر وسعت موقوفات نيز ميتوان اين شهرستان را جزو رده بالاي استان محسوب كرد.
به گفته اين مسئول، موقوفه ميرمحمود حسيني نخستين موقوفهاي است كه در شهرستان قروه وقف شده است و بزرگترين و قديميترين موقوفه در كردستان به شمار ميرود و به نيت خيرات و مبرات در راستاي برگزاري روضه حضرت سيدالشهدا (ع) وقف شده است.
وي از ثبت دو موقوفه جديد در سالجاري در اين شهرستان خبر داد و افزود: اين موقوفات شامل وقف مشاركتي در روستاي زرينآباد و موقوفه مهدويت در روستاي شكوهآباد است كه هر دو براي نخستين بار در كردستان به ثبت رسيدهاند.
ايزدي خاطرنشان كرد: وقف مشاركتي روستاي زرينآباد در زميني به مساحت 2 هزار مترمربع با مشاركت جمعي از اهالي روستا به منظور احداث مسجد و موقوفه دوم نيز قطعه زمين زراعي به مساحت 1.5 هكتار در روستاي شكوهآباد براي ترويج فرهنگ مهدويت و انتظار وقف شده است.
وي افزود: ارزش ريالي اين دو موقوفه بيش از يك ميليارد ريال است.
ايزدي در ادامه با اشاره به وجود 25 موقوفه در اين شهرستان، تصريح كرد: امسال بيش از 5 ميليارد ريال از درآمد موقوفات در زمينه امور فرهنگي، اجتماعي و تعمير و مرمت و بازسازي مساجد و بقاع متبركه و فعاليتهاي قرآني صرف شده است.
وي همچنين از وجود 23 بقعه متبركه، 150 مسجد و 12 حسينيه در اين شهرستان خبر داد و گفت: در حال حاضر 10 مسجد با متوسط پيشرفت فيزيكي 70 درصد در دست اجراست.
رئيس اداره اوقاف و امرو خيريه قروه، با بيان اينكه در حال حاضر 4 هزار نفر در قروه داراي اجارهنامه اوقاف هستند، تصريح كرد: از اين تعداد 700 نفر امسال براي تجديد اجاره مراجعه كردهاند و 100 نفر نيز براي اولين بار اقدام به تنظيم اجاره نامه نمودهاند.
اين مسئول با اشاره به دو موقوفه در زمينه غيرمتصرفي و خاص در قروه اشاره كرد و گفت: موقوفه غير متصرفي واقف خيرانديش «حسني جهان خانم» شامل 6 دانگ سه روستاي پرپيشه، جامه شوران و قلعهلان است كه درآمد ناشي از آن به عتبات عاليات اختصاص مييابد.
وي موقوفه خاص اين شهرستان را هم موقوفه اولاد ذكور در روستاي شهابيه اعلام كرد.
ايزدي وقف را حلال بسياري از مشكلات فرهنگي و اجتماعي برشمرد و گفت: پيگيري احياي موقوفات اهميتي همپاي خود سنت وقف دارد.
وي با بيان اينكه احيا و شناسايي موقوفات بايد در اولويت امور قرار گيرد، تصريح كرد: برخي اسناد مالكيت موقوفه ابطال شده است كه در عمل به فرمايش امام راحل، اين موقوفات بايد به حالت وقفيت خود بازگردد.
وي با اشاره به كمبود نيرو در اين اداره، از ادارات و نهادهاي اجرايي خواست تا با نگرش شرعي نسبت به مسئله وقف، زمينه نهادينه شدن فرهنگ احياي وقف و بازگرداندن اموال بيتالمال مسلمين را فراهم كنند.
ايزدي تصريح كرد: امسال 5 هزار هكتار از موقوفات كه به نام منابع ملي تصرف شده بود به حالت وقفيت برگشت.
وي در پايان برگزاري همايش وقف و بانوان، وقف و مبلغين، همه واقف باشيم، تجليل از هيئت امناي مساجد و بقاع متبركه، اعزام 30 مبلغ به روستاهاي شهرستان، محفل انس با قرآن و مسابقه بزرگ زيباترين و كوتاهترين جمله درباره وقف در بين دانشآموزان را از برنامههاي هفته وقف در قروه اعلام كرد.
انتهاي پيام/م
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]