واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس اداره ثبت احوال قروه:قروه 342 هزار سند هويتي قابل دسترسي در كل كشور دارد
رئيس اداره ثبت احوال قروه گفت: در حال حاضر 342 هزار سند هويت در آرشيو اسناد ملي اين اداره كپي و اسكن شده است كه در كشور قابل دسترسي است.
به گزارش خبرگزاري فارس از قروه، تا قبل از سال 1295 هجري شمسي ثبت وقايع حياتي از جمله ولادت و وفات بر اساس اعتقادات مذهبي و سنتهاي رايج در كشور، با نگارش نام و تاريخ ولادت مولود در پشت جلد كتب مقدس از جمله قرآن مجيد به عمل ميآمد و از افراد متوفي نيز جزو نام و تاريخ وفات آنان كه بر روي سنگ قبر ايشان نگاشته ميشد اثري مشاهده نميشد.
با گسترش فرهنگ و دانش بشري و نيز توسعه روزافزون شهرها و روستاها و افزايش جمعيت كشور، نياز به سازمان و تشكيلاتي براي ثبت وقايع حياتي ضرورتي اجتنابناپذير مينمود. به تدريج فكر تشكيل سازمان متولي ثبت ولادت و وفات و نيز صدور شناسنامه براي اتباع كشور قوت گرفت.
ابتدا سندي مشتمل بر 41 ماده در سال 1297 هجري شمسي به تصويب هيئت وزيران رسيد و ادارهاي تحت عنوان اداره سجلاحوال در وزارت داخله (كشور) وقت به وجود آمد؛ پس از تشكيل اين اداره اولين شناسنامه به شماره 1 در بخش 2 تهران در تاريخ 16 آذر 1297 هجري شمسي به نام فاطمه ايراني صادر شد.
پس از اين دوره اولين قانون ثبت احوال مشتمل بر 35 ماده در خرداد سال 1304 هجري شمسي در مجلس شوراي ملي وقت تصويب شد. براساس اين قانون مقرر شد تمام اتباع ايراني در داخل و خارج از كشور بايد داراي شناسنامه باشند.
سه سال پس از تصويب اولين قانون ثبت احوال يعني در سال 1307 هجري شمسي قانون جديد ثبت احوال مشتمل بر 16 ماده تصويب گرديد.
براساس اين قانون وظيفه جمعآوري آمارهاي مختلف نيز به اداره سجلاحوال محول شد، به همين جهت نام اين اداره نيز به اداره احصائيه و سجل احوال تغيير يافت.
از آن تاريخ به تناسب شرايط زماني تغيير و تحولات بوجود آمده در كشور و با احساس عدم تناسب قوانين موجود با نيازهاي جامعه، قانون ثبت احوال نيز به دفعات مورد تجديد نظر، تغيير و اصلاح قرار گرفت.
متعاقباً در ارديبهشت سال 1319 قانون نسبتا جامع و كاملي مشتمل بر 55 ماده تصويب شد و پس از آن آئيننامه مربوط به اين قانون نيز در همان سال مشتمل بر 131 ماده به تصويب رسيد. اين قانون به جهت جامعيت نسبي قريب 36 سال پايدار ماند.
پس از گذشت اين زمان در تير ماه 1355 قانون جديد ثبت احوال مشتمل بر 55 ماده به تصويب رسيد و سپس به موجب اصلاحيه دي ماه سال 1363 مجلس شوراي اسلامي در برخي از مواد اصلاحاتي صورت گرفت و تاكنون نيز اين قانون به قوت خود باقي مانده است.
اداره ثبت احوال قروه تا پيش از سال 1306 زير نظر ثبت احوال سنندج اداره ميشد و فعاليت مستقل خود را از اين تاريخ به بعد شروع كرد و نخستين شناسنامه صادره از ثبت احوال قروه در تاريخ 19 ارديبهشت ماه سال 1306 براي فردي به نام موسي صمدي ثبت شد كه اين فرد در زمان ثبت سند هويتي خود 26 سال داشت.
حدود فعاليتي اداره ثبت احوال قروه در آن زمان بسيار گسترده بود و از 4 ناحيه جغرافيايي به بيجار، كنگاور، همدان و سنندج ختم ميشد و از چند دهستان تابع كردستان و چند دهستان تابع استان همدان تشكيل ميشد كه در مجموع داراي 8 دهستان و 334 روستا يا قريه همان زمان بود.
قروه همان زمان هم موقعيت جغرافيايي منطقه ويژهاي داشت اما در حقيقت تنها نام يك شهر را يدك ميكشيد چرا كه از امكانات شهري و عمراني در آن خبري نبود مثلا بيمارستان و يا حتي خيابان نداشت و تنها امكانات دولتي آن دو دبستان دولتي بود.
و حالا به گفته بهزاد حضرتي رييس اداره ثبت احوال قروه، از آن تاريخ تاكنون 342 هزار برگ سند در اداره ثبت احوال قروه تنظيم شده است و اكنون تنها در ظرف زماني كمتر از يك روز نوزادان ميتوانند صاحب شناسنامه شوند.
و امروز در هشتاد و ششمين سال تاسيس اداره ثبت احوال قروه امكانات براي بهرهمندي افراد از كارت ملي هوشمند فراهم شده است كارتي كه جايگزين كارتهاي ملي فعلي ميشود و علاوه بر كاربردهاي قبلي كارت ملي، حاوي اطلاعات مفيد فردي است.
وي افزود: كارتهاي جديد بعنوان كليد ورود به دولت الكترونيك و حركت به سمت جامعه اطلاعاتي، اين فرصت را فراهم ميكنند تا افراد به شيوهاي امن وارد فضاي ديجيتالي شوند.
وي تصريح كرد: صدور اين كارتها از بهمن ماه سال جاري در قروه آغاز ميشود و افرادي كه از اين تاريخ به بعد براي دريافت كارت ملي اقدام ميكنند، از اين كارتها بهرهمند خواهند شد.
حضرتي افزود: كارتهاي ملي موجود به مدت دو سال تمديد شده است.
بد نيست بدانيم كارت ملي هوشمند به عنوان مقدمهاي براي ورود به جامعه اطلاعاتي، ميتواند موجب توزيع عادلانه فرصتها، كاهش بسياري از هزينههاي دولت، مردم و بنگاهها شود. اين امور ميتوانند نقش به سزايي در پويايي اقتصادي داشته باشند.
با پيادهسازي طرح كارت ملي هوشمند، اين امكان فراهم ميشود كه خدمات به روشي ساده، سريع و با كيفيت بالاتر به مردم ارائه شوند. اين موضوع ميتواند موجب بهبود سطح كيفي زندگي مردم و بالا بردن سطح رضايت مردم از دولت شود.
اما در ادامه با گريزي به محورهاي فعاليت ثبت احوال در حوزههاي مختلف ميتوان به وسعت دايره فعاليتهاي اين اداره پي برد.
به گفته حضرتي، ثبت ولادت و صدور شناسنامه، ثبت وفات و صدور گواهي، تعويض شناسنامههاي موجود در دست مردم، ثبت ازدواج و طلاق و نقل تحولات، صدور گواهي ولادت براي اتباع خارجه و تنظيم دفاتر ثبت كل وقايع و نام خانوادگي ايجاد پايگاه اطلاعات جمعيتي و صدور كارت شناسايي ملي، جمعآوري و تهيه آمار انساني سراسر كشور و انتشار آن وظايف مقرر ديگري كه طبق قانون به عهده سازمان گذاشته شده است.
وي با بيان اينكه در عمر 86 ساله ثبت احوال قروه از دوران ثبت سنتي وقايع به ثبت الكترونيكي رسيدهايم تصريح كرد: امروز تمامي وقايع حياتي به روز شدهاند.
حضرتي با اشاره به ديگر خدمات ارزنده اين اداره، در ابعاد اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي گفت: تعامل در اجراي طرح هدفمندي يارانهها و سهام عدالت، برگزاري انتخابات، احصا افراد واجبالتعليم بر اساس گروههاي سني، راهنمايي در برگزيدن اسامي براي نوزادان، خدمات انتظامي شامل شناسايي مشمولان وظيفه و صدور گذرنامه و ابلاغ شماره ملي به دستگاههاي انتظامي و امنيتي به منظور احراز هويت، بخشي از فعاليتهاي گسترده اين اداره است.
انتهاي پيام/79009/صا40
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]