واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به قلم «فرزين محبيپور» صورت ميگيرد:انتشار كتاب «فنون و نگارش طنز در ادبيات نمايشي» در آينده نزديك
مدير انتشارات ساقي از انتشار كتاب «فنون و نگارش طنز در ادبيات نمايشي» نوشته «فرزين محبيپور» در آينده نزديك خبر داد.
محمدحسين كريميپور، مدير انتشارات ساقي در گفتوگو با خبرنگار كتاب و ادبيات باشگاه خبري فارس «توانا» درباره كتاب «فنون و نگارش طنز در ادبيات نمايشي»، بيان داشت: اين كتاب توسط «فرزين محبيپور» به نگارش درآمده است و تلاش دارد تا طنزنويسي در ادبيات نمايشي را در قالب قوانيني خاص و به كمك تكنيكهاي كاربردي و آموزشپذير ارائه كند.
وي با بيان اينكه اين كتاب دربردارنده دو فصل «محتوا» و «فرم» است، اضافه كرد: در فصل «محتوا»، مفاهيم طنز و ويژگيهاي آن، به تفصيل ذكر شده و نحوه انتخاب رويدادهايي معرفي شدهاند كه ميتوانند براي نگارش طنز مطلوب بهعنوان الگو، ملاك قرار گيرند.
كريميپور ادامه داد: در فصل «فرم»، ادبيات نمايشي طنز به دو گروه اصلي «طرحهاي دراماتيك» و «طرحهاي غيردراماتيك» تفكيك شده و اجزاي آن نيز توضيح داده شده است.
وي افزود: كتاب «فنون و نگارش طنز در ادبيات نمايشي»، دربردارنده تكنيكها و شيوههاي طنزنويسي به لحاظ فرم و محتوا، كاربرد اين تكنيكها در نگارش طنز فاخر در ادبيات نمايشي، و درام هنري بهعنوان نمونهي آرماني و ايدهآل از ديگر گونههاي طنز يا نمايشنامههايي با ظاهري طنز است.
بر اساس اين گزارش، در قسمتي از توضيحات نويسنده درباره كتاب «فنون و نگارش طنز در ادبيات نمايشي» و مقوله طنز را ميخوانيم: «ده نفر كه شاهد وقوع اتفاق خاصي بودهاند، آن را بازگو ميكنند. اما هر كس با توجه به جهانبيني، حساسيتها و اهميتهايي كه براي خود قائل است بخشي از اين حادثه را پررنگ و كمرنگ كرده يا ترتيب وقايع آن را به سليقه خود تغيير داده، حتي حذف و اضافه ميكند.
در نهايت ده روايت مختلف از يك اتفاق واحد شكل ميگيرد. معمولاً به روايتي كه مخاطب را، بدون كشيدن خميازهاي، مايل به پيگيري وقايع آن كند، روايت دراماتيك ميگويند. هر گاه هم مخاطب، ضمن پيگيري وقايع، يك دل سير نيز به آنها بخندد، بدون شك طنز دراماتيك خلق شده است؛ البته اين روايتهاي دراماتيك بالاخص در زمينه طنز، بيحساب و كتاب نيستند و براي خودشان آداب و اصولي دارند كه مجموع آنها را ميتوان با عنوان «فنون نگارش طنز در ادبيات نمايشي» نامگذاري كرد.
بدين ترتيب و با در نظر گرفتن همين چند سطر، ميتوان اذعان داشت (حداقل خودم چنين نتيجه ميگيرم) هر رويدادي با توجه به نوع نگاه و زاويه ورود راوي به آن رويداد، قابليت تبديل به يك اثر طنز را دارد و آن چنان هم كه تصور ميشود ماهيت و محتواي يك رويداد در شكلگيري اثر طنز تأثيري نداشته و اگر هم داشته، بيشتر در حد شيرين كردن وقايع و القاي بهتر برخي از مفاهيم و پيامها خواهد بود.
نتيجه آن كه اگر طنزنويس بخواهد، از هر رويدادي ميتواند طنزي بيرون بكشد. البته به شرط آن كه راه و روشش را بلد باشد. اين بخش با چنين هدفي نگاشته شده است».
انتشارات «ساقي» كتاب « فنون نگارش طنز در ادبيات نمايشي» را در قطع رقعي و 160 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و 6400 تومان به زودي منتشر و روانه بازار نشر ميكند.
انتهاي پيام/
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]