واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: پاسخ رئيس كميسيون سلامت شوراي شهر به اسماعيل كهرم
در جايي كه موشها با سرعت بالا به توليدمثل ادامه ميدهند و روشهاي مرسوم فقط نوعي حمله به سرشاخههاي جمعيتي آنها است، بايد به ريشههاي كنترلي و توليدمثلي اين جانور و با استفاده از مداخلات ژنتيكي حمله و آسيب رساند و بهدنبال از كار انداختن قانون «اجبار در توليد مثل» اين جانور بود. پاسخ رئيس كميسيون سلامت شوراي شهر به اسماعيل كهرم
ايلنا: رئيس كميسيون سلامت محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران در جوابيه اي نسبت به اظهار نظر اسماعيل كهرم در زمينه عقيم كردن موشها پاسخ داد.
به گزارش ايلنا، دفتر رحمتاله حافظي رئيس كميسيون سلامت شوراي شهر تهران، در واكنش به انتشار گفتوگو با دكتر اسماعيل كهرم، خبري تحت عنوان «عقيم كردن موشهاي تهران تنها يك شوخيست» جوابيهاي را منتشر كرده است.
متن اين جوابيه به شرح ذيل است؛
در قسمت ابتدايي خبر آمده است:
{«اسماعيل كهرم» در گفت و گو با خبرنگار ايلنا، درباره اظهار نظر رئيس كميسيون سلامت شوراي شهر تهران مبني بر اجراي طرح عقيمسازي موشهاي شهر تهران با بيان اينكه كساني كه اين گفته را عنوان كردهاند از عقيمسازي چيزي نميدانند اظهار كرد: عقيمسازي يعني اينكه ما موشي را بگيريم در يك محيط استرليزه آن را بيهوش و پس از اجراي عمل عقيمسازي جانور را بخيه زده و پس از مراقبت دوباره آن را به دامان شهر بازگردانيم.}
جالب است ايشان كه به عنوان يك بومشناس و فعال محيطزيست در ايران مطرح بوده و سابقه تدريس در دانشگاههاي مطرح كشور را دارا هستند به راحتي تعريف دلخواه خود را از اظهارنظر اينجانب در خصوص عقيمسازي ارائه كرده و براساس تعريف خود، آن را نقد ميكند.
در ادامه بايد دقت داشت كه:
طبق خبر منتشر شده همان خبرگزاري (كد: 128167) در خصوص اظهارنظر اينجانب آمده است:
{نابودي موشها ديگر به روشهاي سنتي پاسخگو نيست و بدون شك با سرمايهگذاري بر روشهاي علميتري از جمله عقيمسازي موشها، ميتوان به نتيجه بهتري دست پيدا كرد.}
بايد اعلام كرد كه تجربه سالها شكست در استفاده از روشهاي مرسوم فعلي در مبارزه با موش، همچون استفاده از سموم، تلهگذاري و تيراندازي، ثابت ميكند كه بايد بهدنبال روشهاي علميتري در حل اين معضل بود. در جايي كه موشها با سرعت بالا به توليدمثل ادامه ميدهند و روشهاي مرسوم فقط نوعي حمله به سرشاخههاي جمعيتي آنها ميباشد، بايد به ريشههاي كنترلي و توليدمثلي اين جانور و با استفاده از مداخلات ژنتيكي حمله و آسيب رساند و بهدنبال از كار انداختن قانون «اجبار در توليد مثل» اين جانور بود.
اگرچه اينجانب تصور ميكنم دكتر اسماعيل كهرم براساس يك شوخي!! عقيمكردن را مساوي اختهكردن ميشناسند. چراكه در جهان علم عوامل و نيروهاي قدرتمندي وجود دارد كه توانائي از كارانداختن توليدمثل يك گونه را خواهند داشت. به طورمثال در خصوص هرم جمعيتي كشور، شاهد هستيم رشد جمعيت در سالهاي اخير بسيار كاهش يافته بدون آنكه افراد جامعه را مورد عمل جراحي خاصي قرار داده باشيم.
بنابراين بهتر است در رابطه با مسائل علمي، با ديد عميقتري نظر داد و از اظهارنظرهاي سادهانگارانه در اين حوزه پرهيز نمود.
در پايان باتوجه به پيروي موشها از قانون «اجبار در توليدمثل»، ذكر اين نكته ضروري است كه اگر هيچ زبالهاي در سطح شهر نباشد، آنها به سراغ ساير منابع غذائي رفته و قانون اصلي افزايش جمعيت خود را تاحدممكن حفظ ميكنند. در اين مورد اگر وضعيت شهرهائي كه در جمعآوري زباله به صورت مكانيزه سرآمد هستند را مورد مطالعه قرار دهيم، متوجه ميشويم با آنكه در اين شهرها چالش زباله وجود ندارد ولي با معضل هجوم تناوبي موشها روبرو هستند.
اگرچه ما به هيچوجه رهاكردن زبالهها در جوي و خيابان را تاييد نميكنيم و يكي از وظايف اصلي شهرداري را جمعآوري بهينه زباله ميدانيم ولي نبايستي با زدن انگ بيفرهنگي به مردم در ريختن زباله، سرپوشي بر ناكاميهاي روشهاي مرسوم فعلي بگذاريم و بايستي تلاش كنيم با استفاده از روشهاي علمي، جمعيت اين جانوران را كنترل و كاهش دهيم تا با مشكل هجوم اين جانوران به محيطزيست شهرمان روبهرو نشويم.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]