واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك روانشناس باليني:افراد مبتلا به اختلال «مرزي» دمدمي مزاج هستند
يك روانشناس باليني گفت: اختلال شخصيت «مرزي» از جمله اختلالات شخصيتي است كه هيجاني بودن، لاابالي گري، خُلق ناپابدار و هويت نامنسجم از ويژگي هاي آن است.
عبدالله اميدي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: شخصيت مرزي نوعي اختلال است كه ويژگي اصلي آن هيجاني و دراماتيك بودن است.
وي افزود: مبتلايان به اين اختلال از نظر هيجاني و شخصيت ناپايدار هستند و مشكلات جدي در هويت خود دارند.
اين متخصص بهداشت رواني گفت: ارتباط مبتلايان به اختلال شخصيت مرزي به گونهاي است كه افراد را به 2 دسته خوب و بد تقسيم ميكنند كه بر اساس آن ديگران در 2 طيف باارزش و بي ارزش قرار داده ميشوند.
وي افزود: اين افراد با كوچكترين مسئلهاي طرف مقابل را بيارزش ميكنند و بر اثر اتفاقي جزيي، فرد را مهم جلوه ميدهند؛ بنابراين بايد گفت تكليف اين افراد با ديگران معلوم نيست.
اميدي اظهار داشت: رفتارهاي لااباليگري در اين افراد ديده ميشود كه مصرف مواد مخدر، مشروبات الكلي و رفتارهاي بيمحاباي جنسي از آن جمله است.
وي ادامه داد: تكانشگري ويژگي ديگري است كه در مبتلايان به اختلال شخصيت مرزي ديده مي شود؛ ويژگي كه منجر به تصميمات آني در زندگي فرد شده و موجب شكستهاي پي در پي ميشود.
عضو هئيت علمي دانشگاه علوم پزشكي كاشان تصريح كرد: از طرفي رفتارهاي آسيبرسان مانند خودزني در مبتلايان به اين اختلال مشاهده ميشود.
اميدي گفت: برخي از اين افراد ژستهاي خودكشي به خود ميگيرند كه ناشي از همان ويژگيهاي هيجاني بودن و تكانشگري است.
وي افزود: مبتلايان به اين اختلال، خلق و هيجان ناپايدار و بيثبات دارند و دمدمي مزاج هستند.
اين متخصص بهداشت رواني ادامه داد: معمولاً برقراري ارتباط با اين افراد دشوار است؛ در حالي كه در نگاه اول گرم و صميمي به نظر ميرسند اما، ممكن است با يك رفتار كوچك كه از طرف مقابل سر ميزند، او را بي ارزش تلقي كنند.
اميدي تصريح كرد: رابطه با مبتلايان به اختلال شخصيت مرزي هميشه پرآشوب و پر چالش است و اطرافيان تكليف خودشان را با اين افراد نميدانند.
وي افزود: هويت نامنسجم اين مبتلايان موجب ميشود تا آنها در نقشهاي جنسيتي خود سردرگم باشند.
اين متخصص بهداشت رواني گفت: در علت شناسي اختلال شخصيت مرزي به عوامل سرشتي و زيستي اشاره ميشود؛ مبتلايان معمولاً در خانواده هايي زندگي ميكنند كه اعضاي آن زمينههاي اين اختلال يا خلق ناپايدار را دارند كه بعدها در تعامل با خانواده به شكل شخصيت تثبيت شده خود را نشان ميدهد.
اميدي گفت: شروع اين اختلال از اوايل دوران نوجواني است اما براي تشخيص گذاري فرد مبتلا بايد سن 18 سالگي را تمام كرده باشد تا بتوان او را به اين اختلال مبتلا دانست.
اميدي خاطر نشان كرد: تقريباً همه نوجوانان در اين دوران با رگههايي از شخصيت مرزي مواجه هستند اما آنچه موجب تشخيص گذاري اختلال ميشود، ادامه آن و ثبات ويژگي مبتلايان است.
انتهاي پيام/
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]